Nyheter

Genomgång av draft

”Vänta med quarterbacks” och ”Våga vägra Calvin Johnson” cirkulerar i huvudet. Framför mig ligger ’cheat sheets’, min strategi var enkel sålänge den följdes konsekvent. 28:e juli hölls min andra fantasydraft för säsongen.

Som första inlägg går jag igenom en draft i en av NFL Supporter’s egna ligor med 12 spelare. ESPN’s standard scoring gällde vilket innebär att PPR (points per reception) inte gäller för RB’s och WR’s, något att komma ihåg som vi kan diskutera i senare inlägg. Slut på snacket, här följer draften med kommentarer, en runda per spalt (mina val i fetstil):

fantasydraft12
Sammanfattning: Rodgers alldeles för högt men det är nästan regel att han blir överdraftad. Samtliga pålitliga RB’s blir tagna som förväntat. I första och andra rundan är det svårt att fel.
Mina val: Två feature-backs med hög lägstanivå var precis vad jag siktade på, Richardson på #11 tackar man för. Skönt att vara klar med den positionen.
’Child please’: Rodgers #4 är tufft att försvara när RB’s är så pass viktigt.

fantasydraft34
Sammanfattning: Med RB’s borta blir draften mer intressant, QB’s och WR’s är mer spännande.
Mina val: Behöver inte oroa mig för RB. Plockar en stabil WR som jag vet levererar. Känner inte stort sug efter annan WR och med Cam Newton borta väntar jag hellre på QB, Sproles är aldrig fel.
’Child please’: Colin Kaepernick är en ung talang, men finns fortfarande mycket säkrare spelare att plocka. Försök alltid minimera riskerna!

fantasydraft56
Sammanfattning: Nu börjar det mer och mer handla om personliga åsikter/förhoppningar. Lamar Miller kan vara ett steal. Percy Harvin, vars skada inte var fullt utredd vid det här laget, var en gamble.
Mina val: Siktade på Dwayne Bowe som jag tror kan ha ett stort år. Antonio Brown är helt okej, andra året i Hailey’s system och numer högst i depth chart när Wallace lämnat. Har nu fyllt startande RB’s, WR’s & TE. Ser samtidigt att de flesta lag plockat sin QB vilket tillåter mig att vänta ytterligare och fortsätta plocka RB’s och WR’s.
’Child please’: Svårt att utse här, Antonio Gates förväntade jag mig gå efter både Kyle Rudolph och Greg Olsen dock.

fantasydraft78
Sammanfattning: Kvalitén börjar lackas ur och nu handlar det om spelare med stor ’upside’ (potential). Både Bradshaw och Olsen förväntade jag mig gå tidigare.
Mina val: Min första klump i magen blev påtaglig. Hade, utan någon egentlig plan B, siktat mig in på Andrew Luck som togs framför näsan på mig. Började känna lite press på QB men med Luck borta kan jag lika gärna vänta. Väljer två ynglingar med ’upside’.

fantasydraft910
Sammanfattning: Hoppas ni hängt med hela vägen hit. Här är det värt att titta, man kan alltid få inspiration av andras ’late rounders’. Greg Jennings kan visa sig vara ett bra val, likaså Lance Moore. WR är en djup position som det finns värde i genom hela draften.
Mina val: Ja, det var ju det här med quarterback. Jag hatar att välja quarterback men till min glädje (och förvåning) har Tony Romo landat i mitt knä på #107 (!). Eftersom resten av ligan draftade QB rätt tidigt lyckades jag vänta riktigt länge. Enligt ESPN kan man förvänta sig cirka 17 pts/week, vilket ”bara” är cirka 2 poäng mindre per vecka än vad samma experter tror om Matt Ryan, som alltså gick #24.

fantasydraft1112
Sammanfattning: Nu är det bara att gotta sig i den godispåse som sena rundor faktiskt är. Inte många picks som ligger utanför mallen.
Mina val: Ska erkänna redan nu att Woodhead är något av en personlig favorit, men samtidigt tror jag att han faktiskt kan producera denna säsong. I ett ostabilt Chargers kan han ta för sig. Michael Floyd kan tjäna på alla double teams av Fitzgerald.

fantasydraft1314
Sammanfattning: Nu handlar det om att fylla det man missat, vilket i regel är D/ST & K. Jag är fortfarande väldigt skeptisk till att välja Kicker med något annat än ens sista val. Om Ed Dickson kan visa något vi inte sett innan kan han vara ett bra val som backup TE nu när Pitta är borta hela säsongen. Givetvis, till allas glädje, får vi också lite hederlig Tebow!
Mina val: Steelers D/ST tar jag inte enbart på grund av personligt intresse för laget. Att drafta D/ST så sent som möjligt är något jag rekommenderar när man inte är mer än 12 spelare. Begrunda följande: skillnaden i points/week mellan 5:e rankade D/ST mot 12:e rankade D/ST är 1,1. (ESPN’s projections).

Mitt lag kan ses i sin fulla prakt nedan:
fantasydraftLAGET
Väldigt nöjd med att jag plockade två riktigt bra RB’s som bör ge mig ett övertag. Hade hoppats på en Luck eller Newton till QB men Tony Romo är rätt stabil där han är. Bänken kan förhoppningsvis ge mig något stjärnskott.

Det var det, min andra draft denna säsong. För Er som tagit er hela vägen ner hit tackar jag för intresset. Inom kort planerar jag ett inlägg kring min generella strategi som jag stundtals pratat om i detta inlägg. Även något kort om ett antal spelare jag tycker man bör hålla ett extra öga på kommer inom snar framtid.

Nyheter

To Top