Nyheter

Ett försvarstal för Dennis Allen

Efter två förlusttyngda säsonger finns tvivel kring tränaren Dennis Allen. Idag skänker vi er motiven till varför Allen ska få stanna i Oakland.

Reggie McKenzie och Mark Davis anställde huvudtränaren Dennis Allen i tron att han kunde rädda Raiders sjunkande skepp. Efter två raka säsonger med enbart fyra vinster, är supportrarna tveksamma. Frågan är om McKenzie och Davis borde ha samma funderingar.

Problemet är att Dennis Allen ännu inte fått chansen att visa vad han går för. Säsongen 2012-13 plagierades laget med dåliga spelarprestationer och dåliga spelarattityder. Dessutom var Allen ny på positionen och lite nybörjarmisstag var att vänta. Då sa man att han måste utvecklas för att klara sig.

Årets säsong gav dock inte utrymme för utveckling. Skadade spelare och 45% av lönen till spelare som inte längre finns på laget. Raiders försvar är lägst betalda på samtliga positioner, anfallet är lägst på 4 av 5 positionsgrupper. Det är fantastiskt att Raiders har vunnit ens fyra matcher.

Raiders har tre startande skillspelare offensivt som var odraftade ur college. Den offensiva linjen har haft både skador och dåliga ersättare. Helt enkelt, Raiders har haft ett väldigt dåligt lag. Det är svårt för Allen att visa vad han går för, när han inte får materialet för att göra det.

Jag tycker att Dennis Allen måste få stanna kvar. Han erbjuder den stabilitet, kontinuitet och identitet som vi skrev om igår. Han är också en tränare som är djupt respekterad hos både kollegor och spelarna i truppen. Många spelare, inklusive Marcel Reece, har stöttat Allen och den väg de tror Allen kan leda dem längs. Om kravet på Allen är att han ska vinna, ge honom en säsong med möjligheten till det!

Nyheter

To Top