Nyheter

Giganterna var på spelhumör

Det blev en tajt och spännande match mellan Cincinnati Bengals och Detroit Lions. Den dominerades av utmärkt spel från två av ligans bästa wide receivers, Calvin ”Megatron” Johnson och A.J Green.

De senaste veckorna har Calvin Johnson dragits med skador. Det har påverkat hans produktion och när han har varit borta har hela Lions offensiv avstannat. Men den här veckan syntes det tydligt att ligans bästa receiver var tillbaka. Han fångade passningar ur alla möjliga positioner, tätt markerad och för både touchdowns och first downs.

Med nio mottagningar, 155 yards och två touchdowns gjorde han allt i sin makt för att Detroit Lions skulle hänga med Cincinnati Bengals. Det hela kulminerade i en otrolig mottagning i målområdet med tre försvarare omkring sig.

Men ironiskt nog stod Johnsons främsta utmanare på andra sidan. Det unga stjärnskottet A.J Green ville inte vara sämre än veteranen och fångade även han lustigt nog passningar från Andy Dalton för just 155 yards, och en touchdown på det.

Men om man ska vara riktigt ärlig kunde Green haft flera stora spel. Vid minst två tillfällen slog han sin försvarare rakt av men Dalton missade de långa kasten, något han har fått mycket kritik för. I övrigt hade den unga quarterbacken en väldigt bra dag på jobbet. Lions försvar respekterade Greens snabbhet och gav honom mycket utrymme. Ibland kom hans yards billigt. Men trots den konservativa markeringen lyckades Detroit inte stoppa Green på de stora spelen.

d1020cjDen här mottagningen förstärker bilden av att ”Megatron” ibland är omöjlig att markera.

Trots Johnsons bragder kunde Bengals ta hem den här matchen efter ett avgörande field goal. Tyvärr får man nog lägga mycket av skulden på Lions rookie punter, Sam Martin, som i slutminute inte mäktade med mer än en spark på 27 yards. Det gav Bengals så pass bra position på planen att vinsten låg nära till hands.

Den tunga förlusten gjorde att Lions gick till 4-3 medan vinnarna Bengals ligger kvar i toppen av AFC North på 5-2.

Noterat

Rookien Tyler Eifert, Bengals tight end, fångade sin första touchdown i karriären på en fin mottagning.

Stafford och Dalton hade tre touchowns vardera, men inte några interceptions.

De offensiva linjerna stod upp bra i passblockering men båda lagen hade svårt att springa bollen.

35 av matchens first downs plockades upp med ett kast, bara fyra i springspelet.

Nyheter

To Top