Analyser

Fortfarande lite kärlek till bjässen i Nashville

Tennessee Titans slutade sist i NFL förra året med bara tre segrar. Självklart ingen säsong att var nöjd över och det är inte direkt många som tror på laget i år heller.

Nu säger jag inte att laget är ett slutspelslag, men jag vill fortfarande stryka under att man är bättre än en sista plats i NFL. Titans förlorade många jämna matcher förra året och spelade ofta helt okej, men man hade väldigt svårt att stänga matcherna och ta poäng, trots ett fungerande grundspel.

Gamlingen Dick LeBeau kom från Steelers till Titans inför 2015 som defensiv koordinator och det som på slutet inte riktigt fungerade i Steelers såg på nytt riktigt bra ut i Titans, med tanke på vad han hade att ställa på planen. Återigen gjorde en viss spelare en riktigt bra säsong utan att direkt få någon större uppmärksamhet, jag pratar om den defensiva linjespelaren Jurrell Casey.

26 årige Casey draftades 2011 i tredje rundan från USC Trojans och de flesta håller nog med mig i att Casey är Titans bästa draftval sen dess. Redan sin första säsong gick han in och startade alla utan en match och bjöd på fina siffror och efter det har det bara sätt bättre och bättre ut för Casey som kan flyttas runt i Titans 3-manna front.

Casey fick visserligen en plats i Pro Bowl förra året men han borde varit given där i stort sett varje år oavsett hur bra hans kamrater på samma position spelar. Casey, som bara missat en match sen 2011, har samlat ihop 28 sacks vilket är riktigt bra för en spelare som oftast ställer upp på insidan. Sacks i all ära, men det som gör honom så speciell är att han är lika stark både mot springspelet och pass-spelet.

Tut-Tut, som hans lagkamrater kallar honom, är född och uppvuxen i Long Beach, en stadsdel i Los Angeles, där han växte upp utan sin pappa och en storebror som hamnade i fängelse efter en dödsskjutning. Trots det höll han full fokus på fotbollen och skolan och är inte blyg att tacka sin mamma för all hjälp, ”the inspiration in my life”.

Sin bästa säsong hade Casey 2013 med 10,5 sacks, 90 tacklingar och 10 quarterback pressures. Om det blir en lika bra säsong i år vågar jag inte säga, men det ska bli väldigt roligt att se vad Casey och Titans försvar kan göra under Dick LeBeau’s andra år i Nashville.

Titans reser från countryn i Nashville till soulen i Detroit och tar sig ann Lions på söndag klockan 19. Exotic Smashmoth Football är nytt och spännande men Titans Jurrell Casey har varit lagets stöttepelare ett bra tag och är värd all respekt och kärlek.

Nyheter

To Top