Nyheter

Panthers och Ravens sparkar igång sina säsonger

Carolina Panthers reser till Baltimore för att möta Ravens i vad som är bägge lagens första träningsmatch. Dessa tillställningar brukar inte vara några spelmässiga höjdpunkter men det är ändå sju månader sedan Super Bowl spelades, suget är med andra ord stort.

Det finns alltid en viss spänning inför den första matchen för säsongen. Hur ser de nya spelarna ut? Vilken rookie kommer sticka ut? Vem har tagit stora kliv sedan senast vi såg dem?

Ravens har deklarerat att inga spelare med skador eller skavanker kommer spela. Det innebär att många inte kommer till spel, exempelvis Joe Flacco kommer sparas tills han provat kroppen lite mer på träning. Som vanligt denna tid på året handlar det om att se till att hålla stjärnorna hela och ge de som ska bevisa vad de går för en chans att slå sig in i truppen.

För Panthers väntas Cam Newton få speltid, och även om det nog inte blir många minuter, så är fjolårets MVP alltid sevärd. Annars handlar det för Panthers del om samma sak som för Ravens, se till att starters får känna lite på det och att spelarna som vill kriga till sig platser i truppen får en chans att visa upp sig.

Ett tecken på hur viktig denna matchen ses är att Ravens valt att sända Baltimore-sonen Michael Phelps lopp från OS-simningen på storbildsskärmarna inne på arenan, allt för att locka folk.

Tänkte lyfta några spelare att hålla koll på i matchen, som drar igång 01:30 svensk tid. Främst är det såklart rookies, men även en del andra.

 

Carolina Panthers

WR Kelvin Benjamin – Lagets stjärnreceiver missade hela 2015 på grund av en knäskada och nu vill vi se vart han befinner sig. Rapporter från campen säger att han inte visat något som tyder på att han varit skadad, tvärtom har han sett bra ut. Speltiden bör bli begränsad så här i början men förhoppningsvis tillräckligt för att Benjamin ska kunna ge en fingervisning om vart han står och om samspelet med Newton finns kvar.

Rookie corners – Med Josh Norman borta så finns det plats, och behov, för någon av de tre cornerbacks som draftades i våras att kliva fram och knipa starterplatser. På utsidan kommer James Bradberry och Daryl Worley få visa vad de går för medan Zach Sanchez ansetts passa bättre som nickel. Alla tre har fått en hel del snaps med förstauppställningen sedan campen drog i gång och det har enligt rapporter sett bra ut.

RB Cameron Artis-Payne – Running backen hade en del bra saker för sig under den sparsamma speltiden han fick under rookiesäsongen. Rapporterna säger att han blivit bättre och mer komplett till sitt andra år och nu är det dags att visa att så är fallet. Kan CAP bli en pålitlig avlastning för Jonathan Stewart skulle det göra Panthers anfall gott.

DT Vernon Butler – Store defensive linjemannen var Panthers val i första rundan av draften i våras. Tidigare i veckan kallade coach Rivera honom för ett ”work in progress” och vad det innebär får vi se prov på i natt. Butler är från samma Louisiana Tech som Ravens rookie RB Kenneth Dixon, en liten match i matchen.

LB Jeremy Cash – Spelade safety på college och var Dukes stora stjärna i försvaret. Han gick dock odraftad och när Panthers plockade upp honom gjorde man det i syfte att han skulle spela LB. Både Thomas Davis och Shaq Thompson spelade en hel del safety på college och kanske Cash blir näste Panther att lyckas med positionsskiftet. Gillade att se honom spela på college och blir roligt att se om han klarar av att spela i NFL.

DE Kony Ealy – I år förväntar sig Carolina att Ealy ska gå från en lovande spelare som presterar då och då till en stjärna som kontinuerligt bidrar. Alla som såg Super Bowl vet vad han kan göra när han är som bäst. Har enligt vittnen på Panthers camp sett riktigt vass ut i träning.

 

Baltimore Ravens

LB Kamalei Correa – K.C har dragit åt sig blickar under sommaren med sin fysiska spelstil och sin kvalitet. Han sänkte Mike Wallace på en träning vilket fick Joe Flacco att ilskna ur och bråkade med Dennis Pitta som ledde till att Pitta skadade ett finger. Har fått mycket speltid på både insida och utsida och det troliga är att han får visa upp sig ordentligt på bägge positionerna.

S Lardarius Webb – Han har setts som syndabocken för ett svagt secondary med sin höga lön, svaga spel och skadebenägenhet. Nu har han flyttat från CB till safety och uppges vara i bättre fysisk form än på länge. Kanske kan positionsbytet ge en nystart.

LT Ronnie Stanley – Förstarundsvalet från i våras har en hel del ansvar på sina axlar när både Eugene Monroe och Kelechi Osemele lämnat Ravens. Bakom Ronnie Stanley finns inte någon ersättare som håller och det gäller för honom att visa att han är redo. Har sett stabil och bra ut under campen, nu är det mer på allvar.

WR Mike Wallace – Wallace har gjort mängder med spel i djupet under campen och imponerat på omgivningen. Djupledsspelet är en dimension som saknades för Ravens 2015. Även om det nog inte blir så mycket speltid i nattens match så är det spännande att se hur hans snabbhet utnyttjas.

NB Tavon Young – Den lille rookien Young har väckt uppmärksamhet med sitt spel som nickel under sommaren. Har inte storleken men inställningen och detta blir första chansen för Young att visa att han håller på högsta nivån.

RB Terrance West – West har enligt reportrar, coacher och medspelare fattat vad det handlar om och tagit gigantiska kliv över sommaren. En mer seriös inställning till träning, kost och att studera spelet har gjort att West gått från ett frågetecken till ett utropstecken. Det är trångt på RB och i en jämn grupp har West stuckit ut, nu får vi se om han kan visa det även i match.

RB Kenneth Dixon – Ännu en RB som det råder spänning kring. Rookien har missat en del av campen på grund av skada men såg till att imponera på åskådarna i lördagens öppna träning på M&T Bank. Dixon har potentialen att bli den playmaker som Ravens offensiv är i stort behov av. Den resan börjar i försäsongsmatcherna då han ska se till att förtjäna speltid till säsongen.

WR/PR – Keenan Reynolds – Det var en fin story när den tidigare Navy QB:n draftades av Ravens. Positionsbytet annonserades direkt och sedan dess har vi varit nyfikna på att se om Reynolds klarar av att ta steget från dual threat-QB till slot receiver. Får säkerligen chansen att returnera några puntar, att prestera i special teams är nog vägen in i truppen för Keenan.

Nyheter

To Top