Nyheter

En intensiv tid i Kansas City

Ett nytt år och en annan verklighet. I fjol hade draften tydliga stjärnor. I år är det jämnare och Kansas City Chiefs har ett tufft beslut framför sig. I väntan på det har man varit väldigt aktiva.

Förra året skrev vi en artikel om Indianapolis Colts dilemma. De stod inför ett tufft val när de hade två högintressanta quarterbacks att välja mellan. Men där gick det inte riktigt att göra fel. I år situationen en helt annan. Det är Kansas City Chiefs som sitter på det första valet i årets draft. Ett år där det snarare är bredden som är intressant och där superstjärnorna lyser med sin frånvaro.

Men Kansas City har haft fullt upp. Det har gått rykten om att den nya tränaren Andy Reid vill ha så mycket som möjligt klart i tid så att han kan fokusera på annat när försäsongen drar igång. Chiefs har skrivit kontrakt med sin receiver Dwayne Bowe, satt sin franchise tag på left tackle Branden Albert, bytt till sig quarterback Alex Smith från San Francisco 49ers och i dagarna släppte man sin right tackle Eric Winston.

På bara någon vecka har laget tvingat många experter att knyckla ihop sin mock draft till en pappersboll. Men det senaste draget med Winston har fått många att veckla ut den där bollen igen.

Hela tiden har man hävdat att målet är att välja den bästa spelaren som finns tillgänglig när det blir dags att välja. Oavsett position. Sedan Winston släpptes så känns det väldigt troligt att laget väljer en av draftens väldigt duktiga offensiva tackles, antingen Luke Joeckel eller Eric Fischer. Man skulle kunna spela sin unga stjärna som right tackle ett år innan denne tar över för Albert. Det låter som en väldigt rimlig lösning som skulle gå i linje med taktiken att välja den bästa spelaren.

Andra alternativ är att välja Dee Milliner, cornerback från Alabama, eller att ge sig på en av draftens defensiva tackles. Men där finns det en större risk involverad och Andy Reid har historiskt sett varit rätt försiktig i sådana här situationer. Den första spelaren man tänker på längs den defensiva linjen är Sharrif Floyd och hans namn har kommit upp i samband med Chiefs. Men Floyd är nog bättre lämpad att spela som en så kallad 3-technique i en ”4-3”-front, som en penetrerande defensiv tackle. I Chiefs spelar man ”3-4” och Floyd är inte lämpad att spela i mitten i ett sådant system. Han kommer kanske heller inte till sin rätt som defensive end.

Star Lotulelei är ett annat alternativ men han drabbades av ett mindre ”hjärtproblem” inför Combine som har oroat en del på senaste tiden. Vi får se hur det slutar.

I slutändan är det mest logiskt för Kansas City Chiefs att välja en ny tackle att ersätta Winston och så småningom även Albert. Men det känns fortfarande öppet och kanske har Chiefs ännu fler överraskningar på lager.

 

Vad tror DU att Chiefs gör?

Nyheter

To Top