Nyheter

Alex Smith flyttar till Kansas City

Alex Smith får en ny chans och kommer att spela quarterback för Kansas City Chiefs nästa säsong. Andy Reid är känd för sin förmåga att hitta lagets ledare. Kan Smith vara svaret?

Det var bara en tidsfråga innan det skulle läcka ut vilket lag som San Francisco 49ers hade träffat ett avtal med. Ännu är det inte officiellt men det finns ingen anledning att misstro dessa uppgifter. Alla stora media i USA toppar med den här nyheten och det är bekräftat från flera håll. Andy Reid och den nya staben betalar ett val i andra rundan 2013 för Alex Smith. Förutsatt att vissa krav uppfylls kan 49ers även få Chiefs val i andra rundan 2014.

Det har viskats om den här affären ett tag. Andy Reid gillar Alex Smith och tror att han kan passa i det systemet man vill implementera i Kansas City. Och det finns väl inte direkt något skäl att tvivla på hans omdöme. Reid har visat tidigare att han är en mästare på att ta quarterbacks som brottas med vissa brister och placera dem i en situation där de kan vara framgångsrika.

Vinnare och förlorare

San Francisco 49ers kommer att sluta med minst ett, kanske två, extra draftval för en spelare som hade suttit på bänken. Alex Smith lämnar en knepig och obekväm situation, som han dock har skött otroligt snyggt, för en helt ny möjlighet i Kansas City. Dessa två är tydliga vinnare. Chiefs betalade i sin del inte särskilt mycket för Smith och därmed är inte risken laget tar särskilt betydande.

Men det finns inte några som helst garantier för att Alex Smith kommer att lyckas. För bara två år sedan så buades Smith ut under försäsongen och det fanns de som hävdade att han tillhörde ligans sämsta quarterbacks. Han har sedan dess blivit pånyttfödd. Smith började sin karriär med att i stort sett byta tränare och spelsystem varje år. Men under Jim Harbaugh hittade han snart sitt spel och blev en av ligans mest effektiva spelare. Men trots sina framgångar så petades han av en huvudtränare med en bakgrund som quarterback i NFL. Hans efterträdare är en speciell spelare men det är något som man inte ska glömmas bort.

Med det här bytet har Chiefs i stort sett meddelat att man inte kommer att välja en quarterback med draftens första val. Om något annat lag verkligen älskar Geno Smith så kan man potentiellt få bra betalt för sitt val. Det skulle vara guldgruvan för Kansas City. Men mer troligt är att man väljer en spelare till en position där behovet inte är jättestort. Reid har alltid gillat att drafta stora killar högt upp.

Kansas City Chiefs har ett betydligt bättre lag än vad deras resultat från förra säsongen indikerar. Ett bra springspel, en stabil offensiv linje och ett ungt och talangfullt försvar. Det man saknar är en quarterback. Det var bara något år sedan som Alex Smith var något enstaka spel ifrån att leda 49ers till en Super Bowl. Kanske är han precis vad Chiefs behöver.

 

Vilka vann mest på det här bytet?

Nyheter

To Top