Nyheter

NFC West har blivit tuffare

Förra säsongen skickade NFC West ett lag till Super Bowl och ett till slutspelets andra runda. Men det var ett tredje lag som vann flest derbyn. Nu har divisionen rustat för 2013.

En utav de tuffaste divisionerna i NFL har blivit ännu tuffare. De regerande NFC-mästarna San Francisco 49ers spelar tillsammans med Seattle Seahawks, Arizona Cardinals och St. Louis Rams i en redan jämn division. Men i och med free agency-cirkusen har konkurrensen blivit allt värre.

Tror ni att något lag i hela ligan har förbättrat sig mer än Seahawks? Det kanske i så fall skulle vara Broncos med Welker eller Texans med Reed. Seahawks gjorde kanske säsongens största värvning genom att plocka in Percy Harvin från Minnesota Vikings. Harvin kommer att passa in perfekt i Seahawks anfall. Genom hans skicklighet som kickoff-returner valde även Seahawks att göra sig av med publikfavoriten Leon Washington.

Från Vikings så tog Harvin med sig cornerbacken Antoine Winfield. Han kommer att bidra med rutin till ligans kanske redan bästa secondary. Seahawks signade även två pass rushers i form av Cliff Avril och Michael Bennett. Detta för att täcka upp det problem som var Pete Carolls stora mål att fixa under uppehållet.

När det kommer till St Louis så har de fått in förstärkning från Miami Dolphins genom left tacklen Jake Long, som har fyra Pro Bowls i bagaget. Denna värvning möjliggör att man kan flytta ut Rodger Saffold på höger kanten. Rams hoppas att detta kommer att leda till mindre påfrestningar för quarterbacken Sam Bradford. Men samtidigt som man genomförde denna nödvändiga värvning tappade Rams sin running back Steven Jackson och två receivers i Danny Amendola och Brandon Gibson. Frågan är om deras anfall kommer att hålla i höst?

Nere i Arizona får man starta säsongen precis som Rams startade sin förra året. De har ersatt coachen Ken Whisenhunt med Bruce Arians, som nu ska försöka hantera quarterback-dilemmat som visade sig bli Whisenhunts undergång. Där har man nu tagit in veteranen Carson Palmer från Raiders. I Arizona hoppas man på att vända trenden, precis som Rams gjorde förra året. Men man har tappat safetyn Adrian Wilson och quarterbacken Kevin Kolb.

De regerande NFC-mästarna har tappat Dashon Goldson i free agency men välkomnade istället wide recivern Anquan Boldin, som kommer från förra årets Super Bowl motståndare. Men Boldin är ingen främling för rivalerna i divisionen då han spelade sju säsonger i Cardinals innan han gick till Ravens. Craig Dahl, från konkurrenten Rams, har även han skrivit på. Dessutom har 49ers väldigt många draftval.

Som sagt så ser det ut som att denna division kommer att bli ännu jämnare. 49ers GM Trent Baalke sa på Combine, ”Det är en mycket bra division. Det spelas en tuff och fysisk fotboll som är mycket konkurrenskraftig. Alla fyra lagen har bra försvar. Anfallsmässigt finns det gott om playmakers. Det är även en mycket välcoachad division”.

Vi kan räkna med att divisionsegern i första hand kommer att handla om Seahawks och 49ers men bli inte överraskade om de andra lagen vill säga sitt.

Det kommer att smälla hårt i NFC West till hösten.


Vad tror DU om NFC West 2013?

Nyheter

To Top