Nyheter

Vecka 4 – En herrans massa elände

Med det stora flertalet av vecka fyras matcher i backspegeln är det dags att snabbt sammanfatta läget. Vad hände egentligen och vilka funderingar tar vi med oss in i den nya veckan? Snabbt sammanfattat är det inte resultaten som är det vikitga från viktiga omgången, utan de kommande läkarrapporterna. Flertalet fans kommer att sitta och uppdatera Twitter under förmiddagen i väntan på ett utlåtande. 

 

Ljummet, som vanligt, i London

För andra veckan i rad var det dags att bjuda engelsmännen på lite fotboll, och som vanligt blev det en lite halvljummen historia. Saints var dock det gäng som drog det längsta stråt. Bortsett från en stabil seger med 20-0 kan dem glädjas över att försvaret faktiskt såg helt OK ut. Något som de inte direkt blivit bortskämda med i New Orleans. Att Brees dessutm fått en ny mångsisig lekkamrat i form av unge Alvin Kamara (RB) är också något som de kommer ta med isg framöver. Miami gjorde däremot inte någon glad. Den här veckan lyckades de dessutom inte ens peta bort nollan i poängkolumen. Något som de faktiskt lyckades med i de sista självande minuterna förra veckan. Adam Gase har mycket att fundera på under flygresan hem.

 

Mästare i motvind

Båda konferensmästarna, och tillika Super Bowldeltagarna, från i våras hade det svårt igår. Detta trots att båda hade hemmaplansfördel. Falcons hade märkbara problem att förflytta bollen, och uppgiften blev inte direkt enklare när både Julio Jones och Mohammed Sanu tvingades utgå på grund av skador. Buffalo Bills skall dock en stor elogé för en fantastisk insats och vann tillslut med 23-17.

Uppe i nordöst tog Brady och Co emot Carolina Panthers. Mycket av snacket i veckan har handlat om huruvida Cam Newtons axel verkligen är helt återställd ännu. Många har tyckt att Panthers superstjärna sett lite ringrostig ut, vilket hämmat laget märkbart. När väl matchen blåstes igång fick verkade dock Newton kunna prestera som i fornstora dagar. Matchen blev en holmgång där Patriots som vanligt både gjorde och släppte till poäng på ett mycket frejdigt sätt. Skillanden mot förra veckan var dock att dem inte vann den här gången. Panthers Graham Gano avgjorde tillslut med  field goal som innebat 33-30 till gästerna.

 

Dubbla motgångar för Vikings

Matchen mellan Vikings och Lions var en jämn batalj som bortalaget (Lions) tillslut vann med 14-7. Fokus låg på försvaren, vilket det ringa antalet yards, 525, som lagen fick ihop tillsammans skvallrar om. Matchens första poäng, ett field goal för Lions, kom dessutom först efter nästan 20 minuters spel. Ingen av QB:arna hade någon vidare precision i kasten över 10 yards och Stafford sackades sju gånger. Noterbart är att succérookien i Vikings, RB Dalvin Cook, skadade knäet (Första rapporterna nämner en nästan avsliten ACL) i en löpning och utgick direkt. Hans frånvaro märktes på hemmalaget när de behövde passa mer. Desto roligare var kvällen för Detroits running backs. Ameer Abdullah var äntligen pigg med 94 yards och en TD och delaktig i många viktiga spel.

 

Raiders på besök hos Denver

Förra veckan var oerhört tuff för Raiders. Inget stämde i mötet med Redskins. Bl.a. misslyckades man att konvertera på tredje försöket hela 11 gånger i rad. Matchen mot Denver blev en uppryckning även om det krävdes ytterligare 5 försök innan man lyckades med nyss nämnda uppgift. Eländet fortsatte dock för Raiders, då Derek Carr, QB, skadade ryggen under andra halvlek.  Många fans i silver och svart lär hålla tummarna under måndag på förmiddag i väntan på läkarens utlåtande.

Denver tog dock tillslut en seger (16-10) och kliver därmed upp till andraplatsen i AFC West med 3-1 i vinster och har då redan vunnit två mot divisionsrivaler. Anfallet såg kanske inte perfekt ut, men ibland räcker det med tillräckligt bra. Matchen avgjordes tillslut av safetyn Justin Simmons med en interception.

 

Måste vi ta Rams på allvar nu? 

Los Angeles Rams begav sig till Dallas för att möte Cowboys i deras monsterarena. Normalt sett borde det här vara en enkel tillställning för värdarna men årets Rams har ryckt upp sig rejält och var inför omgången det lag som gjort flest poäng av alla lag. Matchen var jämn och från Dallas sida var sig mycket lik på sätt och vis. Mycket Zeke Elliott och Dak Prescott, men den stora skillnaden var att Rams hela tiden hängde med. Bl.a. genom sju (!!!!!) field goals av Greg ”The Leg” Zuerlein. Stor matchvinnare i övrigt var Todd Gurley med 121 yards, samt en stark försvarsinsats som i slutändan stoppade Dallas sista drive, och fastställde slutresultatet till 30-35. Är det dags att ta Rams på allvar nu?

 

Ännu mera elände i Seattle

Att nattmatchen slutade med seger för Seattle (46-18) var det kanske ingen som direkt chockades av. Seahawks har visserligen inte varit i jättebra form hittills under säsongen, men Colts skall inte vara något problem för dem på hemmaplan. Vilket dem inte var heller. Seattle vann komfortabelt med 46-18. Smolket i bägaren var dock att den unge Chris Carson (RB) fick lämna planen på bår efter en otäck tackling. Även här blir det en spänd väntan under dagen.

 

Poängrekord i Houston

När Houston åkte ut ur slutspelet mot Patriots i januari skrev jag att det var en relativt bra insats till trots. Mycket fanns där om man BARA kunde bortse från han som kastade bollen. Sen dess har mycket hänt och Osweiler är inte längre mannen vid rodret. Istället har vi fått stifta bekantskap med Deshaun Watson som tagit ligan med storm. Hemma mot Titans igår blev det t.o.m. poängrekord för Texans då motståndet besegrades med hela 57-14.

Titans för den delen verkar ha tappat bort sig en aning. I sin jakt på att utveckla passningsspelet den här säsongen verkar de ha förlorat sin själ i form av det fina springspel som fanns förra året. Att QB Mariota fick kliva av med ljumskproblem gjorde dessutom ingen människa gladare. Skulle han visa sig behöva stå över matcher kanske det är ett bra läge att fokusera på det man normalt sett kan bra. Springa.

 

 

Nyheter

To Top