Raiders

Vilka vinner AFC West, vilka andra når slutspel?

Det är bara en dag kvar tills fotbollsäsongen kickar igång på riktigt. Det betyder, förutom fantastiska söndagar framöver, att alla försöker sig på att gissa hur det går för alla lag. Här på Piratbloggen går vi igenom hur jag tror att AFC West slutar, med lite förklaringar till mina tips, och avslutar med att snabbt namnge de lag som når slutspelet i de övriga divisionerna.

AFC West
1. Denver Broncos 12 – 4
Det är tyvärr inte en vidare jämn division i år tyvärr, giganten är Broncos som kommer vinna en mängd matcher. De har ett väldigt bra anfall som kommer ta mycket poäng, och ett försvar som kan hålla nere siffrorna. Jag tror de kommer få problem i passningsförsvaret och därför kan det rinna till bakåt. Men inte lika mycket som de producerar fram. Troligen får de problem de första sex veckorna, när försvarsankaret Von Miller (LB) är avstängd. Han är en så stor del av försvaret, det bygger mycket kring honom och det går inte att ersätta. Jag tror de börjar säsongen med 4 – 2 och får en rejäl nytändning med Miller tillbaka. I januari måste Peyton Manning (QB) visa att han är en världsspelare, inte slarva bort matcherna och försvaret måste prestera bättre än i fjol.

2. Kansas City Chiefs 9 – 7
Med Andy Reid som styr laget kommer vi se ett nytt lag. Av försäsongen att döma kommer man spela possessionsfotboll med korta passningar, säkra spel och mer passningsfokuserat än vad vi såg förra året. Självklart kommer man låta Jamaal Charles, en av ligans bästa running backs, att få springa bollen, samtidigt som han kommer involveras mycket mer i passningsspelet genom screen passes och korta swing passes. Försvaret är lagets bästa sida och kommer vara svåra att ta poäng emot. De vinner tighta matcher, inga sjuka poäng och vinner de matcher som de borde.

RaidersLost

Det blir nog en del sura miner i O.Co Coliseum

3. San Diego Chargers 4 – 12
Tidigare i år satte jag Chargers sist i divisionen, men de har sett bättre ut än väntat. Försvaret är fortfarande svagt och kommer inte kunna sätta mycket emot offensivt starka lag. Det kommer rinna till i många matcher och anfallet är inte tillräckligt bra för att svara på det. Med skador på sin redan tveksamma grupp receivers har Philip Rivers inte mycket att arbeta med. Jag har verkligen imponerats av rookien DJ Fluker (RT) på den offensiva linjen, det kommer ge Rivers lite mer lugn i fickan samtidigt som de kan hjälpa springspelet. Än så länge har Ryan Mathews sett bra ut, hans problem är skador. Är han hel så kan han bli farlig men det är som sagt en chansning.

4. Oakland Raiders 4 – 12

Någon måste ju komma sist. Jag tror de får samma resultat som Chargers så det finns ju en tröst i det åtminstone. De har Jets och Titans i andra halvan av säsongen, när lagets bästa spelare Jared Veldheer förväntas vara tillbaka från sin skada. Då kommer den offensiva linjen uppgraderas och inte se lika hemsk ut. Anfallet är tveksamt, med Terrelle Pryor bakom center kan det gå hursomhelst. Antingen får anfallet en rejäl antändning med den mobila quarterbacken, eller så skapar Pryors spelstil ett totalt hönsbo av anfallet som mer kan likna flaggfotboll med amatörer. Försvaret tror jag blir bättre i år, även om det finns problem längs linjen. Man måste skapa mer press på motståndarnas QB samtidigt som ens linje och linebackers behöver stoppa blödningen i springspelet. Det blir et tufft år för Raiders, oss fans och Coach Allen, som behöver så många vinster han kan skrapa fram för att behålla sitt jobb. Raider Nation är en otålig skara fans.

Så går vi snabbt igenom de lag som jag tror går vidare till slutspel, först de som vinner sin division och därefter vilka lag som får ett wild card.

AFC
New England Patriots
Cincinnati Bengals
Houston Texans
Denver Broncos
————-
Pittsburgh Steelers
Kansas City Chiefs

NFC
Dallas Cowboys
Green Bay Packers
Atlanta Falcons
Seattle Seahawks
————-
San Francisco 49ers
Chicago Bears

Det var rätt fegt tippat. Det finns såklart en chans att lag som Browns eller Dolphins snor åt sig ett wild card, men troligen blir det de förväntade lagen. Som aktiv motståndare till 49ers (kommer med kärleken till Raiders) så tror jag att det finns en chans att de missar slutspelet, trots alla höga förväntningar på dem. Deras division är väldigt stark och det skulle inte förvåna mig om de enbart vinner 2-3 matcher mot sina divisionsrivaler. Jag hoppas att Rams går vidare istället, skulle glädja mig enormt.

Nyheter

To Top