Draften

Vad hände dag ett?

En händelserik första runda av NFL draften i Dallas är avklarad. Vi bjöds på spänning, rörande ögonblick, trejder och en del oväntade val. 

Cleveland Browns avslutade månader av spekulationer med av välja Oklahoma quarterbacken Baker Mayfield som nummer ett i draften. Ett val som för bara några veckor sedan kändes helt omöjligt. The Pro Day Sensei har varit en omdiskuterad figur och ses lite som ett riskabelt val av John Dorsey. Framtiden får utvisa. Med sitt andra val i den första rundan, det fjärde totalt i draften, valde Browns Ohio States cornerback Denzel Ward. Även det ett lite oväntat val.

Av de övriga quarterbacksen i den så kallade ”Big Four” hamnade Sam Darnold i Jets, Josh Allen i Bills och Josh Rosen i Cardinalds. Både Buffalo och Arizona tradeade upp för att få sin kille. Det femte hjulet bland årets quarterbacks, Lamar Jackson, hamnade i Baltimore efter att Ravens trejdat upp till val #32 för att välja den atletiska quarterbacken. Med Jackson i Baltimore så får nog Joe Flaccos dagar ses som räknade efter kommande säsong. Ravens var aktiva i nattens draft och trejdade ned två gånger innan TE Hayden Hurst valdes #25. En del av draftpickskapitalet som anskaffats användes för att ta över Eagles val #32. Dessutom ett val i nästa års andrarunda.

Giants valde att lita på att Eli Mannings åldrande inte ska eskalera och inte drafta hans efterträdare. Istället plockades Penn States running back Saquon Barkley med andra valet i draften. En klasspelare som kommer göra nytta för New Yorks blåa lag. När det gäller Elis åldrande får framtiden utvisa hur det är ställt.

Draften största ögonblick var nog när Steelers linebackern Ryan Shazier kom ut och presenterade Pittsburghs val vid #28. Shazier skadade ryggraden i höstas och att han promenerade in på scenen för att läsa upp Terrell Edmunds namn lämnade ingen oberörd. Att safetyn Edmunds var Steelers val innebar att vi fick se ett brödrapar väljas i förstarundan för första gången i historien. Tidigare hade Buffalo plockat lillebror Tremaine Edmunds med val nummer #16.

New Orleans Saints överraskade många när de skickade årets val i första rundan, #27, och nästa års förstarundesval till Green Bay Packers för att flytta upp till #14 och välja UTSAs edge rusher Marcus Davenport. Ett rätt dyrt pris, men Sean Payton får också en råtalang som ger Cameron Jordan välbehövlig hjälp när det gäller att sätta tryck på motståndarens quarterback.

Seahawks gjorde kanske det mest överraskande valet i den första rundan när running backen Rashaan Penny valdes med #27. San Diego States running back sågs som en spelare som skulle gå under andra delen av dag två, men i Seattle tyckte man bevisligen annorlunda.

Alla val i runda ett hittar ni här.

Nyheter

To Top