Analyser

NFL Supporter förutspår säsongen 2020

Deshaun Watson och Patrick Mahomes. Photo: Peter Aiken/Getty Images

NFL-säsongen är här! Det som har känts så långt borta så länge är nu nästan skrämmande nära. 2020 har varit ett minst sagt annorlunda år, så även för NFL. Uteblivna försäsongsmatcher och brist på material från träningslägren har gjort att säsongen hela tiden har känts väldigt avlägsen. Men nu är den här! 22 veckor av amerikansk fotboll i världsklass. Vi på redaktionen firar detta genom att ge er våra, kanske inte alltid så sylvassa, predictions på säsongen 20/21. 

 

MVP: 

Svante: Kyler Murray, QB, Arizona Cardinals. Två år i rad nu har vi sett andra-års quarterbacks bli MVP och den trenden kommer att fortsätta. Murray är dynamisk nog och har både armen för att kasta för många touchdowns och benen för att springa in en hel del där till. Cardinals får även in en av ligans absolut bästa passmottagare i DeAndre Hopkins, som kommer göra den unga quarterbackens jobb betydligt mycket enklare. Jag vet att den offensiva linjen inte är den bästa, men Russell Wilson har lyckats bli en av ligans främsta QBs utan att nånsin haft en bra linje som skyddat honom, så Murray kommer klara sig fint.

Daniel: Drew Brees, QB, New Orleans Saints. Det känns som att Saints gör allt för att ge Brees en sista Super Bowl – ring. Truppen är overkligt stark och mycket talar för att dom kan gå hela vägen. Om anfallet presterar på samma nivå som förut och Brees håller sig frisk så tror jag att MVP – titeln blir hans, kanske delvis på grund av lång och trogen tjänst.

Olof: Christian McCaffrey, RB, Carolina Panthers. Det är dags att någon bryter trenden med enbart QBs som MVP-pristagare och enligt historien är det bara RBs som utmanar. Med ett svagt lag omkring sig kommer McCaffrey även detta år vara den absolut klarast lysande stjärnan på positionen och visa att han kan göra allt. Hans dominans kommer inte gå att blunda för och med flera bra QBs så blir det ingen av dem som kan stå ut lika tydligt som CMC. Grattis säger jag redan nu.

Magnus: Lamar Jackson, QB, Baltimore Ravens. Well, ni ber om det. Lamar har en egenskap som gör honom unik, han vill alltid bli bättre. Sedan college har han ständigt utvecklats och bevisat att han kan mer än vad förståsigpåare tror. Jag tror Lamar kommer täppa till truten på många och visa att 2019 inte var en engångsföreteelse utan starten på en HoF-karriär.

Richard: Patrick Mahomes, QB, Kansas City Chiefs. Sjukt tråkig att säga kanske men det där anfallet kommer vara precis lika bra som förra året och han är ju såklart nyckeln. Ligans bästa QB vinner nästan alltid priset och det är ingen skillnad i år.

Mattias: Russell Wilson, QB, Seattle Seahawks. Det är väl dags för Russell Wilson? Har varit en av ligans tre bästa quarterbacks flera år i rad. Det viskas om att han kommer få lite mer möjligheter att kasta bollen tidigt i matcherna, istället för att coacherna envisas med att hamna i underlägen som han sen ska hämta upp. Utöver det uppenbara homer-valet så har jag flaggat för ett par unga quarterbacks, Kyler Murray och Baker Mayfield.

 

Offensive Player Of The Year:

Svante: Christian McCaffrey, RB, Carolina Panthers. Hade det inte varit för Michael Thomas och hans historiska säsong förra året så hade CMC nog tagit hem det här priset redan förra året. McCaffrey kommer återigen vara huvudpersonen i såväl spring som passningspel i Carolina. Bli inte förvånad om han än en gång passerar 1000 yards i både rushing och receiving under säsongens gång.

Daniel: Patrick Mahomes, QB, Kansas City Chiefs. Även om Mahomes rent objektivt kommer att spela bättre än Brees denna säsongen så tror jag att han får nöja sig med titeln Offensive Player Of The Year. Han får torka tårarna med några tusendollars-sedlar, komma tillbaka och ta MVP-titeln nästa år.

Olof: Lamar Jackson, QB, Baltimore Ravens. Lamar får nöja sig med tröstpriset i år. Även om jag inte tror han kommer ha en lika fantastisk säsong som i fjol så kommer hans talang för att springa med bollen göra att hans status som ligans kanske häftigaste offensiva vapen göra att han vinner denna titeln i år.

Magnus: Russell Wilson, QB, Seattle Seahawks. Russ will cook och Seahawks kommer gå långt. Det är som gjort för en säsong där Russell glänser och bär laget på sina axlar. Sånt märks i denna typ av utmärkelser.

