Bengals

Att följa under försäsongen – AFC

(Photo by Bob Levey/Getty Images)

Nu är samtliga lag i NFL en dryg vecka in i sina träningsläger, de flesta med sin första träningsmatch den kommande helgen. Två lag, Baltimore Ravens och Chicago Bears, har redan spelat då de möttes i Hall of Fame-game förra veckan. Vi oss en titt på spännande följetonger för varje lag i NFL, något intressant som vi hoppas få klarhet i under de närmsta veckorna innan säsongen drar igång. Vi börjar idag med lagen i AFC.

AFC East

New England Patriots
Patriots tappade i våras sin defensiva koordinator Matt Patricia, när han valde att ta ett huvudtränarjobb i Detroit istället. Han lämnade ett jobb han haft sen 2012, så det blir viss förändring i New England. Patriots har valt den väldigt säregna planen att inte ha en efterträdare. Istället tar Brian Flores, coach för linebackers, över rollen att välja spel medan de kollektivt (läs Bill Belichick) snickrar ihop en defensiv spelbok. Det är en vågad chansning, men vi är kloka nog att inte ifrågasätta Belichicks strategiska förmåga.

Miami Dolphins
Dolphins har haft en väldigt aktiv vår och sommar, framförallt i att rensa ut gammalt skräp. Efter att de varit missnöjda med kulturen i laget städade de bort alla dåliga ägg. Det innebar också att de skickade iväg flera duktiga spelare. Ger rensningen inte resultat tidigt kommer kvarvarande spelare tappa hoppet och kanske urartar det till en lika förpestad situation igen. Det bästa sättet att förändra klimatet är att vinna matcher, men med Miamis tunna trupp ser ut att få svårt med det i år.

New York Jets
Hur bra är Teddy Bridgewater? Minns ni honom, den forne Vikingsspelaren som skadade sig på träning 2016. Han gick från ung och lovande till att eventuellt aldrig spela igen. Nu är han i Jets och har tydligen imponerat väldigt mycket under träningarna. Stämmer det och att han kan visa sig från sin gamla, skadefria och spelskickliga sida så håller han antingen rookie Sam Darnold på bänken eller blir väldigt värdefull handelsvara för Jets.

Buffalo Bills
Bills största drag under uppehållet var att drafta Josh Allen. Den fysiska talangen som på pappret har alla rätta element, framförallt en enorm arm, men som på planen är betydligt skakigare. Vår Mattias Olsson skrockade åt att Allen skulle gå i första rundan av draften, allt medan Bills bytte upp för att säkra honom. Så, unge herr Allen, dags att vissa Mattias hur fel han hade.

Kan Jon Gruden ge nytt liv till Raiders med en gammal taktik? (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

AFC West

Oakland Raiders
Hur kommer anfallet se ut? Nye HC Jon Gruden har skämtsamt (eller?) sagt att han vill ta fotbollen tillbaka till 1998. Under försäsongen får vi äntligen en glimt, om än säkert väldigt liten, på hur anfallet ser ut. Hur ofta är en fullback på plan, till exempel. Är Gruden en utgången produkt eller har han sin bästa tid framför sig?

Los Angeles Chargers
Vem ska komma in och ersätta Hunter Henry? Chargers talangfulle tight end skulle äntligen få ta över efter Antonio Gates, men ådrog sig en skada tidigare i år som håller honom borta hela säsongen. Tight end har alltid varit en grundpelare i QB Philip Rivers spel, att förlora Henry kan visa sig vara riktigt kostsamt om ingen annan kan kliva fram. Kanske är nödlösningen att damma av Gates och locka tillbaka honom för ett sista år.

Kansas City Chiefs
För att undvika ännu mer skrivet om QB Pat Mahomes, fokuserar vi här istället på försvaret. Kan nya CB Kendall Fuller fylla det enorma, gapande hålet som lämnades när Chiefs bytte bort Marcus Peters i våras? Inte bara behöver han markera sina receivers, men också sno åt sig bollen. Peters snittade nästan en turnover på varannan match, en osannolik siffra som blir otroligt svår att matcha.

Denver Broncos
Broncos valde passrushern Bradley Chubb i årets draft för att para ihop med Von Miller. Den duon ser ut att kunna bli en handfull för motståndarnas offensiva linje. Det ska bli otroligt kul att se ifall de två kan skapa lika mycket oreda på planen som hoppfulla fans önskar. Chubb har dragit liknelser till Khalil Mack (i Raiders), en skrämmande tanke om det stämmer.

