Chiefs

Chiefs lika bra som väntat

Kansas City har sett bra ut under försäsongen och levt upp till de förväntningar som vi har på dem inför i år. Det är ett välbalanserat och samlat lag som har imponerat under tre träningsmatcher. Anfallet är tråkigt men effektivt och försvaret är lika bra som vi skämts bort med de senaste åren.

Anfallet är kanske inte alltid tittarvänligt, fyllt med checkdowns till running backs och snabba slants till utsidan. Det är en effektiv och väloljad maskin signerad Andy Reid, perfekt uppbyggt för QB Alex Smith. Mot Bears senast såg vi hur anfallet tuggar upp tiden med långa serier som är både fysiskt och psykiskt påfrestande för motståndet. Det ger också Kansas egna försvar gott om tid att återhämta sig på sidlinjen.

Mycket av tiden går såklart åt eftersom Chiefs har ett väldigt bra springspel. Vi såg förra året hur Charcandrick West och Spencer Ware klev in när stjärnan Jamaal Charles skadade sig. I år har de båda sett ännu bättre ut. Det är oklart hur redo Charles är inför säsongsstarten, men om han inte hittar tillbaka till sin historiskt bra form finns det gott om djup på positionen för att Chiefs ska klara sig.

HOUSTON, TX - JANUARY 09:  Wide receiver Chris Conley #17 of the Kansas City Chiefs warms up before playing against the Houston Texans during their AFC Wild Card Playoff game at NRG Stadium on January 9, 2016 in Houston, Texas.  (Photo by Bob Levey/Getty Images)

(Photo by Bob Levey/Getty Images)

På receiverpositionen har Chris Conley glänst. Han är en fysiskt imponerande spelare (6’3 205lbs) som är en stor måltavla, något Chiefs saknade på utsidan förra året. Conley är inte bara stor, han är också ruskigt snabb och därför alltid ett hot att gå djupt. Förra året lutade Chiefs passoffensiv nästan enbart på WR Jeremy Maclin och TE Travis Kelce. Conley ser ut att vara ett bra komplement till de två och kanske, bara kanske, får vi se Alex Smith kasta lite längre passningar ut mot Conley.

En annan intressant sak vi sett är hur Chiefs ställt upp i formationer med många tight ends. De har designade spel med både två och tre tight ends, såväl som blockers och som receivers. Chiefs har flera bra spelare på positionen och dessa formationer ger dem möjligheten att både springa och passa bollen. Vi lär framförallt få se den typen av spel nära målzonen.

Eric Berry har anslutit till Chiefs trupp och förväntas starta första veckan. Han har vägrat delta i försäsongen, missnöjd med sin kontraktsituation. Han är en extremt viktig kugge i Chiefs försvar, både med sitt spel och sitt ledarskap. Chiefs försvar har varit svagt mot springspelet i försäsongen, men det bör se bättre ut med Berry och LB Tamba Hali tillbaka. När även LB Justin Houston kommer tillbaka från sin skada kommer det bli ännu bättre.

”Han kan vara nästa unga genombrott i Chiefs stjärnfyllda försvar.”

I mitten av försvaret är Derrick Johnson en given pjäs, men platsen bredvid honom som ILB är inte helt avgjord ännu. Den spelare som bäst tagit vara på chansen är Justin March. Han fick mycket speltid med starttruppen mot Bears och såg väldigt bekväm ut. Han har en imponerande räckvidd med sin förmåga att ta sig från sidlinje till sidlinje och har en näsa för bollen. Han kan vara nästa unga genombrott i Chiefs stjärnfyllda försvar.

Det är fortfarande osäkert vem som startar jämte CB Marcus Peters. Chiefs har testat alla möjliga typer av kombinationer under försäsongen men har inte helt bestämt sig ännu. Det är möjligt att jobbet måste vinnas under den sista försäsongsmatchen. Skadebenägna Philip Gaines verkar vara en favorit, med Steven Nelson och alla draftade rookies ivriga bakom honom.

Chiefs har en av de bästa trupperna i NFL. Det är svårt att hitta några tydliga svagheter, även om cornerback ser lite skakigt ut. Du kommer inte trollbindas av underhållande anfallsfotboll. Du kommer se ett metodiskt anfall som är perfekt för Alex Smith. Försvaret håller hög klass, jämförbart med rivalen Denver Broncos. Det här är året som Chiefs tar hem divisionstiteln igen.

Nyheter

To Top