Analyser

De sexton första spelarna

Rob Gronkowski på förra årets draft. Här med NFL:s kommissionär Roger Goodell.

NFL Supporter presenterar ett möjligt scenario för vilka spelare som går topp sexton i årets draft. Först ut är Carolina Panthers och med sitt första val väljer de … Cam Newton!

Den här mock-draften behöver inte på något sätt samstämma med verkligheten. Det är mest en rolig grej. Varför inte kommentera listan eller skriva din egen lista i kommentarsfältet?

1: Carolina Panthers väljer Cam Newton, QB från Auburn College.

Panthers vill ha en quarterback och bättre läge än nu får de inte. Det står mellan Newton och Gabbert. Vem av dem som har övertygat mest, eller passar bäst in för deras framtida planer är svårt att gissa. Men jag väljer att tro att de plockar Newton.

2: Denver Broncos väljer Marcell Dareus, DE från University of Alabama

Broncos vill förstärka sitt försvar och väljer den kraftfulle Marcell Dareus. De håller på och möblerar om lite i uppställningen och behöver förstärka på mitten. De tar Dareus för att han är flexibel och det är vad de behöver. Da’Quan Bowers hade kanske varit aktuell men lider av skadeproblem som gör att han kanske missar nästa säsong och Broncos behöver spelare direkt.

3: Buffalo Bills väljer Von Miller, linebacker från Texas A&M

Skulle kunna ta en QB men tipset faller på Miller. En giftig pass rusher vilket är precis vad Bills vill ha. På sina sista två collegesäsonger samlade Miller ihop 27.5 sacks.

4: Cincinnati Bengals väljer Blaine Gabbert, QB från University of Missouri

Eftersom Bengals QB Carson Palmer säger att han kommer att vägra spela om han inte blir tradad så tror jag att de plockar en QB redan här. Gabbert är den enda riktiga kandidaten om Newton redan har gått. Annars tar de A.J Green.

5: Arizona Cardinals väljer Patrick Peterson, cornerback från LSU

Cardinals behöver en quarterback men de enda två värda ett femteval har redan gått. Därför förstärker de försvaret och tar Peterson, draftens kanske bästa spelare.

6: Cleveland Browns väljer A.J Green, WR från Georgia

Browns tar draftens bästa receiver A.J Green. De skulle kunna satsa på att förstärka försvarslinjen men jag tror att om Browns har chansen att ta Green så gör de det. De behöver en playmaker i det djupa spelet.

7: San Francisco 49ers väljer Prince Amukamara, cornerback från Nebraska

49ers behöver mycket olika förstärkningar så kanske tradar de bort sitt val här. Gör de inte det så väljer de Amukamara för att en cornerback är deras kanske största behov och han är den bästa som är kvar.

8: Tennesse Titans väljer Nick Fairely, DT från Auburn

Titans vill ha en pass rusher och det är Fairely. Det är en chansning dock, många tveksamheter finns kring Fairely så att välja honom på plats 8 kan ses som ett överpris.

9: Dallas Cowboys väljer JJ Watt, DE från Wisconsin

Skulle säkert vilja få tag i Amukamara eller Fairely om de glider ned men i det här läget tar de Watt. Har många positioner som behöver förstärkning.

10: Washington Redskins väljer Julio Jones, WR från Alabama

Behöver verkligen en QB. Men det finns nog ingen som de anser vara tillräckligt bra såhär högt upp. Kanske byter de ned sig och breddar. Annars tar de den mycket begåvade receivern Julio Jones som blåste bort all konkurrens på fystesterna, inklusive stjärnan Green.

11: Houston Texans väljer Da’Quan Bowers, DE från Clemson

Behöver mycket nytt folk i försvaret och här chansar de lite tror jag. Bowers är en riktigt bra spelare och precis vad Texans letar efter, en grym pass rusher också, men han har skadeproblem. Jag tror att de chansar på honom.

12: Minnesota Vikings väljer Jake Locker, QB från Washington

Det här valet skulle vara en skräll. Vikings behöver verkligen en QB men 12 kan anses vara dyrt för Locker. Det beror på om han har imponerat på Vikings när han har varit där och tränat. De väljer Locker och tar in en veteran medan Locker får mogna till sig lite.

13: Detroit Lions väljer Aldon Smith, OLB från Missouri

Lions har många hål att fylla. Ett tufft val och de tradar nog ner om de får chansen, så de kan bredda istället. Annars plockar de Smith för att fylla ett av hålen och de får bra värde på en duktig spelare.

14: St. Louis Rams väljer Cameron Jordan, DE från California

Rams vill verkligen ha en WR som Bradford kan synka med i år framåt men de som är tillräckligt bra för fjorton har redan gått. De tar istället Cameron Jordan. En flexibel, stor och stark kille som de kan experimentera en hel del med.

15: Miami Dolphins väljer Mark Ingram, RB från Alabama

Dolphins behöver en RB och Ingram är den bästa i en svag kull.

16: Jacksonville Jaguars väljer Ryan Kerrigan, DE från Purdue

Har släppt mycket poäng och det finns flera behov för Jaguars. Tror att de säkrar och väljer Kerrigan. Stor och stark, inte särskilt snabb.

Nyheter

To Top