Richard: Alvin Kamara, RB, New Orleans Saints. Jag tror att Saints kommer spela riktigt bra i år och Kamara lär vara en vital del av anfallet. Brees blir inte yngre och de kommer kunna spela mer bollkontrollerad fotboll med det fina försvaret de har.

Mattias: Davante Adams, WR, Packers. Jag tror lite extra på två receivers, Davante Adams i Packers och Chris Godwin i Bucs. Två lysande route runners som kommer få många chanser i år. Adams är enda riktiga hotet i Green Bays passanfall just nu och jag tror att passningsspelet kommer vara tvunget att bära Tampa Bays offensiv. Tror Godwin passar Brady bättre än duktiga kollega Mike Evans.

 

Defensive Player Of The Year:

Daniel: Aaron Donald, DT, Rams. Det finns ingen spelare som är bättre på sin position i ligan just nu enligt mig. Donald har dominerat i flera år och inget av det jag sett på Hard Knocks får mig att tro att det kommer sluta i år. Vi kan ge Donald priset redan innan säsongen.

Svante: T.J Watt, Edge, Pittsburgh Steelers. Lillebror Watt har gått från klarhet till klarhet och gjorde förra året sin bästa säsong hittils. 14.5 sacks, 8 forced fumbles och 2 interceptions. Jag tror att Watt, som spelar i ett riktigt bra Steelersförsvar, har allt som krävs för att verkligen bryta igenom och bli ligans bästa defensiva spelare denna säsong.

Olof: Tre’Davious White, CB, Buffalo Bills. Har sedan han draftades 2017 pratats som en av ligans absolut bästa corners och med ett laddat Billsförsvar i en division som nu ligger vidöppen kan Whites dominans få synas på bästa sätt. Det kommer leda till både slutspel och priser.

Magnus: Myles Garrett, DE, Cleveland Browns. Detta är ingen jinx, sluta tro att allt jag gör är en jinx. Garrett var makalöst bra förra året, tills han tappade huvudet och slog det i huvudet på Mason Rudolph. Jag tror vi kommer få se en spelare som vill visa alla att det är hans kvaliteter på planen som vi ska tala om.

Richard: Jamal Adams, S, Seattle Seahawks. Jag älskar Adams, han är en av de högst rankade spelare jag haft ur college. Nu är han i ett spelsystem som passar honom utmärkt. Mer betydelsefulla matcher kommer ge honom än mer av det nationella strålkastarljuset och då kan ingen ignorera hans kapacitet.

Mattias: Jaire Alexander, CB, Green Bay Packers. Gillar kollegorna i redaktionens val, men kör en lite mer oväntad då och säger Jaire Alexander i Packers. Han är redan en bra spelare som får händerna på många kast. Men ska man vinna priser måste det resultera i interceptions. Förhoppningsvis tar han det steget i år.

 

Offensive Rookie Of The Year:

Daniel: Joe Burrow, QB, Bengals. Mycket handlar om situationen som den unga spelaren kommer in i och kanske har Clyde Edwards-Helaire i Chiefs en bättre situation än Burrow men denna utmärkelsen tenderar att gå till quarterbacks och om Burrow kan prestera bakom en suspekt offensiv linje så har han gott om offensiva vapen att leverera bollen till. Burrow har sett vass ut under training camp enligt alla rapporter.

Svante: Clyde Edwards-Helaire, RB, Kansas City Chiefs. CEH kliver in i ligans kanske bästa offensiv och han kommer få en stor roll direkt. Rookien är redan högst upp i depth chart och är ett hot i både pass och springspel. Räkna med att Edwards-Helaire blir en stjärna i Kansas City direkt.

Olof: Jalen Reagor, WR, Philadelphia Eagles. Kanske borde vara min bold prediction detta men Reagor har en tydlig väg till många targets på Eagles offensiv där WR-situationen förra året var skandalös stundtals. En liten skada har ställt till försäsongen men Reagor ser ut att vara tillbaka tidigare än man först trodde och med en fin Eagles-offensiv så kan Reagor absolut nå både 1000 yards och 10+ TDs om stjärnorna står rätt.

Magnus: JK Dobbins, RB, Baltimore Ravens. Dobbins är en komplett RB som kommer tälja guld i Ravens system. Enda hindret är att han har spelare som Mark Ingram och Gus Edwards att konkurrera med. Men trots det kommer han sticka ut och vara en dominerande spelare i ett av ligans skarpaste anfall.

Richard: Joe Burrow, QB, Cincinnati Bengals. Hur bra Clyde Edwards-Helaire än kommer vara, för han kommer vara bästa rookien, spelar det ingen roll. En QB vinner alltid ändå, vi såg det ju senast förra säsongen.

