Nyheter

Eagles, Falcons startar säsongen

Det har gått 212 dagar, spelats 65 meningslösa träningsmatcher och gjorts otaligt många fantasy-drafts, men nu är säsongen äntligen igång på riktigt igen. I natt, med avspark 02:00, är det NFL officiellt tillbaka. De regerande mästarna spelar i sedvanlig ordning öppningsmatchen då Philadelphia Eagles tar emot Atlanta Falcons.

Precis som föregående år har ligan lyckats schemalägga en riktigt bra match för att kicka igång säsongen. Eagles och Falcons möttes i slutspelet förra året – en tuff, jämn och poängfattig tillställning. Inför matchen ansågs Falcons vara favoriter, trots att Eagles var högst seedat. Det satte igång hela underdog-mentaliteten som Eagles motiverades av ända fram till Super Bowl. Efter imponerande försvarsspel, inte minst i matchens slutskede, vann Eagles välförtjänt. Även i år förväntas både Eagles och Falcons att slåss om en plats i Super Bowl, och matchen kan i slutändan avgöra hur lagen rankas in i ett eventuellt slutspel.

Själva matchen i sig kommer handla om Falcons explosiva anfall mot Eagles stentuffa försvar. Matt Ryan, Julio Jones och Devonta Freeman i Falcons utgör en trio som kan smälla upp massa poäng på tavlan, men det gäller att hålla undan Eagles djupa rotation på den defensiva linjen med superstjärnan Fletcher Cox i täten. Vice versa har vi Eagles med Nick Foles som QB, eftersom Carson Wentz fortfarande inte är 100%. De kommer få det svårt att flytta bollen effektivt mot Falcons snabba och aggressiva försvar. Det bästa sättet att vinna mot Falcons är att spela fysisk fotboll, utnyttja att deras linebackers är relativt små. Därför är det kanske att vänta en match med relativt få poäng och som kommer vara jämn ända in i slutskedet. På hemmaplan borde Eagles ha fördel här, deras supportrar kommer vara motbjudande högljudda, men Falcons har en trupp stark nog att vinna.

Öppningsmatchen som spektakel har sen 2004 spelats hemma hos de regerande mästarna en torsdag, med undantag för Ravens 2013. De senaste tolv åren är det NBC som sänt matchen och så även i år. Vi får därmed Al Michaels och Chris Collinsworth i studion och Michele Tafoya på sidlinjen. Eftersom NFL är experter på att skapa jippon av sina matcher och evenemang, så har de självklart också en show innan matchen startar. Shawn Mendes uppträder i anslutning till arenan, vilket du kan följa på NFL Network kl. 01:30 via GamePass.

Bara en dag kvar. Tacka gudarna att fotbollen är tillbaka!

Nyheter

To Top