Nyheter

Åtta spännande spelare inför årets free agency

Det är inte alltid de största fiskarna som mättar mest. Free agency i NFL handlar om balans och ofta hittar vi mest valuta för pengarna längre ned på listan. Här är åtta spännande namn att följa.

Redan på onsdag kväll klockan 22.00 är det fritt fram att börja skriva kontrakt med årets free agents. Lönetaket kommergå upp en hel del och det finns mängder med pengar att göra av med. De flesta stora namn kommer att ryka direkt och många kommer att skriva nytt med sitt nuvarande lag men det finns många bra spelare att sikta in sig på för ett lägre pris. Vi har kollat på åtta spännande spelare att följa.

 


 
Namn: Matt Forte
Position: RB
Ålder: 30 år
2015: Chicago Bears
Marknadsvärde (Spotrac.com): $7.4m / år.

Alltid underskattad och dödligt flexibel running back som gör det mesta bra. Forte har kommit upp litegrann i ålder och fyller 31 år i december men har varit hyfsat produktiv de senaste åren. På grund av åldern och allmänt slitage efter åtta säsonger i NFL kan många lag nog känna tveksamhet till att bygga sitt anfall kring veteranen. Men som en rotationsspelare med unika färdigheter som passmottagare kan Forte vara en välsignelse för lag som passar mycket, kanske särskilt ett anfall som har en förkärlek för att ställa upp sina running backs som receivers, exempelvis Patriots eller Saints.
 


 
Namn: Malik Jackson
Position: DE
Ålder: 26 år
2015: Denver Broncos
Marknadsvärde (Spotrac.com): $10.7m / år.

En av många bra spelare i Broncos försvar och på förhand kanske årets bästa free agent. En välbalanserad försvarare som från sin position på den defensiva linjen både står upp bra mot springspelet och skapar kaos med penetration rakt upp i mitten för att störa quarterbacks. Var en nyckelspelare under Denvers spurt mot Super Bowl.
 


 
Namn: Doug Martin
Position: RB
Ålder: 27 år
2015: Tampa Bay Buccaneers
Marknadsvärde (Spotrac.com): $6.9m / år.

En lysande rookie-säsong, sedan två år med skador och sämre produktion innan ett lysande 2015. Vad är Doug Martin värd? Buccaneers lilla, svårtacklade running back har mycket att gilla. Han studsar av försvare, plockar upp mycket yards efter första kontakt, klämmer sig igenom små hål i blockeringen och är ett farligt hot även som passmottagare.
 


 
Namn: Casey Hayward
Position: CB
Ålder: 26 år
2015: Green Bay Packers
Marknadsvärde (Spotrac.com): Ingen uppgift.

Den flexibla försvararen, senast i Green Bay, har spelat bra sina första år. Var en av ligans bästa rookies sitt första år, skadade sig det andra och gjorde en bra säsong i en mindre framträdande roll i fjol. Men han har gjort sig förtjänt av mer ansvar och bör vara eftertraktad. Inget fysiskt under, men stadig och smart spelare.
 


 
Namn: Lamar Miller
Position: RB
Ålder: 24 år
2015: Miami Dolphins
Marknadsvärde (Spotrac.com): $5m / år.

Det är många running backs på den här listan, utan att vi ens lyfter Alfred Morris eller Arian Foster. Dolphins Lamar Miller är en av de mest intressanta. Han är fortfarande ung och har varit riktigt effektiv. Av någon outgrundlig anledning har inte Dolphins utnyttjat honom mer, de kastade bollen fjärde mest av alla lag i NFL 2015, trots att Miller har ett snitt på 4.6 yards per försök under sina fyra år.
 


 
Namn: Bruce Irvin
Position: OLB
Ålder: 29 år
2015: Seattle Seahawks
Marknadsvärde (Spotrac.com): $8.7m / år

Det är alltid lurigt att ta en spelare ur ett framgångsrikt system där han varit omringad av bra spelare och veta hur bra han ska vara någon annanstans. Irvin är ett intressant fall. Han är en av ligans mest atletiska outside linebackers och kan passa ett lag som letar efter en Anthony Barr-typ. Irvin kan täcka tight ends i passförsvar, jaga quarterbacks och stoppa springspel.
 


 
Namn: Jason Pierre-Paul
Position: DE
Ålder: 27 år
2015: New York Giants
Marknadsvärde (Spotrac.com): $10m / år

En liga som törstar efter pass rushers. En 27-åring med 43 sacks i karriären men som saknar några fingrar efter en fyrverkeriolycka. Vad är JPP värd? Det är nog ingen som riktigt vet. Lär han sig spela under dessa nya förutsättningar kan han kanske bli en dominant försvarare igen, eller så blir han inte det. Han är en fascinerande spelare att följa när förhandlingarna tar fart.
 


 
Namn: Kelechi Osemele
Position: OG
Ålder: 26 år
2015: Baltimore Ravens
Marknadsvärde (Spotrac.com): Ingen uppgift.

Tdivis dominant ung linjespelare som visat sig kunna spela både tackle och guard. Bör få mycket uppmärksamhet i en tid då vi ser de defensiva linjerna med ett klart övertag. Ingen vill råka ut för det som hände både Patriots och Panthers i slutspelet när de ställde upp mot Denvers defensiva front.
 


 
Andra intressanta free agents:
Olivier Vernon, DE
Alex Mack, C
Mario Williams, DE
Robert Griffin III, QB
Sean Smith, S
Eric Weddle, S
Danny Trevathan, LB
Janoris Jenkins, CB
Andre Smith, RT
Tamba Hali, OLB
Vincent Rey, LB
Dwayne Allen, TE
Alfred Morris, RB
Lance Dunbar, RB
Arian Foster, RB
Tahir Whitehead, LB
Jeremy Lane, CB
 


 

Nyheter

To Top