Raiders

Mark Davis vill ha Jack Del Rio

Kvällens slutspelsmatch mellan Indianapolis Colts och Denver Broncos påverkar i allra högsta grad framtiden i Raiders. Raider Nation hejar på Colts av två anledningar. Vi vill inte att rivalen Broncos ska förlora. Dels för att det är roligt när rivalen åker på stryk, dels för att vi väntar på en viss koordinator.

Raiders är som bekant på jakt efter sin nästa huvudtränare. Snacket på stan just nu säger att det står mellan två finalkandidater. Det är Tony Sparano, som var tillfällig ersättare under årets säsong, och Jack Del Rio, Broncos defensiva koordinator. Om Colts kan vinna ikväll kan vi räkna med att Del Rio är i Oakland för intervju redan på måndag.

Mark Davis intervjuade Del Rio förra veckan och var väldigt imponerade. Del Rio har varit en av Davis favoriter från dag ett. Han har lång erfarenhet som huvudtränare från sina åtta år i Jacksonville och växte upp som Raiders-supporter i ett hem där hans föräldrar länge haft säsongsbiljetter. Davis lockas av både Del Rios hjärna och hjärta.

Del Rio är en skicklig defensivt inriktad tränare. Han leder Denver försvar som spelar riktigt bra nu och försvaret var sällan problemet när han var i Jacksonville. Han tog Jaguars till slutspel två gånger i en division som dominerades av just Peyton Manning, när han var i Colts.

Den största fördelen som Del Rio har är hans erfarenhet i ligan och hans kontakter. Jämfört med Sparano har Del Rio betydligt fler alternativa koordinatorer som vill arbeta för honom. Det är ofta man missar att uppmärksamma vikten av skicklig personal under huvudtränaren. Det är dem som skapar spelboken, tränar de olika positionerna och är ansvariga för den större delen av spelarutvecklingen. I detta avseende är Del Rio ett betydligt bättre alternativ än Sparano.

När ni tittar på matchen ikväll så var medvetna om att Reggie McKenzie och Mark Davis sitter med dig. Med hartassar, hästskor och allt annat lyckobringande de kan hitta. Del Rio är favoriten just nu, Sparano är tröstpriset när tålamodet tryter om Denver Broncos envisas med att ta sig vidare i slutspelet.

Nyheter

To Top