Nyheter

Antonio Brown bytt till Raiders

Oakland Raiders har bytt till sig strulige WR Antonio Brown. Han kommer relativt billigt och fyller ett gigantiskt behov i Raiders talangberövade trupp. Men det är inte utan risk, cirkusen Brown är allt annat än ett säkert kort.

Sen slutet av 2018, redan innan säsongen var över, har Antonio Brown varit på väg bort från Pittsburgh Steelers. En konflikt med HC Mike Tomlin och QB Ben Roethlisberger har vädrats offentligt framför dramaälskande media. Brown har i stort sett framställts, av både media och sig själv, som ett gigantiskt besvär. Rykten om en trade har varit uppehållets största och mest frekventa nyhet – äntligen har det kommit till sitt slut.

Raiders får Brown för ett relativt lågt pris, sett till draftkapital. De ger upp två draftval, ett i tredje och ett i femte rundan. Det är betydligt lägre än Amari Cooper (första rundan) och Brandin Cooks (som två gånger bytts för ett val i första rundan). Å andra sidan är Brown äldre, snart 31 år, struligare och med ett väldigt mycket dyrare kontrakt. Raiders ger honom ett omförhandlat kontrakt som förväntas landa på 50,1 miljoner i tre år med runt 30 miljoner garanterat. Det gör honom, för tillfället, till den bästa betalda receivern i NFL.

Under uppehållet har vi fått bevittna hur, helt ärligt, galen Antonio Brown är. Allt från live-streams på sociala medier till presskonferenser och intervjuer, Brown har konstant visat sig vara helt oberäknelig och rätt skruvad. Han kan säkert dra ner ett omklädningsrum i skiten med sin divighet, egoistiska attityd och tveksamma personlighet. Så det finns såklart en enorm risk att allt exploderar rätt i ansiktet på Raiders. Men visst är det här klassiskt Raiders? Klassiskt Cirque Du Freak? Hard Knocks 2020, here we come.

Det här måste dock ändå ses som en vinst för Raiders. Brown är den mest konsekvent produktiva receivern de senaste åren, ett stort behov i Raiders trupp vars näst bästa WR är en långsamt haltande Jordy Nelson. Brown har de senaste sex(!) åren haft minst 100 mottagningar, 1284 yards och 8 touchdowns. Fortsätter han på den nivån har Raiders gjort en otrolig affär. Jag vill påstå att hans värde för dem är högre än risken. Han kan, med hjälp av andra kloka spelareinvesteringar, vända detta sjunkande skepp. Och om allt imploderar är de ändå flera år ifrån att utmana, så det gör i sånt fall ett dåligt lag lite sämre.

Till sist ger det här Raiders en riktig chans att utvärdera Derek Carr, som också han konstant nämnts i trade-snacket. Det gäller att ta bort alla ursäkter, ge honom en ärlig chans och bedöma honom utifrån det. Det har alltid funnits en bortförklaring att luta sig på – ryggskada, dålig trupp, ny OC – men 2019 blir hans sista audition. Brown är en viktig pusselbit på plats för att ge Carr alla förutsättningar att lyckas.

Antonio Brown bytt till Raiders

Nyheter

To Top