Nyheter

Baltimore Ravens är nya mästare

Kanske var det ödesbestämt att Baltimore Ravens skulle vinna årets Super Bowl. Man fick en drömstart och trots att San Francisco 49ers närmade sig på slutet lyckades man hålla undan.

Det var Ravens år. Ray Lewis checkar ut som en mästare efter ett halvt liv i NFL. Joe Flacco avslutade sitt lysande slutspel med en av sina bästa matcher på hela året. Men samtidigt blev det återigen tydligt hur små marginalerna är. 49ers var ett spel ifrån att stå som vinnare. Eller en flagga från domaren. Men nu var det Baltimore Ravens som tog hem kalaset och de hade haft en aura om sig av lugn och självförtroende hela veckan. Den tog de med sig in på planen. San Francisco 49ers bjöd in Ravens när de tillät dem att göra precis det som de gör allra bäst – de stora spelen ned i banan.

49ers safety Donte Whitner gjorde sin sämsta match i karriären då han var ur position på samtliga av Ravens tre touchdowns i första halvlek. Veteranerna i Baltimore gjorde spelen när de behövde. Anquan Boldin var lysande, Jacoby Jones sprang tillbaka en kickoff på 108 yards och Ed Reed sög in ett för högt kast från Colin Kaepernick.

San Francisco blandade slarvet i försvaret med turnovers i första kvarten och det gjorde att avståndet blev stort. Vid en tidpunkt ledde Ravens med 22 poäng. Men sedan blev det elavbrott i tredje kvarten. Huruvida det spelade in går ju inte att sia om men efter det vaknade San Francisco. I ett rasande tempo minskade man ledningen till 28-23. Matchen levde igen.

Men Baltmore var sega. De tillät inte motståndarna att konvertera till två poäng efter sin touchdown. I de sista minuterna av matchen drev 49ers bollen hela vägen upp till Ravens femyardslinje. En touchdown hade troligtvis betytt en vinst. Men Ravens försvar stod emot, delvis tack vare en tveksam holding på 49ers sista spel. Baltimore Ravens hade vunnit Super Bowl och en manisk Ray Lewis fick precis som han ville. Han lämnar spelet som en mästare.

Imponerande insatser

Den första spelare man måste tala om är Joe Flacco. Han gjorde en i stort sett felfri match. Han var under mycket press i början och springspelet fungerade inte på hela matchen. Trots det höll han sig lugn, kastade bort bollen när han behövde och gjorde några ruskigt fina kast. När han behövde konvertera på tredje down så gjorde han det med ett perfekt kast till någon av sina receivers.

Veteranen Anquan Boldin stod för ännu en fantastisk insats. Han fångade passningar för över 100 yards och många av dessa i kritiska situationer.

Jacoby Jones lämnade sitt avtryck både i offensiven och i special teams. Han var en starkt bidragande orsak att Ravens kunde skapa ett så stort försprång att man i slutändan kunde hålla undan.

Försvaret i Ravens tillät 49ers att ta sig uppåt banan rätt bra men man forcerade turnovers och spelade tufft nere vid målområdet. Det brukar räcka ganska långt.

I 49ers fanns det många som spelade bra. Offensiven fungerade faktiskt riktigt bra. Särskilt stundtals. Kaepernick hade sin interception men gjorde förutom det en riktigt bra match. Springspelet fungerade bra med Frank Gore och även Kaepernick plockade upp ett gäng yards med benen. Både Vernon Davis och Michael Crabtree fångade ett halvdussin passningar var för över 100 yards. Justin Smith var tydligt hindrad av sin skada och Aldon Smith såg man knappt skymten av på hela matchen.

NFL Supporters predictions

Vi gjorde ju några kvalificerade gissningar på vilka spelare som skulle stå ut i Super Bowl XLVII. De flesta av dem stämde ändå rätt hyfsat även fast jag personligen hade trott att 49ers skulle ta hem pokalen.

* Jacoby Jones springer tillbaka en return till en touchdown. Ravens har bästa special teams i NFL. Efter dem kommer väl kanske 49ers.
* Michael Crabtree fångar passningar för 125 yards och två touchdowns.
* Bernard Pierce, Ravens spännande andra running back, bjuder på ett stort springspel på över 30 yards.
* Ed Reed fångar en interception som Kaepernick kastar under press.
* Vernon Davis har också en bra dag. 80 yards och en touchdown.
* Dennis Pitta kommer att vara Ravens bästa passningsmottagare i den här matchen.
* Terrelle Suggs kommer åt Kaepernick och orsakar en fumble.

Men det som är förvånande var att Joe Flacco fick lyckas med sina långa kast mot ett försvar som normalt sett tillåter minst långa spel i NFL. Det var det som i slutändan blev skillnaden eftersom 49ers offensivt spelade helt okej, bortsett från några slarviga turnovers.

Den här säsongen är över och nu siktar vi vidare mot nästa. Om bara två-tre veckor är det dags för NFL Combine där man har chansen att se alla intressanta collegespelare vissa upp sina fysiska färdigheter inför draften. Innan dess kommer vi här på NFL Supporter att berätta om årets mest spännande prospects – och vi kommer att börja med alla quarterbacks.

Häng gärna med på uppladdningen inför nästa säsong. Vi rekommenderar det varmt. Det är mycket roligare att titta sen om man har lite bättre koll på alla nya spelare som kommit in i ligan.


Vad tyckte DU om matchen? Vann rätt lag?

Nyheter

To Top