Mattias:  Joe Burrow, QB, Cincinnati Bengals. Det enkla svaret är ju Joe Burrow. Men tror också Jerry Jeudy kan imponera och nå cirka ettusen yards i år, om inte Courtland Sutton snor alla passningar.

 

Defensive Rookie Of The Year:

Daniel: Chase Young, DE, Washington. Draftens största talang har hamnat i ett lag där defensiven klart kommer överglänsa offensiven. Det innebär mycket speltid och fina siffror för Young, jag har svårt att tro att det kommer vara någon större konkurrens om den här utmärkelsen till slut.

Svante: Chase Young, DE, Washington. Detta är ju ingen jätteskräll. Back to back defensive ends från Ohio State som blir DROY,  ja det tror jag kommer hända. Young kliver in i en redan relativt stark defensiv linje och borde kunna dra nytta av det.

Olof: Isaiah Simmons, LB, Arizona Cardinals. Misstänker att mina kollegor kommer tippa Chase Young men vi vet alla vilken dumpster fire Football Team är. Young är nedsolkad av smutsen och kvar står Isaiah Simmons i ett Cardinalsförsvar som nu ser riktigt kompetent ut och tillsammans med en offensiv är mångas darling i år. Simmons kommer fortsätta vara dominant som i college.

Magnus: Chase Young, DE, Washington Football Team. Först och främst, hoppas Washington kör ”Football Team” som sitt smeknamn på permanent basis, jag gillar det. Men Chase Young är en naturkraft och han kommer ha en fin omgivning på den defensiva linjen, det gör så att han får skina.

Richard: Isaiah Simmons, LB, Arizona Cardinals. Upphåsade Cardinals kommer spela riktigt bra i år och Simmons förmåga att kunna göra i stor sett allt man kan tänka sig i ett försvar leder till mycket highlights, rubriker och välförtjänt lovord. Han är i en bra sits, då jag tror anfall kommer behöva jaga poäng och Simmons kan kapitalisera med ett relativt bra försvar runt sig.

Mattias:  Jeff Okudah, CB, Detroit Lions. Han är en oerhört bra spelare i nivå med Jalen Ramsey och Marshon Lattimore när de lämnade college. Jag tror att han är bra redan tidigt i karriären.

 

Bold Prediction:

Daniel: Tampa Bay Buccaneers missar slutspel. I en tuff konferens och division så kan jag absolut se att Bucs får jaga efter en svag start och inte riktigt når hela vägen fram till slutspel, trots att sju lag faktiskt går dit i år.

Svante: Om inte Kyler Murray som MVP är bold nog så drar jag till med ett till. Atlanta Falcons kommer att vinna NFC South. I en division där alla enbart pratar om Saints och Buccaneers tror jag att Falcons kommer jobba lite i skuggorna och när vecka 17 är slut är det de som kommer stå som vinnare av divisionen.

Olof: Om man ska vara bold är det väl lika bra att vara riktigt jävla bold. Bills vinner Super Bowl. Va? Är det bold nog för er? Just det.

Magnus: Bold eller inte. Jag tror att New England Patriots vinner fler matcher än Tampa Bay Buccaneers och därmed vinner Bill runda ett mot Tom.

Richard: Alltid svårt, men jag slår till med att Lions tar sig till slutspel och att de dessutom vinner sin wildcard-match. Sen åker de ut när något ordentligt lag står på andra sidan.

Mattias: Hm. Vad sägs om att minst tre av de fyra lag som var topp 4 i fjol, alltså spelade Championship Round, missar slutspel i år. Dessa var alltså Chiefs, 49ers, Titans och Packers.

 

Vilka spelar Super Bowl?: 

Daniel: Det blir Chiefs mot Saints i en riktigt rolig Super Bowl som slutar med Saints-seger och mer än 75 poäng totalt.

Svante: Det blir en direkt repris på förra årets Super Bowl. Chiefs möter återigen 49ers och denna gången springer 49ers hem titeln.

Olof: Jag får ju fortsätta på inslagen väg och säga att Bills vinner Super Bowl mot Saints i Drew Brees sista match där de håller Saints till under 12 poäng.

Magnus: Jag har tippat Ravens mot Seahawks ett tag nu och ser ingen anledning att ändra det tipset.

Richard: Chiefs mot Cowboys. Jag tror mycket på Dallas i år, truppen är så pass bra. Chiefs förblir ohotade i AFC tills någon kan klona deras QB och huvudtränare.

Mattias: Säger Chiefs mot Buccaneers då, som jag sa i Veckans NFL.

NFL Supporter förutspår säsongen 2020

Nyheter

To Top