Nyheter

Arena väcker intresse världen över

Atlanta Falcons ska bygga nytt och designen är något utöver det vanliga. Det talas också om en etthundra meter lång bar och stolar som skakar vid hårda tacklingar.

Arenan på bilden ovan kallas för ”Pantheon”. Det syftar på ett antikt tempel i Rom som enligt många är ett av historiens mest imponerande byggen. Arkitekter har väl å andra sidan inte ryktet om sig att vara särskilt ödmjuka. Man får gissa att hjärnorna bakom designen valde namnet på grund av möjligheten att öppna upp taket och låta ljuset skina in i byggnaden. Precis som det gör i originalet.

Skissen på bilden är en av de två designförslag som man jobbar med. Det andra förslaget ska också ha ett tak som kan dras tillbaka vid bra väder. Formen är dock något mer konventionell.

Men det är inte den spexiga utsidan som har fått mest uppmärksamhet. Det är de moderna finesserna. I det senaste förslaget ingår det en 100 meter lång bar, en 360 graders skärm som löper runt hela taket och, kanske galnast av allt, stolar som skakar vid hårda tacklingar.

Det är oklart hur det sistnämnda ska fungera rent tekniskt men inspirationen kommer vad vi har hört från moderna biosalonger.

I presentationen finns bilder från Collosseum i antika Rom, med gladiatorer och fullsatta läktare. Man vill skapa en intim stämning där publiken nästan växer som en mur runt planen.

Alla lag och sporter kämpar med att få fansen till arenan. Det är bekvämt att sitta hemma i sin stora och mjuka soffa med sin storbilds-TV bara någon meter bort. Dessutom slipper man betala 35 kronor för en påse chips och 75 kronor för en öl.

Därför har man i det nya konceptet satsat på alla dessa finesser, som en speciell lounge för fantasy football och stora barer där man samtidigt kan se matchen.

Det gäller att erbjuda publiken någonting de inte kan få hemma.

Läs hela förslaget här.

Vad tycker NI?


Bilder

basketExtra läktare vid basketmatcher.


BlandatBar, sviter och annat.


Design2Det här är arkitekternas andra förslag.


FFloungeFantasy football lounge.


kortsidaFrån kortsidan inför fotbollsmatch.


MiljoOm man kan dra tillbaka taket på varma dagar sänker man energiförbrukningen.


OvanifranArenan ser rätt häftig ut ovanifrån.


SidanKlassisk bild med fejkad solnedgång.


Nyheter

To Top