Falcons

Siffrorna bakom Super Bowl

Photo by Mike Ehrmann/Getty Images

Statistik och siffror ger sällan en rättvis bild av fotbollen men kan likväl vara intressant ändå. Vi kikar på statistiken bakom årets Super Bowl för att ge ytterligare en synvinkel på söndagens drabbning.

Sju
Det här blir den sjunde gången som Patriots QB Tom Brady och HC Bill Belichick spelar Super Bowl. De har redan vunnit fyra gånger, ytterligare en ring på fingret kommer cementera deras plats i historien. Ingen kommer någonsin vara så överlägsen som denna duo har varit under sin tid tillsammans.

2.53
Det är snittet på hur många sekunder det tar för Tom Brady att få iväg en passning. Många gånger kastar han dessutom bollen ännu tidigare. Det är nästan omöjligt för en försvarare att hinna dit och sacka honom innan bollen är borta.

38
Antalet minuter som Philadelphia Eagles kontrollerade bollen när de mötte Falcons tidigare i år. Varför det är relevant? Eagles är det enda laget som bara tillåtit en touchdown mot Falcons högoktaniga anfall. Det är ett recept som Patriots lär försöka följa.

Matt Ryan och Julio Jones hade lekstuga mot Packers. Jones fångade passningar för 180 yards och Ryan kastade fyra touchdowns. Får vi se samma framgång mot Patriots på söndag? (Photo by Rob Carr/Getty Images)

150 och tre
Julio Jones är en av tre spelare i historien med fler än en slutspelsmatch med över 150 yards. Förra veckan hade han 180 yards och två touchdowns, vilket han också hade när de åkte ut ur slutspelet 2012. Trean gäller Falcons Matt Ryan, som är den enda quarterback med minst tre touchdowns i fyra raka slutspelsmatcher.

Noll
Så många sacks har Falcons OLB Vic Beasley lyckats med under slutspelet. Hans 15.5 sacks under grundsäsongen var bäst i ligan, men han gick samtidigt lottlös i sju matcher. Under grundsäsongen kom han tillbaka med besked efter en match utan sacks. Falcons skulle uppskatta om han gör det på söndag också.

33,8 vs. 15,6
Det har inte undgått någon att Falcons har det bästa anfallet i år. De har snittat 33,8 poäng per match i år. De senaste sex matcherna, som inkluderar två slutspelsmatcher, har de snittat 39 poäng. Å andra sidan har Patriots försvar bara tillåtit 15,6 poäng i snitt, vilket även det är bäst i ligan. Man brukar säga att försvar vinner mästerskap, blir det så i år igen?

20.039 kronor
Så mycket kostar den billigaste kvarvarande biljetten till årets Super Bowl. Biljettförsäljare brukar säga att snittpriset för en biljett ligger runt $2500 – $3000, vilket motsvarar ungefär 22.000 – 26.000 kronor. Har du inte riktigt de pengarna kan du lägga 6103 kronor på en parkeringsplats istället, så får du åtminstone uppleva tailgatingen inför matchen.

Nyheter

To Top