Nyheter

Rich Eisen satsar på rekordtid

 

Varje år springer Rich Eisen sprinten under NFL Combine i full kostym. Det har blivit en rörelse. I år siktar programledaren på slå sitt personbästa och komma in under sex sekunder.

Det är en speciell syn att se Rich Eisen springa 40 yards med full fokus. Han är knappast i sitt livs form men han tränar inför loppet och har efter sju år ändå inte lyckats komma in under sex sekunder. Det säger ändå lite om de linjespelare på över 150 kilo som utan svårighet slår den tiden.

Eisens påhitt har varit så uppskattat att det har växt till en rörelse. Tittarna har sedan något år tillbaka uppmuntrats att skicka in videor där de själva springer sprinten på jobbet. I sina arbetskläder. Det har lett till en hel del komiska filmer.

Med en blandning av professionalism, social förmåga och skamlös marknadsföring av sig själv har Eisen fått ett väldigt inflytande inom NFL och media. Han är ansiktet utåt för NFL Network och har tillgång till i stort sett alla stora personligheter i ligan.

De senaste åren har han dragit igång flera kampanjer. Förra året fick Eisen alla stora TV-bolag att inte avslöja vilka spelare som valdes i draften innan det blev officiellt från scenen. Tidigare tävlade de olika nätverken via sina källor om att avslöja valet först och det förstörde mycket av stämningen.

Tidigare i år lyckades Eisen få Falcons quarterback Matt Ryan att börja kallas för ”The Matural” istället för ”Matty Ice” och starta en rörelse som han kallar för ”Punters Are People Too”. Man undrar ju vad hans nästa upptåg blir.

Kolla gärna in Rich Eisens alla tidigare försök på sprinten via den här länken: http://www.nfl.com/runrichrun/history

Nyheter

To Top