Chiefs

Texans @ Chiefs: Football is back!

Nu är den här, säsongen. Vem kunde tro det för bara några månader sedan när världen var nedstängd på grund av Covid-19? Årets första match är i år tillbaka i traditionen att regerande mästare börjar på hemmaplan och i år är det Houston Texans som får äran att besöka kungarna från Kansas City.

Nya förutsättningar och nya kontrakt

Inramningen kommer att vara speciell på grund av Covid-19 och det firande av mästarna som traditionen bjuder blir rejält annorlunda när bara 16 000 får plats istället för de vanliga 80 000 på Arrowhead Stadium. Men kanske gråter inte Chiefs-fansen för det. Deras ledning har spenderat försäsongen med att cementera starten på sin dynasti med nya kontrakt för QB Patrick Mahomes, HC Andy Reid och GM Brett Veach, TE Travis Kelce och DT Chris Jones. Lägg därtill valet av RB Clyde Edwards-Helaire och laget är ännu tyngre bestyckat på offensiven än förra året. Alla lag vill bygga en dynasti, få lyckas men denna grund ser onekligen stark ut för Kansas City.

Chocköppning från Chiefs i år igen?

Matchen som sådan ser enligt oddssättarna i Vegas ut att bli en enkel seger för Chiefs, ett Chiefs som har för vana att börja säsongerna som skjutna ur en kanon. De började 5-0 2017, 5-0 2018 och 4-0 2019. En stark inledning är en bra indikator på vad som kommer att hända resten av säsongen, i inledningen bombas vi ständigt med statistik om att lag som är 3-0 går till slutspel med så många procents chans medan lag som startar 0-3 har en enorm uppförsbacke. Det ett lag köper sig med en stark start är möjligheten att ha en liten svacka under säsongen utan att det helt spolierar lagets chanser. Efter Chiefs 4-0 start följde man upp med att förlora fyra av sina sex nästa matcher och Mahomes missade två av dessa med en knäskada. Efter att han återhämtat sig kunde laget vända trenden och därefter förlorade man inte mer på hela säsongen. Med ett inledande schema i år där de möter Texans, Chargers, Ravens, Patriots och Raiders ska det inte vara omöjligt att återupprepa bedriften när flera av dessa lag har haft omtumlande försäsonger. Svåraste motståndet ser på förhand ut att vara Baltimore.

Vad gör egentligen Bill O’Brien med Texans?

Med Bill O’Brien som envåldshärskare i Houston har vi fått se en del handlingar som går att ifrågasätta. Dyra byten har gjort att laget står utan starkt draftkapital och med senaste bytet av superstjärnan DeAndre Hopkins som försvann till Arizona  tar nu skadebenägna Will Fuller över rollen som #1. Till sin hjälp har han Brandin Cooks och Randall Cobb. När Nuk Hopkins lämnade kom istället running back David Johnson in, Johnson som i slutet av förra året petades i Arizona till förmån för Kenyan Drake. I försvaret har det inte skett lika namnkunniga förändringar och det är fortfarande JJ Watt och Whitney Mercilus som är de tongivande spelarna, men där börjar både skador och ålder att komma ikapp. Kan forna förstarundevalet Vernon Hargreaves komma in och leva upp till sin draftpotential på cornerpositionen?

QB-kampen avgör

I en match som denna premiär är det svårt att inte fastna på de båda quarterbacksen Patrick Mahomes och Deshaun Watson, två unga jättetalanger som förärats med varsitt monsterkontrakt inför säsongen där Watson fick sitt så sent som i lördags. De draftades 2017 som nummer 10 och nummer 12 i första rundan och kommer säkerligen vara sammankopplade under lång tid framöver. Under fjolårets säsong möttes de två gånger, en gång i grundsäsongens vecka 6 där Texans gick segrande ur en jämn strid med 31-24 och i slutspelet där Mahomes stod för en jätteinsats när Chiefs hamnat i underläge med 24-0 genom att kasta för fem touchdowns, leda laget i rushing yards och göra 41 obesvarade poäng i andra och tredje quartern. En vändning som visade tydligt vad Chiefs skulle komma att göra i resten av slutspelet.

(Photo by Peter Aiken/Getty Images)

Kan bara sluta på ett sätt

Så vad händer då i denna matchen? Först måste alla, spelare, ledare, kommentatorer och vi alla som sitter hemma anpassa oss till fotboll i en sporadiskt fylld arena och fejkat publikljud. När vi alla kommit över den chocken kommer två lag som haft offensiven som signum att byta slag mot varandra och det är kanske ingen galen gissning att tro att Chiefs kommer hålla i taktpinnen och Texans som får kämpa med att hålla jämna steg. I slutändan har Texans många fler frågetecken än de regerande mästarna och det blir svårt, för att inte säga omöjligt, att räcka till.

Texans @ Chiefs: Football is back!

Nyheter

To Top