Nyheter

32 på 32: Arizona Cardinals

NFL Supporter analyserar alla 32 lag i NFL på lika många dagar. Stjärnspelare, spelsystem, värvningar och förväntningar inför säsongen 2013. Dagens lag: Arizona Cardinals.

Lag: Arizona Cardinals

I korthet: Cardinals började förra säsongen med att vinna sina fyra första matcher, mot Seahawks, Patriots, Eagles och Dolphins. Det är inte dåliga lag. Sedan förlorade Cardinals elva av tolv matcher. Vad var det som gick fel? För det första var den offensiva linjen en skam. Efter skador spelade Arizona med ett gäng som aldrig borde ha släppts ut på planen i NFL. Springspelet var dåligt. Quarterbacken Kevin Kolb spelade relativt bra innan han skadade sig och då föll korthuset ihop. John Skelton är helt enkelt inte tillräckligt bra för NFL och rookien Ryan Lindley var långt ifrån redo. Noll touchdowns och sju interceptions senare hade till och med Lindley själv förstått det.

Det är svårt att prestera när allt hopp är ute. Försvaret i Cardinals kan vara riktigt bra men när de efter halva säsongen märkte att det inte gjorde någon skillnad gav de upp. Tränaren Ken Whisenhunt såg minst lika uppgiven ut han med. Han och många till fick sparken och Cardinals har startat om. Det finns mycket som känns intressant med Cardinals i år. De har gjort smarta nyförvärv, en bra draft och risken finns att de skräller. Tyvärr är det hård konkurrens i den egna divisionen.

Styrkor: Den defensiva fronten i Arizona är ingenting att fnysa åt. Borde Darnell Dockett och Calais Campbell tillhör de bästa spelarna i ligan på sina positioner. Bakom dem är en tung grupp av riktigt bra linebackers ledda av den lysande Daryl Washington och nyförvärvet John Abraham. I offensiven finns det flera bra spelare men visst saknas det en del för att kunna kalla någon grupp en styrka.

Cards_logo

Svagheter: Passförsvaret leds av stjärnskottet Patrick Peterson. Men han fick säga hej då till några av sina kompisar. Nu ser det lite tunt ut. Det är heller inte någon receiver som på allvar har tagit platsen bakom Fitzgerald. Michael Floyd vaknade till lite i slutet av förra säsongen men var inkonsekvent. Det är heller inte klart vem som ska springa med bollen, Ryan Williams dras med sina skador och Rashard Mendenhall har haft liknande problem tidigare.

Filosofi: Bruce Arians har tagit över i Arizona. Det betyder bara en sak, långa bomber djupt ned i planen. En taktik som bör passa nya quarterbacken Carson Palmer alldeles utmärkt. Det ryktas också att man vill använda Patrick Peterson i offensiven. Det är inte alls en dum tanke. I försvaret har man kört en ”3-4”:a med två tunga och dominerande ends men det snackas om någon form av hybrid. I passförsvaret lutar det mot mycket fysiskt press coverage och en förhoppning att pass rushen ska nå fram i tid.

Så blir 2013: Cardinals är svårtippade. På NFL Supporter har vi tidigare nämnt att Carson Palmers närvaro i Arizona ger lite vibbar från tiderna med Kurt Warner. Det finns mycket bra på plats redan. I slutändan känns det som att man kan behöva något år till att skaffa en vass safety, hitta ännu en playmaker i offensiven och få till ett bättre springspel. Men räkna med ett betydligt mer konkurrenskraftigt Arizona Cardinals under 2013.

Offensiva stjärnor: Larry Fitzgerald, wide receiver.

Defensiva stjärnor: Calais Campbell, defensive end. Daryl Washington, inside linebacker. John Abraham, DE/OLB. Patrick Peterson, cornerback.

Framtidsnamn: Rob Housler, tight end. Jonathan Cooper, guard. Michael Floyd, wide receiver.

Nya spelare: Carson Palmer, QB. Karlos Dansby, LB. Bryan McCann, CB. Javier Arenas, CB. Jonathan Amaya, S. Drew Stanton, QB. Yeremiah Bell, S. Rashard Mendenhall, RB. Jerraud Powers, S. Lorenzo Alexander, LB. Frostee Rucker, DE. Antoine Cason, CB. Matt Shaughnessy, OLB. Chilo Rachal, G. Jasper Brinkley, LB.

Tappade starters: Kerry Rhodes, S. Greg Toler, CB. Kevin Kolb, QB. Stewart Bradley, LB. LaRod Stephens-Howling, RB. Adrian Wilson, S. Rich Ohrnberger, C. Quentin Groves, DE. Brian Hoyer, QB. Beanie Wells, RB. William Gay, CB. Early , WR. John Skelton, QB. Adam Snyder, G.

Draften: Jonathan Cooper, G. Kevin Minter, ILB. Tyrann Mathieu, CB. Alex Okafor, DE. Earl Watford, G. Stepfan Taylor, RB. Ryan Swope, WR. Andre Ellington, RB. D.C Jefferson, TE.

Nycklar till framgång: Vad är ett lyckat år för Cardinals? Om man ska ta sig till slutspel gäller det att rå på jättarna i divisionen, Seahawks och 49ers. Det är svårt men inte omöjligt. Man måste dock få igång ett springspel. Arizona draftade två running backs, kanske kan någon av dem axla den rollen.


Vad tror DU om Cardinals i år?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Se analyserna av samtliga lag.


Nyheter

To Top