Analyser

Fun Bowl

Torsdagsmatcherna har överlag hållit hög kvalitet denna säsong. Det har bjudits på poäng, spänning och välspelade tillställningar. Denna vecka möts Baltimore Ravens och Miami Dolphins, ligans statistiskt sett två sämsta anfall. 

Hittills denna säsong har TNF-matcherna i snitt slutat 29,7-22,4, totalt har det gjorts 364 poäng eller 52,1 i snitt på det sju matcherna. Visst är inte anfallet allt i denna idrott, men när anfallsspelet är totalt under isen så är det svårt för motståndarnas försvar att glänsa ordentligt. Handikappet av att ha ett anfall som inte fungerar alls är nästan omöjligt att överkomma.

Både Baltimore Ravens och Miami Dolphins har sina olika orsaker att skylla på, främst handlar det om skador. För Ravens var anfallet ifrågasatt inför säsongen, att bristen på kvalitet var tydlig. Att nästa alla som haft någon kvalitet skadat sig har inte underlättat. Inför mötet med Minnesota frågade jag Ravens mångårige beat-reporter Jeff Zrebiec om anfallets status.

 

Maclin kom inte till start och Mike Wallace åkte på en hjärnskakning under matchens första drive och var klar för dagen. Bägge kan komma till spel till mötet med Dolphins med det innebär inte att grabbarna är hela.

I Dolphins fall gick QB Ryan Tannehill sönder innan säsongspremiären. Ersättaren blev Jay Cutler som kom tillbaks från en kort pension, han har inte varit en succé och en revbensskada gör att han får vila ett par veckor. Cutler ersätts av den evige back upen Matt Moore. I min värld är det inte en spelare som bör ge Dolphins fansen förhöjd puls. Visst kan han ge en injektion över kortare tid, men det är inte Matt Messias som kommer in. Det är Matt Moore, en spelare som gör sin tionde säsong och ingen har hittills ansett att han är material för att vara en starter.

Statistiskt var det ja. Miami är sämst i NFL när det gäller poäng i snitt per match med 15,3, och när det gäller yards per match, 261,8. Ravens är med i botten med 18,5 poäng i snitt per match och näst sämst när det gäller yards med 277,6. Bägge lagen har svårt att flytta bollen regelbundet och det visar sig såklart i poängskörden.

Hittills har Miami Dolphins inte en enda rushing touchdown, snittet i NFL är 4,5 Rushing-TD per lag och 0,65 per lag och match. Ravens har ligans sämsta passanfall och mäktar med i snitt 157 yards/match i den grenen, det är nästan hälften av vad ledande Buccaneers har med sina 312 yards per match. Baltimores Joe Flacco har lägst yards per passförsök med 5,3, Dolphins är näst sämst med 5,8 yards per tillfälle. Kansas City Chiefs toppar här med 8,7 yards per passförsök och snittet i ligan på 7,1. Ravens och Dolphins delar sista platsen i kategorin yards per offensivt spel, bägge stoltserar med 4,3 yards.

Ni hör, det är inte uppdukat för ett offensivt julbord. Men kanske kan skenet av torsdagskvällen lampor få lagen att bjuda upp till en tillställning som får oss att tycka att det varit rätt roligt ändå. Matchen börjar 02:30, så ställ klockorna.

Nyheter

To Top