Nyheter

Alla matcher – vecka 16

Julen är här! Det betyder bland annat att det är en jäkla massa bra fotbollsmatcher att titta på för den som tröttnar på att äta julgodis med mormor. Vi kör en snabb genomgång av veckans matcher.

På grund av diverse julmåsten som köttbullerullning och allmänt socialiserande så blir det en lite kortare genomgång än vanligt. Vi låter matcherna tala för sig själva helt enkelt. God jul!


TV-matcher

Julafton 19.00 – TV10: New York Giants hos New York Jets

Julafton 22.15 – TV10: Philadelphia Eagles hos Dallas Cowboys

Juldagen 02.20 – TV10: Chicago Bears hos Green Bay Packers

Annandagen 02.30 – TV10: Atlanta Falcons hos New Orleans Saints


Veckans bästa matcher:

Julafton: New York Giants hos New York Jets (19:00)

Det här är julens höjdarmatch. New York-derby med en fantastisk inramning. Båda lagen spelar för sin överlevnad och en slutspelsplats och måste i stor sett vinna den här matchen om de vill kunna ha sitt öde i sina egna händer.

Giants har visat att de kan vinna över de bästa lagen i ligan trots sina många svagheter. Eli Manning och hans mer eller mindre kända receivers har klivit fram och dragit det tunga lasset när det har behövts. Men det är också just det som är problemet. Om inte Manning spelar riktigt bra så vinner inte Giants. Jag tror att det var Ross Tucker på ESPN som twittrade ”om Jets och Giants bytte quarterback så skulle Jets vinna med 20 poäng”. Jag tycker väl att det är en liten överdrift men det ligger något i det.

Det andra Giants har för sig i den här matchen är sin pass rush. Jason Pierre-Paul har varit bra i nästan varje match och i fajten mot Cowboys var han ovärderlig. Får han med sig Tuck och grabbarna så kan de göra livet surt för Sanchez. Och det är viktigt. Stress och frustration gör att Sanchez kastar interceptions.

Det verkar som att Giants kanske kommer att sakna både Manningham och Ballard. Sen lär ju Jets sätta Darrelle Revis, ligans bästa cornerback, på Hakeem Nicks. Då måste någon, förutom sensationen Victor Cruz som kommer att täckas av Cromartie, kliva fram och prestera. Annars kan Giants halta. Kan bli en stor match för Ahmad Bradshaw, running back, och Giants vanligtvis kassa springspel.

Det viktigaste för Jets i den här matchen är att Sanchez presterar. Många trodde att han skulle ta ett steg framåt och blomma ut till en av elitspelare i den här ligan men han har varit väldigt upp och ner den här säsongen. Nnu möter han en explosiv offensiv. Men han har det i sig, det har han visat flera gånger i år. Jag kan inte föreställa mig att det skulle bli poängsnålt i den här matchen och mot ett rätt dåligt och oerfaret passförsvar så kommer Jets att bl tvungna att kasta sig till framgång.

Vi har redan varit inne på det litegrann. Men Jets har ett väldigt bra passförsvar och passningsspelet är i stort sett det enda Giants har offensivt. Giants receivers, däribland duvungen Cruz, har snackat en del i media, som säkert har dragit det ur dem, om att de inte är rädda för Revis. Rex Ryan kan ju inte hålla munnen stängd som vanligt. Även Plaxico Burress har utlovat stordåd.

Hajpen inför den här matchen är enorm. Det kommer att bli jämnt, tufft och en riktig höjdare.

Hälsningar Tomten.


Bubblare:

Julafton: San Diego Chargers hos Detroit Lions (22:05)

Chargers har verkligen ryckt upp sig och Rivers ser ut som sitt gamla jag. Både Chargers och Lions har fortfarande chans på slutspelet. Lions har ett bättre läge och en vinst här så är de klara. Stafford och framförallt Calvin Johnson hade uppvisning förra helgen när de hämtade upp ett underläge mot Raiders.

Philadelphia Eagles hos Dallas Cowboys (22:15)
Eagles har fortfarande en minimal chans på slutspel. Jag har dock räknat ut dem. Cowboys leder divisionen före Giants men allt kommer att avgöras i sista matchen när de två möts. Eagles har räddat lite av stoltheten och gjort några fina matcher på sistone.

Juldagen: Chicago Bears hos Green Bay Packers (02:20)

Det här är vanligtvis en tung match men Bears saknar Jay Cutler och vi får väl se vilket lag som Packers ställer upp med. Här möts ett bra försvar i Bears mot en bra offensiv i Packers.

Annandagen: Atlanta Falcons hos New Orleans Saints (02:30)

En grym match där Falcons är i störst behov av en vinst. Saints spelar för vilovecka och hemmaplan och Falcons spelar för ett wild card. Två av ligans mest intressanta lag offensivt kan bjuda på en riktig poängfest.


Samtliga matcher:

Vecka 16

Torsdag, 22 december

Houston hos Indianapolis (8:20 PM)

Lördag, 24 december

Cleveland hos Baltimore (1:00 PM)
Jacksonville hos Tennessee (1:00 PM)
Denver hos Buffalo (1:00 PM)
Minnesota hos Washington (1:00 PM)
Oakland hos Kansas City (1:00 PM)
N.Y. Giants hos N.Y. Jets (1:00 PM)
Arizona hos Cincinnati (1:00 PM)
Tampa Bay hos Carolina (1:00 PM)
Miami hos New England (1:00 PM)
St. Louis hos Pittsburgh (1:00 PM)
San Diego hos Detroit (4:05 PM)
San Francisco hos Seattle (4:15 PM)
Philadelphia hos Dallas (4:15 PM)

Söndag, 25 december

Chicago hos Green Bay (8:20 PM)

Måndag, 26 december

Atlanta hos New Orleans (8:30 PM)


Vad tror DU om helgens matcher? Diskutera!


Dela gärna den här artikeln på Facebook!

Nyheter

To Top