49ers

Black Monday på horisonten

Måndagen efter säsongens sista match har fått det digra smeknamnet “Black Monday”. Det är då som lag avskedar tränare och general managers i hopp om en ljusare framtid. Vi tar oss en titt på de rykten som florerar runt om ligan inför morgondagen.

Gary Kubiak pensionerar sig
Broncos HC Gary Kubiak väntas dra sig tillbaka efter säsongen. Han har lagts in på sjukhus två gånger de senaste tre åren och hans familj är oroliga över hans hälsa. Han kom till Denver förra året och vann Super Bowl direkt, men i år missar de slutspelet. DC Wade Phillips är en tänkbar ersättare, förutsatt att han vill ha jobbet, men Broncos har också ryktats vara intresserade av Falcons OC Kyle Shanahan, som genom sin far Mike Shanahan har starka band till GM John Elway.

Rent hus i San Francisco
San Francisco 49ers väntas sparka sin GM Trent Baalke efter flera misslyckade år, han borde egentligen fått sparken redan förra året. Med Baalke ryker i sånt fall även HC Chip Kelly och 49ers kan börja om från grunden. En kandidat som det viskats om till jobbet som GM är Eliot Wolf, nu hos Packers. Det har ju visat sig lyckat för andra klubbar att plocka personal från Green Bay (se John Schneider, Reggie McKenzie, Scot McCloughan och John Dorsey).

Nytt även i Indianapolis?
Det är omöjligt att utröna vad Colts ägare Jim Irsay kommer göra. Han har försvarat GM Ryan Grigson och HC John Pagano offentligt men samtidigt uttryckt stort missnöje för klubbens resultat. Vi måste vänta oss förändringar. Nuvarande personal slösar bara bort ovärderliga år med QB Andrew Luck i laget.

Har Mike McCoy räddat sitt jobb?
Chargers HC Mike McCoy hängde löst redan innan säsongen och en katastrofal inledning hjälpte inte. Mot alla odds har han lyckats hänga kvar och trots dåliga resultat har hans lag spelat över förväntan. Chargers verkar flytta till LA under säsongsuppehållet och kanske vill klubben ha kvar någon form av stabilitet i tumultet genom att behålla McCoy.

Oroa er inte
John Fox i Chicago, Ron Rivera i Carolina, Todd Bowles i NY och Marvin Lewis i Cincinnati är fyra tränare som det ryktats om. Alla verkar sitta säkert efter dåliga säsonger av sina lag, klubbarna har tålamod. Rivera har det pratats om som en eventuell ersättare efter Jeff Fisher i LA Rams på grund av en stor latinamerikansk supporterskara, men det är nog mer en mediaballong än något annat.

Det årliga Peyton-ryktet
Visst känns det som det pratas om Sean Payton varje år. Denna gång handlar det om honom i en eventuell trade med något annat lag. Payton är en klipsk offensiv coach som däremot misslyckats med mycket annat som hans uppdrag i New Orleans innebär. Vi förväntas oss honom kvar i New Orleans. Saints vågar inte gå vidare, inget annat lag kommer erbjuda honom samma makt och Paytons ego hindrar honom nog från att gå tillbaka till “enbart huvudtränare”.

Tränare som redan sparkats
Gus Bradley, fd. Jacksonville Jaguars
Rex Ryan, fd. Buffalo Bills
Jeff Fisher, fd. LA Rams

Nyheter

To Top