Nyheter

Raiders mock draft

Med knappt en månad kvar tills draften gör vi en lekfull mock draft. Sju rundor, åtta val, åtta spelare. Ta allt med en nypa salt.

Efter en inspirerande mock draft av @RavensFanSweden var jag tvungen att försöka mig på samma omöjliga uppdrag att förutse Raiders alla draftval. Jag har försökt ta hänsyn till Reggies preferenser av spelare, lite rykten men framförallt mina egna bedömningar av spelarna. Raiders har vissa behov, men har samtidigt ett relativt bra roster så de har möjlighet att plocka bästa möjliga spelare.

Runda 1, val #14
Andrew Billings, DT, Baylor
Bästa värdet finns på den defensiva linjen och Billings är som gjord för Del Rios defensiva spelstil. Ett stort kraftpaket till karl som täpper till springförsvaret centralt. Kan variera spel med honom som NT i 3-4 och DT i 4-3.

Andra namn: Sheldon Rankins, Ezekiel Elliott, Vernon Hargreaves, Darron Lee, Kevin Dodd.

Runda 2, val #44
Karl Joseph, SS, WVU
Han kan eventuellt bara borta nu, men borde egentligen inte gå tidigare. Dessutom finns osäkerheter kring en skada som höll honom borta under stor del av 2015. En missil på planen som älskar att dela ut tuffa smällar. Förra året läckte Raiders centralt i planen, Joseph kommer göra spelare mer nervösa över att korsa planen. Är som bäst som en box safety med mycket ansvar i springförsvaret.

Andra namn: Keanu Neal, Kendall Fuller, Su’a Cravens, Germain Ifedi, Jonathan Bullard.

Runda 3, val #75
Deion Jones, LB, LSU
Den vindsnabbe linebackern från LSU sprang säkert upp sig en del platser på flera GMs brädor efter sin pro day. Han är en blandning mellan safety och linebacker, Raiders skulle ha honom som en OLB som hjälper till i pass coverage. Täcker mycket mark i både pass- och springförsvar tack vare sin fart och imponerande ”change of direction”.

Andra namn: Alex Collins, Devontae Booker, Kentrell Brothers, Pharoh Cooper, Jordan Jenkins

Runda 4, val #114
Tyler Ervin, RB, San Jose St.
Ett bra komplement till hur Raiders back field ser ut idag. Murray kan fortfarande ta större delen av snapsen, Olawale kan bidra på korta spel och Ervin kliver direkt in i passpel. Säkra händer och väldigt bra med bollen, Ervin kan bli Raiders version av Danny Woodhead i Chargers. Också ett av årets bästa returners, vilket såklart hjälper honom.

Andra namn: Cyrus Jones, Roberto Aguayo, Deon Bush, Carl Nassib, Bronson Kaufusi, Jayron Kearse, Tyler Matakevich

Runda 5, val #143
Isaac Seumalo, OG, Oregon State
Seumalo har erfarenhet från i stort sätt varje position på den offensiva linjen, förutom LG. Han har en underskattad atletisk förmåga som han visade upp väl under övningarna på combine. Naturligt stark och tillräckligt bra fotarbete. Ibland lite tveksam balans och har ibland svårt att förstå vad försvaret gör. Missade hela 2014 med en bruten fot, annars inga missade matcher. Valdes fram som lagkapten 2014, trots fotskada. Det talar för hans ledarskapsförmåga och fotbollskaraktär.

Runda 5, val 154
Joe Schobert, LB, Wisconsin
Schobert är precis samma typ av val som Neiron Ball och Ben Heeney var förra året. Han är atletisk och kommer bidra direkt i special teams. Han är en lagspelare, omtyckt av sina kamrater och jobbar hårt. Full fart varje spel, alltid i närheten av bollen. En del saker att finslipa på men får direkt en roll på ST och som backup/möjlig rotationsspelare.

Andra namn: Matt Judon, Graham Glasgow, Ronald Blair, Joe Dahl, Deiondre’ Hall, Sean Davis, Travis Feeney

Runda 6, val #194
Victor Ochi, DE, Stony Brook
Dags för Reggie att doppa tårna i East-West Shrine Game igen. I varje draft har han tagit minst en spelare därifrån, årets bästa spelare där var Victor Ochi. Han är borträknad av många lag eftersom han har helt fel storlek (6’1″, 246lbs). Men man kan inte bortse från hans produktion, 24 sacks senaste två säsongerna, och han dominerade under Shrine Game, både matchen och träningarna inför.

Andra namn: Jakeem Grant, Antonio Morrison, Jonathan Williams

Runda 7, val #234
Justin Zimmer, DE, Ferris State
Djupt nere i småskoledjungeln hittar vi Justin Zimmer. Stark som en oxe och byggd som en gladiator. Han har gjort 46 reps i bänkpressen, hela 12 fler än den bästa spelaren på combine. Zimmer har spelat överallt på den defensiva linjen. Det är tydligt vem som är bäst på plan när Ferris State spelar. Zimmer är den typ av småskolechansning som Reggie älskar när draften börjar runda av.

Andra namn: Jatavis Brown, Charles Washington, Roy Robertson-Harris

Nyheter

To Top