Nyheter

Fortfarande jämnt inför sjunde veckan

Det är spännande i nästan samtliga divisioner i NFL och nära på var tredje match har vunnits av det lag som låg under i början av fjärde kvarten. NFL Supporter tar en titt på alla helgens fajter.

Trettio procent av årets matcher har avgjorts med en comeback i fjärde kvarten. Det är en siffra som är uppe och sniffar på rekorden. Dessutom ser vi en väldigt hög nivå från ligans quarterbacks. Om vi slår ihop statistiken från samtliga spelare ser vi att snittet blir högre både när det gäller passer rating och andel framgångsrika passningar, 86.8 respektive 61.7 procent. än någonsin tidigare.

Den här veckan kan vi se fram mot en duell mellan två av ligans vassaste quarterbacks i en match som har föregåtts av en hel del dramatik och kontrovers. Peyton Manning tar med sitt Broncos och återvänder till Indianapolis där han spelade under en lång tid. Manning tog Colts till otaliga framgångar och var djupt omtyckt av fansen. Hans betydelse för staden är svår att sätta ord på.

Det som orsakade den värsta kalabaliken var att Colts något knäppa ägare, Jim Irsay, sade i en intervju bland annat att man har bytt filosofi. Nu handlar det inte om galna stats under grundsäsongen utan det är mästerskap som gäller. Han kallade lagets oförmåga att nå en Super Bowl under Manning en besvikelse. Trots att Indianapolis var ett av ligans bästa lag i över ett årtionde och vann en Super Bowl.

Flera snappade upp dessa kommentarer och tolkade dem som kritik mot Peyton Manning. Personligen ser jag Jim Irsay som lite av en tok men tycker utan tvekan att hans kommentarer var respektlösa. Det gjorde även Denver Broncos tränare John Fox, som kallade dessa uttalanden för ”klasslösa” och ”giriga”. Hela den här historien har gjort att en redan spännande match har blivit lite extra intressant.

Nedan går Mattias, Erik och Richard från NFL Supporter igenom alla veckans matcher.


Söndag 19:00: Tampa Bay Buccaneers hos Atlanta Falcons

Tampa Bay fortsätter att förlora. Även fast rookien Mike Glennon har tagit över som quarterback och spelat relativt bra har Bucs svårt att producera framåt. Försvaret är fullspäckat med bra spelare men är ännu inte en dominant enhet. På pappret är Falcons på bortaplan en tuff uppgift. Men hemmalaget är sargat av skador, bland annat på sin left tackle, running back och lagets två bästa receivers. Defensivt har Falcons många svagheter och här har Tampa Bay en god chans att skrälla. Jag tror att de gör det. Kan Doug Martin, running back, och springspelet komma igång mot Falcons svaga försvar?

Buccaneers vinner.


Söndag 19:00: Chicago Bears hos Washington Redskins

Det här är två lag med höga förväntningar inför säsongen. Bears har varit okej men tidvis har de fallit tillbaka i gamla vanor. Men visst har man en tydligare offensiv i år. Tyvärr dras nyckelspelare som Martellus Bennett och Charles Tillman med skador. Washington har sannerligen inte kommit igång och försvarsmässigt är de en svängdörr. Dock var de trögstartade även förra säsongen. Men Chicago ser sig som utmanare och måste kunna vinna mot ett svagt Redskins. Det här är en match då Jay Cutler måste ta över och hitta sina stora receivers.

Bears vinner.


Söndag 19:00: St. Louis Rams hos Carolina Panthers

Det här är två lag som båda imponerade stort förra veckan. Rams utklassade Texans och såg bra ut i alla spelets faser. Men det finns fortfarande frågetecken kring offensiven och passförsvaret. Panthers försvar har klivit fram som en dominant enhet i NFL. Tyvärr har inte offensiven riktigt hängt med. Största problemet är väl att Cam Newton och Steve Smith inte har hittat varandra i år. Istället är det andra receivers som har fått axla bördan. Det ska bli intressant att se hur Rams hanterar Panthers ruskiga defensiva linje. Sam Bradford riskerar att bli mosad. Frågan är om St. Louis kan vara lite kreativa och utnyttja ett aggressivt försvar?

Panthers vinner.


Söndag 19:00: San Diego Chargers hos Jacksonville Jaguars

Chargers har ett väldigt kompetent anfall, som förra veckan verkligen fick fart i springspelet. Den offensiva linjen tillät bara en sack förra matchen och gav Ryan Mathews, running back, stora hål att springa i. Mot Jaguars måste de inte storspela, men att ge Philip Rivers en trygghet och Mathews stora hål kommer resultera i en lätt vinst. De har onekligen ett bättre lag än Jaguars och det kommer synas på söndag. Även om Jaguars bjöd på mer motstånd än väntat mot Broncos förra veckan, är de fortfarande det sämsta laget i NFL. Det ska mycket till för att de ska få säsongens första vinst.

