49ers

Slutspelsbilden tydligare efter vecka 15

Det blir allt mer tydligt vilka lag som verkar ta sig till slutspel. Efter gårdagens matcher försvann fler lag ur racet och några blev klara för vidare avancemang. I vissa fall är däremot divisioner fortfarande helt oklara. Här är det och allt annat viktigt som hände under söndagens matcher.

Karma i Kansas City
Chiefs har haft en del otroliga spel till sin fördel i slutet av matcher. Igår slog karma till och de fick smaka sin egna bittra medicin. Med fem sekunder kvar försökte Tennessee Titans med ett field goal på 53 yard som de missade. Men Chiefs HC Andy Reid valde att ta en time out precis innan, ett vanligt knep för att psyka en kicker. Titans fick sparka en gång till, men då satt Ryan Succop den matchavgörande kicken.

Stormöte i AFC North i julklapp
Philadelphia Eagles hade läge att utjämna till 27-27 mot Baltimore Ravens med ett extrapoäng efter en touchdown, när det återstod fyra sekunder. Istället ville de avgöra direkt och gick för två poäng. Ravens försvar, som varit lagets styrka hela året men vacklat stundtals under kvällen, stoppade Eagles när det gällde som mest. Samtidigt vände Pittsburgh Steelers ett 14 poängs underläge mot Cincinnati Bengals i en tuff och fysisk kamp. Steelers och Ravens gör upp om divisionsledningen nästa vecka i ett riktigt julspecial.

Bills sprang in rekord
Bills RB LeSean McCoy sprang igår in lagets 27:e touchdown för året, ett nytt klubbrekord. Med två matcher kvar på schemat lär de springa in ytterligare ett par, men får svårt att nå upp till ligans rekord. Green Bay Packers 36 touchdowns på en säsong är tufft att slå, som dessutom gjordes när en säsong bara bestod av 14 matcher.

Montgomery storspelade i Packers vinst
Ty Montgomery fortsätter imponera i Green Bay. Han har kommit som en skänk från ovan som ett svar på Packers problem att springa bollen. På 16 försök sprang han för hela 162 yards och två touchdowns. Packers vann en onödigt jämn match mot Bears efter en 60 yard lång pass från Aaron Rodgers till Jordy Nelson, som gav dem chansen att avgöra med ett kort field goal.

Osweiler ut, Savage in
Texans signerade Brock Osweiler till ett monsterkontrakt i våras, men han har inte levt upp till förväntningarna. Igår var det så illa att han bänkades efter två raka interceptions. Tom Savage kom in och hjälpte Texans att vända matchen mot Jacksonville Jaguars. De gick från 13-0 till att vinna 20-21. Strax efter matchen blev det klart att Jaguars släpper sin huvudtränare Gus Bradley, som bara lyckades vinna 14 matcher på nästan fyra säsonger i Jacksonville (23% av matcherna).

Tom Savage ersatte Brock Osweiler i Texans och spelade så väl att han bör få fortsatt förtroende.

Dött lopp i AFC South
Texans vinst var viktig i deras jakt på slutspelet i det getingbo som är AFC South. Texans, Titans och Colts vann alla sina matcher och har nu åtta, åtta respektive sju vinster. Colts övertygande vinst mot Vikings visade deras potential att faktiskt utmana i slutspelet, likaså gjorde Titans när de sprang över Chiefs. Texans, som just nu leder, ser däremot ut som allt annat än ett slutspelslag.

Raiders och Patriots till slutspel
Oakland Raiders och New England Patriots vann sina matcher och säkrade därmed varsin plats i slutspelet. Patriots gick upp i 11 vinster totalt och har därför även en bye week under slutspelets första runda. Raiders återvänder till slutspelet för första gången sen 2002, en torka på 14 år.

Shootout i Arizona
Det östes in poäng i Arizona när New Orleans Saints kom på besök. Saints vann med 48-41 tack vare en dominant Drew Brees. Cardinals passförsvar, som inför matchen rankades näst bäst i NFL, lämnade skorna hemma när Brees brände dem för 389 yards och fyra touchdowns. Cardinals blev därmed officiellt uträknade från slutspelet och Seattle Seahawks kan fira sitt femte raka slutspel, varje år sedan de draftade QB Russell Wilson.

Dak is Back
Cowboys QB Dak Prescott fick i natt revansch på sina tvivlare. Efter tre mindre bra veckor började kritikerna fråga efter Tony Romo, men Prescott tystade dem. Han såg lika stabil och bra ut som i säsongsinledningen, satte 88% av sina passningar och försökte inte göra mer än vad som krävdes. Ezekiel Elliotts 159 yards och en touchdown på 23 försök var också en välkommen pånyttfödelse efter några tuffare matcher.

Lag som är klara för slutspel: Patriots, Raiders, Cowboys, Seahawks.

Alla resultat
Läget i tabellerna

Nyheter

To Top