Nyheter

De mest underskattade spelarna i NFL

NFL är både brutal sport och överdådig underhållning. Vissa spelare syns och hörs medan de solar sig i uppmärksamheten. Nu riktar NFL Supporter luppen mot de som ofta glöms bort.

Det kan finnas många anledningar till att medieskuggan faller över en del spelare. Den vanligaste är att de spelar i ett dåligt lag i en stad där intresset är relativt lågt. Det finns bra spelare i ligans sämsta lag också men hur många grymma spelare i Jaguars eller Chargers kan du räkna upp på rak arm?

Att bra insatser går obemärkta förbi kan också handla om att fokus hamnar på något annat i rapporteringen. Flera spelare i New York Jets gjorde en fantastisk säsong förra året men kamerorna hade objektiven riktade mot lagets quarterbacks.

Men här på NFL Supporter låter vi inte sådant passera. Här nedan listar vi några av ligans mest underskattade spelare inför säsongen 2013. För att vara tydliga med kriterierna handlar det alltså om spelare som redan har presterat men inte fått den uppmärksamhet de förtjänar. Potential har man ingenting för i det här sammanhanget.

Vi slängde ut en fråga på Twitter häromdagen och fick in en massa bra tips. Det tackar vi för!

Geno Atkins, defensive tackle, Cincinnati Bengals

Ni som läser mycket här på nflsupporter.se känner säkert igen det här namnet rätt val. Atkins namn har dykt upp i flera artiklar och även i vår draftpodcast tidigare i år. Men för den generella fotbollspubliken är han relativt okänd. Många kanske har hört namnet och vet att han är rätt bra. Men faktum är att han borde få mycket mer uppmärksamhet. Geno Atkins är ligans bästa defensive tackle och hjärtat i ett av NFL:s bästa försvar. Han är klart bättre än Ndamukong Suh, Vince Wilfork, Kyle Williams och Richard Seymour. När spelarna fick rösta fram de etthundra bästa spelarna i NFL hamnade Atkins på 36:e plats. Det är bara löjligt, han ska vara topp tio. Han har haft 20 sacks på två år och är lysande mot springspelet. Atkins dominerar både motståndare och hela matcher. Kolla gärna videon nedan och notera att det kanske är minst 4-5 highlights från varje match.

Mycket godsaker här. Kolla Atkins rush mot Steelers 1.40 in. Wow. Uppdatera sidan om videon inte syns.

Lardarious Webb, cornerback, Baltimore Ravens

Det har talats om Bernard Pollard, Cary Williams och Ed Reed. Men den bästa spelaren i Baltimore Ravens secondary har varit Lardarious Webb. Den luriga och markeringssäkra Webb har stoppat stora spel, plockat ned interceptions och blitzat. Men det har inte talats mycket om honom. Legender som Ray Lewis och Ed Reed har fått uppmärksamheten. Kanske med all rätt. Men de senaste åren är det killar som Haloti Ngata, Terrelle Suggs och Lardarious Webb som har gjort försvaret i Baltimore bra. Ravens förstår så klart det här. Det är därför man gav Webb ett kontrakt som sträcker sig över sex år och är värt $50 miljoner, eller 350 miljoner kronor, förra året. Hela $20 miljoner var fullt garanterade.

Evan Mathis, guard, Philadelphia Eagles

Det är väldigt få guards som får den uppmärksamhet de förtjänar. Det finns ett par som skulle kunna ta plats på den här listan. En dominerande kraft längs den centrala delen av den offensiva linjen underlättar något väldigt i springspelet. Dessutom ger de lagets quarterback en helt annan känsla av trygghet. New Orleans Saints har alltid haft fantastiska guards för att skydda den korta Drew Brees, Men Evan Mathis är ett lika gott exempel som någon. En sådan komplett spelare du kan tänka dig. Bra i alla faser av spelet och när det blir lite stabilitet runt honom kan Eagles linje bli riktigt bra. Mellan Lane Johnson, Jason Peters och Mathis bör man kan springa bollen.

Muhammed Wilkerson, defensive end, New York Jets

wilkersonDet var kaos i Jets förra säsongen. Tebow eller Sanchez var på förstasidorna varje vecka – ibland samtidigt. Men media lyckades i sammanhanget missa att flera spelare i Jets hade väldigt bra år. En av dessa spelare var Antonio Cromartie, cornerback, och den andra var unga Muhammad Wilkerson. Han hade en grym säsong och slog verkligen igenom som en av de bästa linjespelarna i NFL. Funderade på att inte ta med honom på grund av att han faktiskt bara har haft ett riktigt bra år. Men han var helt okej som rookie och efter ett sådant andra år borde han ha fått mer uppmärksamhet.

