Nyheter

Lucka 21: För nörden

Nu är det inte långt kvar till dopparedagen och goda ord är dyra. För att lösa dina sista julklappsproblem fokuserar vi därför på digitala lösningar. Presenter som bara är et klick kort.

Mark Twain populariserade ordspråket  ”Lögn, förbannad lögn och statistik”  en gång i tiden. Något som alla vi som följer NFL regelbundet säkert är beredda att hålla med om. Amerikanarna älskar sina siffror, och det går alltid hitta ett rekord i en prestation. Inte sällan blir det aningen krystat när kommentatorn proklamerar att vi fått se den ”Längsta spark någonsin sedan 1972 av en vänsterfotad tysk i rakt motljus”.

Hur mycket vi än kan raljera över ämnet, är det dock så att siffror också kan vara tämligen intressant och fascinerande. Bara man har tillgång till rätt källor. Många av NFL-lagen är kunder hos ett företag som heter Pro Football Focus, och som specialiserat sig på att utvärdera spelarnas prestationer. Bl.a. ger de alla ett betyg mellan 1-100, vilket gör att vi fans lätt kan jämföra om linjeman A eller B presterat bäst under året. Fantastisk kunskap om du vill briljera i vilket samtal som helst.

Dagens julklapp är således ett abonnemang hos Pro Football Focus. Dem har paket för dem med stor plånbok och dem med liten. För det stora NFL-laget och den lilla människan. De har förhoppningsvis även den där perfekta julklappen för din sifferintresserade NFL-supporter där hemma också.

Nyheter

To Top