Browns

Browns vilda fredag

Cleveland Browns har hållit en låg profil sedan John Dorsey tog över som general manager. Det ändrades under fredagskvällen då Browns och Dorsey satte gasen i botten och utförde tre stora trejder. I ett svep ändrade laget skepnad och gav sitt anfall en redig injektion. 

Först stod det klart att Cleveland bytte till sig Miami Dolphins eftertraktade wide receiver Jarvis Landry. Dolphins satte en franchise tag på Landry och de flesta tolkade det som att Miami ämnade byta bort honom. För Browns med alla sina draftval och löneutrymmet var det en enkel sak att ordna. Cleveland skickar två draftval, fjärderundan 2018 och sjunde rundan 2019, för att ta över Landrys taggade kontrakt.

Cleveland får en produktiv och pålitlig receiver medan Miami får ned sin alltför höga lönekostnad. För Jarvis Landry är det en rätt okej lösning, han kan om han önskar, ha is i magen och spela under taggen en säsong och känna efter om han vill vara med i Browns framtidssatsning. Eller så ser han till att signa ett stort kontrakt direkt och bli en väldigt rik man.

Bara timmen senare kom nästa nyhet. Cleveland Browns bytte till sig Buffalo Bills quarterback Tyrod Taylor, i gengäld fick Buffalo ett val i tredje rundan 2018 (#65). Cleveland får sin rutinerade quarterback att para ihop med den QB som skattas högst i draften och plockas där om någon månad. Tyrod Taylor får ett väntat miljöombyte, medan Buffalo Bills får ett bra draftval som kan användas för att flytta upp i draften och plocka den quarterback som ska föra laget in i framtiden.

Browns var inte klara där. Med Tyrod i byggnaden var unge quarterbacken Deshone Kizer överflödig. Kizer, som valdes i den andra rundan i förra årets draft,  skeppades till Green Bay och i motsatt riktning gick cornern Demarious Randall. Cornerbacken var ingen succé i Green Bay men kanske kan ett miljöombyte göra honom gott. Utöver spelarbytet fick Packers Browns val i runda fyra och fem, medan Browns fick Packers val i samma rundor. I mitt tycke en väldigt bra affär för Green Bay som inte var nöjda med Randall och får in en ung och lovande QB att skola bakom Aaron Rodgers.

Över en kväll ändrade Cleveland Browns karaktär, Jarvis Landry, Tyrod Taylor och Demarious Randall kom in och Deshone Kizer lämnade. Laget har fortfarande fem draftval bland de 65 första i draften i slutet av april och massor med pengar att spendera i free agencyn som inleds om några dagar. Det börjar bli dags att ta Cleveland på allvar.

Det är mycket som händer i dessa dagar och i vår tracker kan ni följa det.

Nyheter

To Top