Fantasy

Fantasy: Oväntade quarterbacks levererar

T.Y. Hilton #13 i Indianapolis Colts fick vara kung i Houston i Deshaun Watsons frånvaro. Foto: Bob Levey/Getty Images.

För en del lag börjar slutspelschanserna rinna iväg nu. Det märktes vecka nio på att en del lag redan börjat slå av på takten och på flera rejäla slagsmål. Det syntes i fantasy genom att några lag fick göra en del enkla poäng.

Sju av de 10 bästa fantasy-spelarna denna veckan var quarterbacks. Ett tecken på att passningsspelet börjar komma igång ordentligt nu? Jared Goff i Rams, Tyrod Taylor i Bills, Dak Prescott i Cowboys och Jay Cutler i Dolphins var en aning oväntat veckans fyra bästa fantasy-quarterbacks.

Vi har i vanlig ordning tagit en titt på veckan som gått och hur ni bör förbereda er inför veckorna framöver.

Veckans fantasy-hjälte

T.Y. Hilton (WR) i Colts har varit en besvärlig spelare att äga i fantasy i år. Hans fem senaste matcher presenterar följande poängrad: 17, 1, 2, 1, 29. Houston Texans secondary har gett upp stora spel två veckor i rad och mycket tyder på att LA Rams kommer att använda sig av denna svagheten kommande helg.

Marvin Jones Jr var den receiver som kom närmast denna veckan men kom endast upp i 22 poäng.

Veckans besvikelse

A.J. Green (WR) i Bengals och Mike Evans (WR) i Buccaneers presterade en fantasy-poäng tillsammans. Dessutom var båda inblandade i slagsmål, Evans klarade sig dock på något mirakulöst sätt från att bli utkastad. Han blir istället avstängd nästa vecka. En stor besvikelse från två receivers som många som som topp 10 – spelare i fantasy inför den här säsongen.

Jonathan Stewart (RB) i Panthers och hans -2 poäng förtjänar också ett omnämnande.

Veckans outsider

En av förra veckans största händelser var trade deadline, och Philadelphia Eagle som lyckades lägga vantarna på Jay Ajayi (RB). En spelare var chanser försämrades i och med bytet är Corey Clement (RB) som haft en begränsad roll i Eagles redan innan bytet.

Att Clement skulle bli veckans bäste RB (tillsammans med Alvin Kamara (RB) i Saints) var det inte så många som räknat med. 24 fantasy-poäng är en imponerande siffra som placerar honom på många waiver wire rankings denna veckan. Med tanke på att det blev tre touchdowns så känns han totala 67 yards från scrimmage lite futtiga kanske, och ett tecken på att det troligen inte kommer bli samma produktion framöver, men Clement har helt klart visat sina coacher att han är värd mer speltid framöver.

Corey Clement #30 i Philadelphia Eagles fick oväntat mycket speltid av Eagles och oväntat mycket utrymme av Broncos försvar. Det ledde till hela tre touchdowns! Foto av: Mitchell Leff/Getty Images.

Veckans waiver-fynd

Nyss nämnde Corey Clement (RB) måste ni såklart lägga väntarna på. Robert Woods (WR) i Rams levererar på en stabil varje vecka och kan vara ett bra komplement, särskilt om han sprinklar in galna spel som nedan emellanåt. Charles Clay (TE) i Bills var riktigt bra innan han missade några matcher på grund av knäskada. Han verkar vara på väg tillbaka och spelar troligen mot Saints till helgen. Även Julius Thomas (TE) i Dolphins – denna veckans bästa tight end – är värd att plockas upp.  Damien Williams (RB) i Dolphins och Curtis Samuel (WR) i Panthers är två spelare som dragit nytta av den senaste veckans trades – plocka upp dom om ni vill ha några intressanta trumfkort på hand inför fantasy-grundspelets slutspurt.

 

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i standard – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Jared Goff Los Angeles Rams 26
RB Alvin Kamara New Orleans Saintas 24
RB Corey Clement Philadelphia Eagles 24
WR T.Y. Hilton Indianapolis Colts 29
WR Marvin Jones Jr. Detroit Lions 22
TE Julius Thomas Miami Dolphins 14
FLEX Todd Gurley Los Angeles Rams 21
D/ST New Orleans Saints 19
K Greg Zuerlein Los Angeles Rams 17
Totalt 196
Fantasy: Oväntade quarterbacks levererar

Nyheter

To Top