Analyser

Draftens Vinnare & Förlorare

Att utse vinnare och förlorare i en draft är egentligen helt omöjligt så här tätt inpå. Alla lag har valt de spelare de vill ha och endast framtiden kan utvisa vem som faktiskt lyckades välja bäst spelare denna gång. Med det sagt, det är ändå roligt att göra bedömningar och om inte annat ger det en möjlighet att titta bakåt och skratta åt de fel man haft. Här kommer mina fyra vinnare och fyra förlorare.

VINNARE

Denver Broncos

Elway är all in på Case Keenum och fyllde på med vapen för att möjliggöra för quarterbacken. Tre väldigt intressanta skillspelare som kommer ge anfallet en oerhörd bredd. Med förstavalet togs Bradley Chubb som lekkamrat till Von Miller, även senare i draften adresserades försvaret på ett bra sett. Kommer Keenum upp till förra årets nivå så är Denver med och slåss i toppen av AFC på nytt, det har denna draft sett till. 

Chicago Bears

Gillar verkligen Bears två första rundor. Roquan Smith kommer ge försvaret en oerhörd spets och Anthony Miller är en receiver som kan komma att vara den mest produktive i denna klass. Även senare i draften tycker jag Chicago får in bra spelare, speciellt grabbarna som plockas till den defensiva linjen. Chicago Bears börjar få identitet och bli ett lag att hålla ögonen på.

Jacksonville Jaguars

Tycker Jaguars fick in spelare som ser till att laget kan fortsätta vara en dominant faktor i AFC även framöver. Taven Bryant är ett råämne som kommer få tid att växa in, Ronnie Harrison sågs av många som en spelare som borde gått i första, och DJ Chark har speeden och storleken för att bli en mardröm för motståndarcorners. Den trion skulle få starta i många lag, nu får de tid att växa in i det. Att Blake Bortles fortfarande är lagets QB får Jaguars leva med. 

Cincinnati Bengals

Som vanligt draftar Bengals bra, och mycket. 11 spelare plockades in under dagarna tre, många av dem kommer vara med och prestera till hösten. Inga framtida superstjärnor kanske, men smarta val. Försvaret får in välbehövlig bredd och ungdom i alla tre delar, spelare som kommer vara med och ta snaps och pressa veteranerna framför sig. Billy Price solidifierar den offensiva linjen och i Marc Walton och Auden Tate kommer två offensiva krafter med potentialen att bli riktigt bra. 

 

FÖRLORARE 

Pittsburgh Steelers

Jag är lite tveksam till Pittsburghs draft. Som ni märker. Fyra av de sju valen läggs på anfallet, tre av de fyra första, de enda av dessa jag känner kändes bra var James Washington. Steelers satsade på Mason Rudolph som föll ned i tredje. Jag är inte så hög på Rudolph och tror inte han är Bens arvtagare. Borde lagt mer kraft på att stärka försvaret. Tycker inte Edmunds i första är något bra val heller, honom kunde Pittsburgh fått senare. 

Oakland Raiders

Raiders draft räddades lite av att Nick Nelson hade sönder sin menisk och att Maurice Hurst hade ett hjärtfel. Bägge spelarna föll betydligt från vart de borde gått rent talangmässigt. En hel del konstiga val på projektspelare på bägge linjerna, spelare som gick allt från lite till väldigt mycket innan de kanske borde ha gått. Dag tre var bästa dagen och elaka tungor sa att det var för att Raiders övat genom att plocka dag tre-spelare i draftens två första dagar. 

Seattle Seahawks

Shaquem Griffin är en fin historia och väger upp en del. Rashad Penny i förstarundan var inte vad de flesta hade väntat sig. Penny kommer göra nytta men honom hade Seahawks förmodligen kunnat droppa ett par platser till och ändå fått. Att vänta till den femte rundan innan första offensiva linjemannen plockades var även det oväntat. Överlag känns det som en draftklass som inte fyllt de behov som Seahawks kom in till draft med. 

Indianapolis Colts

Colts kom in till draft med mängder av hål och mängder av höga draftval. Jag tycker inte Ballard fick ut det han kunde ur detta. Nelson i första var en no brainer, men de fyra valen i andrarundan känns samtliga som spelare Colts kunnat få senare i draften, alternativt låtit bli att ta. En del spännande chansningar på skillpositionerna, men hade hellre sett att Colts la något av de tidigare valen på någon med tydligare talang.

Nyheter

To Top