Raiders

Flykten från bukten

Ingen jobbsäkerhet för varken spelare eller tränare är en orsak till varför spelare väljer andra hållplatser än Oakland.

Under de senaste dagarna har rapporter och utlåtanden avslöjat att spelare flyr från Raiders. Fjolårets left tackle Jared Veldheer ska inte ha viljat omsignera oavsett pengar, likaså den bästa defensiva spelaren Lamarr Houston som istället gick vidare till Chicago. Det senaste är att defensive end Jared Allen också han valde att ta mindre pengar än Raiders erbjöd för att istället gå till Chicago. Det är ett problem att varken kunna behålla sina unga nyckelspelare eller kunna signera semi-attraktiva spelare som Allen.

Då återstår svaret på frågan varför. Varför vill spelare inte stanna eller komma till Raiders och bukten på den soliga västkusten.

Raiders anses vara det sämsta laget i NFL. De är förföljda av det senaste decenniets nästan rekorddåliga säsonger, de har inte haft en säsong med +0.500 sen Super Bowl-förlusten 2002. Förhoppningen är att trenden ska vända inom något år, men det är inget som spelare har tålamod till. Då söker man sig hellre till bra lag.

Det är väldigt otryggt i Raiders just nu. Spelare vill ha stabilitet, säkerhet och kontinuitet. I dagsläget hänger alla jobb löst. Kommer GM Reggie McKenzie vara kvar nästa år, hur stor är chansen att huvudcoachen Dennis Allen försvinner? Med Allen går lagets filosofi och de övriga tränarna också på skrothögen.

Dessutom är det även oklart var Raiders håller hus framöver. De försöker hitta en lösning att kunna stanna kvar i Oakland, utan att spela på den undermåliga stadion O.Co Coliseum. Det behövs en ny arena men det finns små finansiella möjligheter. Det innebär att Raiders mycket väl kan flytta. Portland i Oregon är sugna på att hitta sig ett lag. Portland Raiders någon?

Pengar. Oakland har en av de dyrare skatteavgifterna av samtliga NFL-lagens hemtvister. Det kan användas som en ursäkt om man vill, men om Raiders signar en spelare som gnäller på skatten är fokus nog snarare på pengar än på plan.

Det största bekymret för Raiders är det moln av oro som svävar över organisationen. Reggie McKenzie gör allt han kan för att signera tillräckligt bra spelare för att skapa ett tillräckligt bra lag. Kommer det vara tillräckligt för att han och hans coach Dennis Allen ska kunna behålla sina jobb? Det är en i högsta grad relevant fråga som skrämmer oss fans lika mycket som det skrämmer spelare. Och vips är Houston, Veldheer och Allen i mer attraktiva, men fattigare, lag.

Nyheter

To Top