Davone Bess, wide receiver, Cleveland Browns

Davone Bess har spelat hela sin karriär, fem år, i Miami Dolphins. Nu har Bess gått till Browns efter att Dolphins brände hela budgeten på Mike Wallace. Dolphins har varit riktigt kassa under tiden Bess var där. Dessutom är han främst en slot receiver. Men han är en av de bästa i NFL på att vara just det. Alla tränare gillar spelare de kan lita på. Som kommer till match varje helg och bara gör vad de blir tillsagda. Davone Bess har aldrig samlat ihop 1,000 yards i passningsspelet på en säsong. Han är inte särskilt flashig. Men Bess har fångat minst femtio passningar varje år men framförallt, och det här ska inte underskattas, har han fixat 130 first downs på sina fem säsonger. 320 mottagningar, 130 first downs. Det är guld värt. Bra route runner, kvick på små ytor och stabil.

Maurice Jones-Drew, running back, Jacksonville Jaguars

Hur underskattad är Jones-Drew? Jag var faktiskt inte helt säker på vad allmänhetens uppfattning av honom är. Men han får ändå komma med på den här listan just för att han faktiskt är en av ligans bästa spelare när han är frisk. Han har spelat hela sin karriär i ett kasst lag på en ort där intresset är relativt lågt. Han börjar bli äldre och vem vet egentligen hur mycket han har kvar i tanken. Han strejkade för nytt kontrakt förra året men var tvungen att ge upp till slut. Kanske spelade det in när han sedan skadade sig. Men Jones-Drew inledde säsongen med att snitta nära fem yards per försök. Svårtacklad slitvarg, bra blocker och ett väldigt farligt vapen även i passningsspelet.

Jason McCourty, cornerback, Tennessee Titans

Jason har en brorsa i Patriots som heter Devin. Egentligen kunde man ha inkluderat båda dem här. Men den bättre av de två bröderna är Jason McCourty. Han är inte bara en tacklingsmaskin i ett kasst försvar, 195 tacklingar på två år, utan är också en väldigt bra markeringsspelare. Han har haft dåligt med hjälp från lagets safeties och sedan Cortland Finnegan gick vidare har han fått bära lasset. Men en mycket bra spelare som det talas väldigt lite om.

Cameron Wake, defensive end, Miami Dolphins

Skratta inte nu. Miami Dolphins har väldigt många bra spelare i sin trupp och med lite vältajmat flyt kan de utmana New England Patriots om AFC East 2012. Det är mest hur man ska lösa problemet med lagets left tackle som är ett orosmoment. Egentligen kan man lyfta fram flera spelare här. Cameron Wake är dock den som står ut. Han har förvisso fått åka på lite Pro Bowls och är väl kanske inte helt ohyllad. Men nämns han som en av ligans bästa försvarsspelare? Nej. Han hamnade på plats 89 på topp 100-listan. Löjligt för en spelare som är bra varje år, i alla delar av spelet och har samlat på sig 42 sacks på tre säsonger. Anledningen till det är nog den okonventionella vägen till NFL. Han tog ingen plats i NFL utan åket till den kanadensiska ligan och totaldominerade i två år innan han fick chansen i Miami. Sedan dess har han varit lysande.

NFL: Miami Dolphins-Training CampCameron Wake tog en annorlunda väg till NFL. Det kan vara anledningen till att vi inte hör hans namn lika ofta som många andra duktiga pass rushers.

Calais Campbell, defensive end, Arizona Cardinals

Cardinals har inte varit relevanta på ett par år. Men det finns mycket talang i truppen, särskilt i försvaret. Därför har man också lyckats att vinna mot många bra lag innan säsongen helt har spolats ned i toaletten och hoppet varit ute. Calais Campbell är en dominant spelare längs linje som precis som Wake här ovanför alltid är bra. Campbell är en jätte. Med ett förflutet som basketspelare är den över två meter långa och nära på 140 kilo tunga Campbell en svårhanterlig pjäs för offensiva linjespelare.

Eugene Monroe, offensive tackle, Jacksonville Jaguars

Återigen en spelare från Jaguars. Det är nog ingen som väntar sig att det här laget ska vara speciellt bra i år heller. De saknar helt enkelt tillräckligt många bra spelare. Mest noterbart en quarterback som kan kasta bollen. Men ledningen behöver inte oroa sig för sin left tackle. Eugene Monroe tillhör en exklusiv grupp som utgör ligans bästa unga offensiva linjespelare, tillsammans med Duane Brown, Ryan Clady och Mike Pouncey. Men med Monroe på ena sidan och Luke Joeckel på den andra så kan Jacksonville mycket väl ha ligans bästa tackles om bara något år. Sedan behöver man tyvärr en del andra spelare för att börja vinna matcher.


Det får räcka med tio underskattade spelare den här gången. Har du några egna förslag så skriv dem i kommentarsfältet här nedan eller ta kontakt med oss på Facebook eller Twitter.

Nyheter

To Top