Chargers vinner.


Söndag 19:00: Cincinnati Bengals hos Detroit Lions

En match mellan två lag som båda ibland spelar som riktiga topplag för att veckan efter vara ytterst uddlösa. Båda lagen har en fantastisk defensiv linje, spelare som Ndamukong Suh, Nick Fairley och Geno Atkins kan skapa stora problem för motståndarnas offensiva linje.

Båda lagen har två av ligans bästa receivers, Lions har Calvin Johnson och Bengals har A.J. Green. Båda lagen har en talangfull runningback som gillar att fånga bollen ut ur backfield. Cincinnatis quarterback Andy Dalton är väldigt ojämn och sällan spektakulär att titta på, utan Green som fångar bollen hade han legat risigt till för framtiden.

Lions har fördelen på quarterback med Matthew Stafford som inte tvekar att kasta djupt på Johnson. Matchen spelas i Detroit och det avgör denna match.

Lions vinner.


Söndag 19:00: Buffalo Bills hos Miami Dolphins

Viktig match inom divisionen där båda lagen slåss för att ta sig till slutspelet. Bills har tyvärr åkt på ett gäng skador, framförallt quarterback E.J. Manuel saknas. Buffalo har varit underdogs i de flesta matcher men alltid lyckats hänga med hela matcherna, de borde vunnit fler än två fighter i år.

Dolphins var spellediga förra helgen och har hunnit vila upp sig. Coach Joe Philbin har nog slipat en del på sin offensiva linje som sett väldigt skakig ut. Bills har mycket talang på defensiva linjen så det kan bli ett problem för Miami. Bills signade quarterback Matt Flynn i veckan men Thad Lewis lär nog starta efter att ha gjort en bra match förra veckan.

Många spelare i Buffalo måste spela bättre än vad de gjort hittills, C.J. Spiller har dragits med småskador men måste steppa upp om Bills ska hänga med i den här matchen. Dolphins är ett helare och talangfullare lag än Buffalo.

Miami vinner.


Söndag 19:00: New England Patriots hos New York Jets

Jets quarterback Geno Smith har orsakat 14 turnovers på sina första sex matcher i NFL, den vanan måste sluta här mot Patriots om man ska ha någon chans att ta hem en vinst mot sina bittraste divisionsrivaler.

Mest noterbart inför denna match är att Patriots får tillbaka sin tight end Rob Gronkowski från skada, det kommer öppna upp deras anfall väldigt mycket. Tyvärr för New England så kommer inte wide receiver Danny Amendola till start, den duon hade vart läskigt farlig. Odraftade wide receiver Kenbrell Thompkins har sett bättre ut ju längre säsongen har gått så trots alla skador så saknar Patriots inte vapen på offense. Bill Belichick fick se sin sista kapten på försvaret, linebacker Jerod Mayo dra på sig en skada som gör att han missar resten av säsongen. Helt klart en tung smäll.

Jets har den mesta av sin talang på den defensiva linjen, kan de störa Brady nog under matchen så kan de ha en chans. Quarterback Geno Smith har trots sina turnovers haft glimtar då han sett väldigt bra ut, Rex Ryan behöver se Smith spela sin bästa fotboll hittills nu på söndag. Det här är en match full av känslor men efter det Brady gjorde förra veckan tänker jag aldrig satsa emot honom igen.

Patriots vinner.


Söndag 19:00: Philadelphia Eagles hos Dallas Cowboys

Helt klart en match mellan två fantastiska anfall och lite sämre försvar. Lägg då till att de ligger etta och två i divisionen, med tre vinster och tre förluster vardera. Det här kan bli underhållande.

Som sagt så har båda lagens försvar sett skakiga ut och mot två så här pass skickliga anfall så kommer nog den här matchen inte vara annorlunda, jag räknar med mycket poäng. Eagles är fast med Nick Foles som quarterback efter skador på Vick. Foles har dock spelat väldigt bra och många tror att han behåller jobbet även då Vick kommer tillbaka. För två veckor sen gick Cowboys Tony Romo head to head med Peyton Manning och hängde med hela matchen. Man vet dock aldrig vilken Romo som dyker upp.

Eagles offensiva duo med Lesean McCoy och DeSean Jackson har vart giftiga och kommer fortsätta på samma spår mot Dallas. Hemmalagets svar på det är Dez Bryant och DeMarco Murray. Den senare är dock väldigt tveksam till start vilket helt klart känns tungt för Dallas. Svår match att förutse då båda lagen kan vara ojämna.

Cowboys vinner.


