Fantasy

Hur skapar man den roligaste fantasyligan?

Nu är det äntligen dags för en ny fantastisk säsong av fantasy. Känner du att din liga behöver utvecklas och ta nästa steg? Då har du klickat rätt! Här nedan kommer lite tips om vad jag har varit med och infört i min liga de senaste åren.

Livedraft

Draften är den roligaste happeningen för en fantasydeltagare under hela säsongen och säkert 99% av alla gör sina drafts ensamma hemma framför datorn och ja, det är kul men man kan göra det så mycket roligare. Gör istället en helkväll utav det, träffas på lite käk och snacka lite skit, sen drar ni igång draften med att sätta upp stora papper med rankings på alla spelarna eller skaffa er en draftboard, därefter får varje deltagare en viss tid på sig att gå fram till tavlan och välja sin spelare.  Det tar några timmar, men det är galet kul! När det är slut går man givetvis ut i byn och fortsätter diskussionerna om vem som gjorde den bästa/sämsta draften.

Rolig lottning av draftordning
Man kan göra det enkelt för sig som att låta datorn göra det eller lotta ordningen med hjälp av några papperslappar, låta förra säsongens platser i ligan avgöra det osv, men man kan också göra det roligare. Man kan se vem som kan hinka en öl snabbast eller någon annan typ av tävling. I The League of Skåne ville vi göra något annat, vi ville ha någon typ av tävling men samtidigt skulle det vara slumpartat. Vi lottade ut vars en deltagare i Farmen på TV4 till alla i ligan, den vars farmendeltagare som åkte ut först fick pick 12, den som åkte ut sen fick pick 11 osv. Väldigt kul men rekommenderar er att välja ett program som bara är 1 gång i veckan så man slipper följa en såpa 5 dagar i veckan…

Titta på matcherna tillsammans med dina vänner
Mitt upplägg där hemma är att titta på 1 match på tv som får huvudfokus och samtidigt köra Redzone på datorn så jag får highlightsen från övriga matcher. Men ett par gånger per säsong är det riktigt kul att kolla Redzone en hel kväll tillsammans med sina fantasypolare. Känslorna är extrema, man skriker av glädje ena sekunden till att slå handen i soffan i nästa sekund för att ens QB precis kastat en interception, man häcklar när kompisens RB fumblar och blir hånad av sina vänner för att man precis har sprungit ett varv i rummet och firat innan man insett att det kastats en flagga på spelet.

Seahawks fan firar. (Photo by David Ryder/Getty Images)

Seahawks fan firar. (Photo by David Ryder/Getty Images)

Ha något mer än äran att spela för
Om man vill att ligamedlemmarna ska lägga ned lite tid på sitt lag så behövs oftast något mer än hedern att spela för. Pengar är det förmodligen det vanligaste i sådana här lägen men en sak som är roligare är faktiskt priser. Vinnaren tar hem en mäktig buckla, i början när man tänker på det så kanske det känns lite tramsigt men tro mig, efter ett tag så känns er buckla lika viktig som Vince Lombardi eller Stanley Cup-bucklan. Man gör allt för att få ha den ståendes i hemmet under 1 års tid. Ha ni inte sett serien The League så se den, där blir den som kommer sist i ligan Sacko. I den ligan jag spelare i(ursäkta att jag tjatar om den hela tiden) har vi Sacko Bowl, då möts de två sämsta lagen i en match och förloraren där blir Sacko och blir får döpa om sitt lag till Sacko under kommande säsong.

Ha en liga där ni tänker lika
Det är inte lätt att få ihop en liga där alla tänker lika, vissa ägnar 5-10 min i veckan åt att bara kolla sitt lag så att ingen är skadad, några lägger ned hela sin själ på sitt lag för att få det så bra som möjligt. Det tog The League of Skåne 2-3 år innan vi fick ihop ett gäng där alla tänkte lika.

Ha ett forum
Ett ställe som det skrivs på under veckan(vi har en slinga på Facebook) där det skrivs allt mellan himmel och jord men mest om NFL och fantasy såklart. Bor man inte i samma stad så är detta ett perfekt sätt att hålla kontakten. I The League of Skåne snittar vi över 500 meddelanden i veckan under säsong samt en blogg där vi är 3-4 stycken som skriver med jämna mellanrum.

Nyheter

To Top