Nyheter

Russell Wilson kräver uppmärksamhet

NFL Supporter varnade för honom. Russell Wilsons imponerande spel under försäsongen tvingar Seahawks tränare Pete Carrol att överväga honom som sitt förstaval när säsongen börjar.

Russell Wilson fick sin chans mot Kansas City Chiefs. Han spelade en halvlek med lagets bästa spelare och ledde laget till sex raka drives som slutade med poäng. Det följde samma mönster som tidigare under försäsongen då Wilson har varit effektiv och verkligen utnyttjat sina möjligheter. När allt är sagt och gjort kan den korta intelligenta rookien med den stora armen ha passerat båda sina konkurrenter Matt Flynn och Tarvaris Jackson. Hittills är han den mest positiva överraskningen i år – även fast vi varnade för honom redan innan draften.

Statistik för Wilson: 35/52, 464 yards, 5 TD och 1 INT. Han har samtidigt sprungit för 150 yards och 1 TD.

Seahawks ett spännande lag

Seattle har ett mycket spännande lag på gång. Förutom Wilson har även Matt Flynn spelat helt okej. På det sättet skiljer sig situationen i Seahawks från den i Cardinals. Där lagets båda konkurrerande quarterbacks, Kolb och Skelton, har varit rätt dåliga, mycket tack vare den dåliga offensiva linjen. Det verkar som att Skelton får jobbet för att han har varit minst dålig och det är inte särskilt upplyftande för fansen. I Seahawks har man lyxen att ha flera bra alternativ. Även Tarvaris Jackson är en hygglig spelare. Sidney Rice, lagets bästa receiver, har inte spelat särskilt mycket hittills men Golden Tate har varit imponerande. Han har plockat ned ett par tuffa bollar och varit pålitlig. Tillsammans med ett våldsamt springspel med Marshawn Lynch kan Seahawks överraska i år.

Om anfallet kan spela på en hyffsad nivå så kan försvaret göra resten. Seahawks unga defensiva uppställningen är spännande och lagets secondary kan vara det bästa i hela NFL. Tre av lagets fyra cornerbacks/safeties, i grunduppställningen, tog sig till Pro Bowl 2011. Även resten av försvaret är bra och fronten leds av Chris Clemons, en av ligans bästa defensive ends. Seattle kan vara ett lag att hålla ett extra öga på!

Noterat: Dexter McCluster, WR/RB i Chiefs, är en annan spelare vi har tipsat om och han gjorde en väldigt bra match mot Seahawks.


Vem tror du startar vecka 1, Wilson eller Flynn? Vem av dem startar vecka 10?

Nyheter

To Top