Analyser

Brady är tillbaka, dags för revansch

Fyra veckors avstängning är över och Brady är tillbaka. Den pinsamma parentesen i NFL’s historia kallad Deflategate är därmed avslutad och en revanschlysten legend är tillbaka på planen. Det blir tufft för Cleveland Browns ikväll.

Deflategate
Deflategate är äntligen över, och det har sannerligen varit en process som inneburit ett nederlag för alla inblandade. För dåligt pumpade bollar vid vinsten med 45-7 mot Colts i AFC mästerskapet ledde till att en skandal var under upprullning samtidigt som Patriots vann en rafflande Super Bowl mot Seattle Seahawks.

En 103 dagar lång utredning av NFL ledde till slutsatsen att det var mer troligt än inte att Patriots personal medvetet fuskat med bollarna. En drömstart för den som ville se en riktigt lång och utdragen process. Och så blev det också. Först idag, mer än ett och ett halvt år senare kan vi äntligen lägga det här tramset bakom oss, när spelarfacket bestämt sig för att inte försöka dra ärendet vidare till USA’s högsta domstol.

Brady under en av alla domstolsförhandlingar under deflategate.

Brady under en av alla domstolsförhandlingar som utgjorde Deflategate. Foto av: Spencer Platt / Getty Images.

Under avstängningen
De flesta räknade med att det skulle bli en tuff inledning på säsongen för Patriots. Avsaknaden av en av ligans bästa quarterbacks ska rimligen ha väldigt stor betydelse. Men kvar fanns Bill Belichick som genom magnifik coaching assisterad av en imponerande laginsats placerat Patriots i divisions-ledning med 3-1. Cardinals, Dolphins och Texans har besegrats. En förvånansvärt dålig insats hemma mot Bills vecka 4 och Rob Gronkowskis utdragna lår(skada) är det enda molnet på en annars klar Boston-himmel.

Inte ens Ben Affleck kunde tro sina ögon när Patriots blev nollade på hemmaplan efter den imponerande säsongs-inledningen.

Revanschen
Tro nu inte att Brady och Patriots lägger den här Deflategate-händelsen bakom sig. Laget har en historik av att hitta motivation i orättvisor, och man har alltid lyckats få fansen med sig. Årets säsong lär bli en enda lång hatkampanj mot kommissionären Roger Goodell. Ett hat som man tänker manifestera med en rad segrar, där seger i säsongens sista match är det viktigaste av allt, enbart för att knäppa Goodell och övriga NFL på näsan.

Brady vill säkert ha revansch på Browns också. Under sex möten har han endast 59,42 completion percentage, 1 541 yards, åtta touchdowns, fyra interceptions och en passer rating på 87,4. De här siffrorna vill han säkerligen förbättra.

Det är inget fel på Bradys bollar enligt de egna fansen.

Stackars Cleveland Browns
Cleveland Browns har inlett säsongens förvånansvärt bra, rent spelmässigt. Man har varit i läge att vinna flera av sina matcher men på klassiskt Browns – vis har man förlorat samtliga och är 0-4. I det här läget vill man gärna ha en ”get well game” för att återfå självförtroende, men naturligtvis får Browns raka motsatsen.

Patriots får inte bara tillbaka en övertänd Tom Brady till den här matchen. Mycket talar också för att Rob Gronkowski börjar närma sig 100% och även försvarsjätten Rob Ninkovich är tillbaka efter avstängning.

Om Browns ens lyckas göra den här matchen spännande så får det ses som en av säsongens största bragder. Det finns dock en del som talar för Browns. Bl.a. att dom faktiskt är det lag som förvånsnvärt nog spelat bäst mot Patriots sedan 2010. Det handlar visserligen bara om två möten men i dessa så har Browns varit i ledning med minst 16 poäng båda gångerna, snittat 30 poäng per match och endast släppt 20,5 poäng per match. Men naturligtvis är det ändå 1-1 i dessa två möten. Browns är dock historiskt sett det bättre laget med 13 vinster på 23 möten.

Las Vegas (om ofta är rätt ute) verkar dock tro på ca 290 yards, 3 touchdowns och inga interceptions från Brady i en enkel seger.

Matchen kan ses på Viasat Xtra, TV3 Sport, Viaplay.se och Game Pass (följ bannern på toppen av sidan) ikväll klockan 19:00.

Att fansen är rejält exalterade inför Bradys comeback syns inte minst på Youtube:

Nyheter

To Top