Nyheter

Dolphins – Chiefs: Tillbaka Till Arrowhead

Photo by KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP via Getty Images

I årets andra slutspelsmatch gästar Miami Dolphins Kansas City Chiefs. Dessa två lag möttes tidigare i år. Då var det i Frankfurt. Nu är de tillbaka i staterna och slutspel ska spelas på Arrowhead. Vi har valt ut fem framgångsfaktorer för vardera lag. Fem nycklar som kommer att avgöra denna match.

 

Miami Dolphins

 

Hills återkomst

Vi startar med spelaren som kanske är hela ligans största X-factor. Receivern Tyreek Hill. Flest yards, flest mottagna touchdowns och näst flest mottagningar. Det avslutade Hill denna säsong med. Skador i slutskedet av året satte dock stopp för drömmen om 2000 yards. Med det sagt så verkar Hill vara frisk igen och om han exploderar så som vi sett honom göra så kan det vara den största avgörande anledningen i denna kamp. Extra intressant är att detta är första gången som Tyreek Hill är tillbaka på Arrowhead, där han hade ett gäng otroliga år tillsammans med Mahomes. 

 

Mera Mostert

Raheem Mosterts nionde säsong i ligan har varit hans överlägset mest produktiva. På 15 matcher har runningbacken stått för 21 touchdowns och nästan 1200 yards från scrimmage. Tyvärr har han varit småskadad de senaste veckorna, och tillgängligheten är fortsatt lite ifrågasatt. När han är frisk är han en av de snabbaste backarna i ligan. Förhoppningsvis får vi se mer av Mostert på lördag. Särskilt då han verkar trivas i slutspelet, där han har 336 yards och 5 touchdowns på hans enda tre slutspelsmatcher. 

 

Big Wilk

Press från insidan är något av de jobbigaste som en QB kan utsättas för. Press från insidan är just det som Dolphins defensive tackle Christian Wilkins erbjuder. 9 sacks, 10 tackles for loss och 30 pressures har han till sitt namn i år. Nu när både Chubb och Phillips saknas på utsidan av Dolphins defensiva linje kommer de behöva någon som kan äta upp blockerare, förstöra springspel och sätta press på Mahomes, och det faller på Wilkins ansvar. Förra veckan stod han för en sack, fumble och recovery på samma spela mot Josh Allen. Något liknande lär behövas på lördag. 

 

Jalen Ramsey

När Dolphins passrush nu blivit så skadedrabbat sätter det större press på deras secondary. Om Mahomes får tid på sig så kommer han kunna göra nästan vad han vill. Därför är det viktigt att ha cornerbacks som kan hänga med i coverage och Jalen Ramsey kan göra just det. Bara 7.4 yards per target, 259 yards och en passer rating på 49.6 har Ramsey tillåtit i år. Han kommer behöva göra ännu en bra match för att Dolphins försvar ska kunna ha något att säga till om. Jag hoppas vi får se honom mot Rashee Rice en hel del. Det blir en intressant match i matchen att följa. 

 

Big Game Tua?

Quarterbacken Tua Tagovailoa har en statistiskt fin säsong. Han leder ligans bästa passanfall, har passat för flest yards och femte flest touchdowns. Hans 69.3% i lyckade passningar är även det femte bäst. Med det sagt så har han spelat i bästa fall mediokert mot många av de bra lag de mött. I sina två senaste matcher, mot Ravens och Bills, har han till exempel bara 3 touchdowns mot 4 interceptions och ett snitt på 60% lyckade passningar för totalt 310 yards. Mot Chiefs tidigare i år hade han bara 61.8% och 193 yards i en match där de låg under i princip hela tiden. Oförmågan att prestera mot bra motstånd har varit Dolphins svaghet hela året, och Tua är inget undantag. Han måste spela upp sig på lördag för att Dolphins ska ta sig vidare. 

 

Kansas City Chiefs

 

Patrick Mahomes

Låt oss få denna överstökad direkt. Patrick Mahomes briljans har inte undgått någon och alla vet vi vad han kan åstadkomma. Statistiskt har säsongen inte levt upp till föregående år, men Mahomes har också arbetat med mycket sämre tillgångar. Trots en sämre skara passmottagare ledde Mahomes laget till divisionstiteln och slutspel, och väl i slutspel vet vi vad Mahomes kan göra. 291 yards per match och 35 touchdowns mot 7 interceptions är hans facit på 14 matcher i slutspelet. Om vi får se slutspels-Mahomes på lördag så kommer det att räcka långt. 

 

Tight End Travis

Bara en tight end har fler yards än Travis Kelce denna säsong och det är ingen hemlighet att Kelce är lagets främsta vapen i passningsspelet. Det må ha varit en sämre säsong för Kelce jämfört med tidigare år, men så är fallet för hela Chiefs offensiv. Kelce har trots det sextonde flest mottagningar i ligan. Dolphins försvar har tillåtit 167 yards och 4 touchdowns till tight ends under sina två senaste matcher, så det bådar rätt gott för Kelce. 

 

Rashee Rice

Rookie-receivern Rashee Rice har tagit stora kliv i år och bortsett från Kelce är han lagets bästa mottagare. Dolphins har tillåtit tredje flest passade yards under de tre senaste matcherna och det borde Rice kunna ta vara på. Senast Rice mötte Dolphins hade han bara två mottagningar. En resulterade dock i touchdowns. Sedan den matchen har han fått en större roll i anfallet och snittar 7 mottagningar för 80 yards per match. Håll koll på #4 i Chiefs anfall. 

 

Passförsvaret

Dolphins har ligans högst rankade passanfall och att försvara killar som Tyreek Hill är ingen enkel uppgift. Det som dock talar för Chiefs är att deras secondary, ledda av Sneed, McDuffie och Justin Reid, tillåter fjärde minst passade yards per match. Den ständigt underskattade Sneed har bara tillåtit 4.8 yards per target i år. McDuffie har även han blommat ut, och har lyckats forcera fem fumbles, men tillåter desto fler yards. Vem som får Tyreek Hill i uppgift återstår att se, men att sakta ner honom kommer vara av yttersta vikt. 

 

Chris Jones

Bara en defensiv tackle har fler sacks än Chris Jones denna säsong. Han har också flest pressures av alla tackles. I flera år nu har Jones varit en av ligans bästa spelare på insidan av linjen och denna säsong är inget undantag. Han har också tre raka matcher med minst en sack nu, vilket talar för den fina form han är i. Om Jones kan vinna matchen på insidan så kommer det påverka både Dolphins springspel och passningsspel, och det kommer räcka långt för Chiefs. 

Dolphins – Chiefs: Tillbaka Till Arrowhead

Nyheter

To Top