Nyheter

Flera spelare imponerade i Senior Bowl

Varje år nere i Mobile, Alabama hålls träningar och matcher för landets bästa seniorer på college. Senior Bowl är ett utmärkt tillfälle för framtidens spelare att visa vad de går för. Samtliga 32 lag i NFL hade personal på plats för att kolla på träning och match. Veckan avslutades igår med ett möte mellan North och South. Vilka spelare utmärkte sig under de 60 sista, svettiga minuterna?

Matchen tveklöst bästa spelare Dee Ford, defensive end från Auburn, utnämndes till matchens MVP. Han stod för två sacks, en nedslagen passning och han påverkade matchen i så gott som varenda spel. Många gånger fick han hela tre spelare som skulle stoppa honom. Under hela veckan har han imponerat rejält och det kulminerade i matchen igår. Han höjde sin aktie avsevärt.

För att fortsätta med defensiva spelare var jag imponerad över ”lilla” Aaron Donald, defensive tackle. Han är bara 182 cm men väger å andra sidan nästan 130 kg. Stundtals under matchen var han osynlig och verkade ha problem med konditionen. Ibland sken han dock ordentligt, visade både styrka och snabbhet för att ta slå sig fram till quarterbacken. Precis som Ford var han konsekvent bra hela veckan.

På den offensiva sidan stod Crockett Gillmore, tight end i South, för en bra insats. Han fångade in 5 passningar för 61 yards och 1 touchdown. En stabil och trygg punkt i Souths anfall när deras receivers inte hittade ytor. Bra händer och medvetna routes gjorde honom till ett legitimt passningsvapen. Behöver, som så många tight ends i år, träna på sina blockar.

Kevin Norwood, wide receiver, gjorde en bra match han också. På sin touchdown visade Norwood förståelse för att bryta routen och hjälpa en pressad quarterback. Han lyckades hitta öppen yta och plockade in en enkel passning från David Fales. Överlag stack han ut i en stark grupp receivers. Han kommer inte gå i första rundan men visade upp sin potential.

En rejäl besvikelse var Tajh Boyd, quarterback i North. Vi fick se flera dåliga beslut och ett gäng dåliga kast. Precis vad scouterna var oroliga för. Tyvärr hade Boyd inte heller möjligheten att visa sina styrkor. Han är en atlet vars farligaste vapen är hans fötter snarare än armen. Vad han hade behövt visa igår var att hans arm är tillräckligt bra, men det misslyckades han med.

Running backs var svåra att bedöma eftersom den offensiva linjen i båda lagen hade problem att skapa luckor. Det blev inte mycket yards på marken, förutom när James White hade bollen. Han hittade luckor och skapade stora spel tack vare flera riktigt fina stiff-arms.

Även om det är långt kvar till draften så är snacket i full gång. Spekulationerna flödar om vilka spelare som går till vilka lag. När vi närmar oss dagarna i Radio City Music Hall gäller det för spelarna att utnyttja varenda chans de får. Senior Bowl är ett av de tillfällena och vissa tog vara på möjligheten.

Nyheter

To Top