Ben ber till högre makter att Le’Veon Bell kommer till spel i höst. (Photo by Justin Berl/Getty Images)

AFC North

Pittsburgh Steelers
När kommer Le’veon Bell till camp? Kommer han någonsin? Efter att ha misslyckats förhandla fram ett flerårigt kontrakt för andra året i rad, har Steelers placerat sin franchise tag på Bell, deras kanske viktigaste anfallsvapen. Missnöjd över situationen har Bell hotat med att vägra både träningsläger och matcher under säsongen. Det här ser ut att kunna bli en riktig röra för Steelers.

Baltimore Ravens
Hur bra kan Joe Flacco bli med lite eld i baken? För första gången någonsin har Flacco äntligen ställts inför lite konkurrens på quarterbackpositionen, i form av den oslipade superatleten Lamar Jackson. Flacco har imponerat än så länge och har under uppehållet varit betydligt mer aktiv än han någonsin tidigare. Kan han hitta tillbaka till formen 2012/2013 då hans “elitstatus” var uppehållets snackis?

Cleveland Browns
Det går inte att frångå förväntningar på Johnny Manziel, ursäkta, jag menar Baker Mayfield. Den lilla, eldige vinnaren vars attityd och driv ibland ifrågasatts är tilltänkt räddare av en stad som saknar framgång i NFL och som precis blev av med Lebron James. När man plockas först av alla i draften kommer en del förväntningar. Än så länge är han backup till Tyrod Taylor, men har försäsongen på sig att vinna jobbet. Lyckas han? Browns framtid hänger på det.

Cincinnati Bengals
När Bengals offensiva linje var bra var hela anfallet bra. När linjen var dålig, efter fjolårets utrensning av talang, var hela anfallet dåligt. Har de gjort tillräckligt för att stärka gruppen, genom t.ex. att drafta C Billy Price och byta till sig LT Cordy Glenn? Price har haft problem med snaps, med flera fumbles sinsemellan honom och QB Andy Dalton. Är det ett indikament på hur året blir, det vill säga en lika bedrövlig linje, kan Bengals mycket väl hamna längst ner i AFC North, en plats vanligtvis reserverad åt Browns.

Vi kommer äntligen få se Andrew Luck spela igen, något Coltsfans världen över har saknat.

AFC South

Indianapolis Colts
Andrew Luck har inte spelat för Colts sen 1:a januari 2017. Det är över 580 dagar. Ingen vet hur han egentligen ligger till i sin process på väg tillbaka, men vi vet att han kommer spela under försäsongen. Innan skadan var Luck verkligen sevärd, emellanåt fenomenal att titta på, och vi hoppas innerligt att det är den Luck vi snart får se. Det behöver både Colts, NFL och vi tittare.

Jacksonville Jaguars
Förra året överraskade Jaguars många. Försvaret dominerade hela året och de höll på att slå ut regerande mästarna New England Patriots i slutspelet. Säsongen slutade snöpligt, men knappt hann den ta slut innan hajpen började byggas inför i år. Den stora frågan är hur truppen hanterar det ökade självförtroendet, de ökade förväntningarna och den ökade måltavlan de har från gästande anfall. Före fall kommer högmod. Kan Jaguars upprepa fjolårets framgång eller faller de platt på näsan, offer av sitt självförtroende?

Tennessee Titans
Kan nya OC Matt LaFleur, med rykte som en QB-guru, väcka liv i QB Marcus Mariota och ett trött anfall? Mariota avslutade 2017 med fler interceptions (15) än touchdowns (13) och en QB-rating på under 80, hans karriärs sämsta år med rätt bred marginal. Till hans försvar var hela anfallet blekt säsongen igenom. LeFleur var förra året offensiv koordinator i Rams explosiva anfall och hjälpte till i uppvaknande av Jared Goff. Han var dessutom i Falcons under Matt Ryans bästa år. Kan han ha samma effekt på Mariota?

Houston Texans
Hur kommer detta lag se ut med alla spelare skadefria? Förra året kändes det som att alla bra spelare drog på sig säsongsavbrytande skador. Det ska bli extremt kul att se JJ Watt, Whitney Mercilus, Deshaun Watson och co. komma tillbaka. Vi såg förra året hur anfallet kan ta över matcher när Watson är het, vi vet sen tidigare vad det här försvaret kan ställa till med. Om Texans kan hitta formen är de en sovande jätte, redo att chocka intet ont anande motstånd. Det gäller bara att spelarna är tillbaka 100% och inte drabbas av en ny skadeepedemi.

Nyheter

To Top