Söndag 22:05: San Francisco 49ers hos Tennessee Titans

Förra årets sensation, 49ers quarterback Colin Kaepernick har haft en lite tyngre inledning på säsongen, han saknar dock många vapen som är skadade. Lyckligtvis för 49ers så har man fortfarande en av ligans bättre försvar och linebackerparet Navarro Bowman och Patrick Willis är svårslagna. San Fransisco letar fortfarande efter att en receiver ska kliva fram i Michael Crabtrees frånvaro. Quinton Patton har haft ljusglimtar men är absolut ingen fullgod ersättare. Anquan Boldin och tight end Vernon Davis gör sitt bästa men laget behöver mer vapen än så.

Titans har den här säsongens troligtvis bästa cornerback Alterraun Verner, han lär följa antingen Boldin eller Davis på varje snap. Överlag har försvaret sett bra ut, tyvärr för Tennessee så ser det inte lika bra ut på andra sidan bollen. Quarterback Jake Locker är skadad så man är tvingad att starta backup Ryan Fitzpatrick. Ingen av lagets receiver har klivit fram och Kenny Britt är fortfarande en strulpelle. Lagets stjärna, runningback Chris Johnson har fångat en touchdown men inte sprungit in en enda, det är han inte nöjd med.

49ers vinner.


Söndag 22:25: Houston Texans hos Kansas City Chiefs

Texans har verkligen hamnat i ett djupt hål. De förlorar matcher som annars ska vara självklara och det är offensiven som är problemet. Nu ska dessutom Case Keenum starta som quarterback istället för skadade Matt Schaub. Mot ligans bästa försvar kommer anfallets besvär att fortsätta. Chiefs är enormt skickliga på att få press på quarterbacken och hålla matcherna till låga poäng. Räkna med en match med imponerande försvarsspel då det är båda lagens starkaste enhet. Det är viktigt för Texans att vårda bollen för att ge Chiefs deras första förlust. Chiefs är klara favoriter den här matchen, framförallt på hemmaplan. Men det har sett osäkert ut vissa matcher och det är inte omöjligt att Texans lyckas chocka på söndag.

Chiefs vinner.


Söndag 22:25: Baltimore Ravens hos Pittsburgh Steelers

Steelers haft problem under säsongen och hoppas kunna vinna en viktig match inom divisionen. Man gästar ett bättre spelande Ravens, men båda lagen har sina problem. Det blir en intressant duel mellan två lag som gillar att kasta djupa bomber efter play-action-spel. Torrey Smith har varit Ravens enda egentliga offensiva vapen och en viktig fokuspunkt blir hur han hanteras av Steelers försvar. Därefter måste man fokusera på att stoppa Ravens springspel, som är grundstenen i anfallet.

Steelers vinner.


Söndag 22:25: Cleveland Browns hos Green Bay Packers

Skador är tyvärr alltid ett tema i NFL. Därför är kanske djup en av ligans mest underskattade parametrar. I Packers har man tagit ett par tuffa smällar på båda sidor av bollen. Nu spelar man som tur är på hemmaplan den här veckan. Med Rodgers som quarterback har man lyxen att kunna vinna även i tuffa tider. Men det är inte något skräpgäng i Browns. Försvaret är otroligt tungt och i anfallet har Cleveland ett gäng playmakers i Josh Gordon och Greg Little på utsidan. Särskilt med tanke på att Packers saknar flera pass rushers. Det kan bli jämnt men hemmalaget är favoriter.

Packers vinner.


Söndag 02:30: Denver Broncos hos Indianapolis Colts

Peyton Manning återvänder till Indianapolis, hans forna hemstad, för att återigen skina i Lucas Oil Stadium. Han spelar just nu fenomenal fotboll, liksom alla hans lagkamrater. Broncos är det bästa laget i NFL och det ska krävas en rejält bra insats att vinna över dem. Men Colts har chockat förut och spelar bra mot de tyngre lagen. De har vunnit över både Seahawks och 49ers så det är svårt att räkna bort dem. Men det ska mycket till att skaka det stabila lag som är Denver Broncos. Det blir spännande att se hur Andrew Luck, quarterback i Colts, kan tackla utmaningen att producera i takt med Broncos anfall.

Broncos vinner.


Måndag 02:40: Minnesota Viking hos New York Giants

Två lag med minst sagt misslyckade säsonger. Giants är än så länge utan vinster men har säsongens bästa chans mot ett svagt Vikings. Någon gång måste de trots allt vinna och söndag blir nog säsongens första. Det gäller att Eli Manning inte kastar interceptions hela tiden. Enligt rapporter kommer Vikings nyförvärv Josh Freeman starta som quarterback och det kan gåmur som helst. Han har som vana att blanda riktigt bra matcher med riktigt katastrofala. I ett nytt system med nya lagkamrater riskerar det att bli det senare. Den avgörande faktorn i matchen blir vilken defensiv linje som har den bästa dagen på jobbet och kan få störst press på de andras skakiga quarterback .

Giants vinner.


Vad tror DU om helgens matcher? Vad ska DU se på?

Nyheter

To Top