Raiders

De kommande stjärnskotten

Det saknas stjärnor i Raider sägs det. Det finns dock talang i form av rookies och ännu ouppfylld potential som i år kan chockera såväl fans som experter. Vi tittar igenom möjliga chocker inför 2014.

Inför nästa säsong är Raiders återigen ett av de sämst rankade lagen. Trots en medialt tydligt optimism efter årets draft, men överlag anses Raiders ändå saknar stjärnor på de flesta positioner. Oavsett om mediaexperterna har rätt eller subjektiva fans som hävdar motsatsen, finns det kanske möjligheter för vissa spelare att briljera. Här har vi samlat en handfull spelare som kan chocka i höst.

Det ständigt återkommande potentialpaketet David Ausberry har ännu inte slagit igenom. Varje år väntar jag på att det ska komma. Han är en perfekt blandning av storlek och snabbhet, framförallt nu när han lagt på sig ytterligare kilon inför i år. Behöver slipa på sitt blockeringsspel men som förre detta receiver har han händer som behövs på positionen. En riktig favorit i mina ögon som bara behöver undvika skador.

DJ Hayden valdes i första rundan förra året och det höjde flera ögonbryn. Reggie McKenzie har tagit enormt med skit för det valet. Jag tror han får sin hämnd i år. Det största problemet Hayden hade i fjol var sin fysik. Då var han i den form som väntas av någon som återhämtar sig från en hjärtoperation. Nu är han stark igen och kommer kunna spela fysiskt igen och kommer därför vara lagets bästa cornerback.

Rookien Gabe Jackson plockades i den tredje rundan, men har möjlighet att gå in och starta direkt. Även om Raiders plockade in en hel hög med spelare längs med den offensiva linjen, är Jackson ett klart alternativ. Han är stark, ful och samtidigt smidig på foten. Startar från dag ett och är en framtidskloss längs med linjen som behövs.

Tyvon Branch har fått mycket kritik genom åren men är en av mina favoriter. I fjol skadade han sig redan i den första matchen. Innan det såg han riktigt lovande ut. En klassisk strong safety som kan smälla på ordentligt i boxen och på öppen plan, Branch kommer få mycket tillfällen att plugga igen hål i DC Jason Tarvers aggressiva försvar.

Andre Holmes sken stundtals i fjol och såg ut som ett riktigt farligt vapen. I de bländande ljusen mot Cowboys under Thanksgiving i fjol hade han en kanonmatch. Då såg vi vad han kan prestera. Det var en imponerande match från en spelare som ingen förväntade sig något av. Bra storlek för positionen och kommer lära sig mycket från nya veteranen James Jones.

Den lilla storspelaren Maurice Jones-Drew har i flera år spelat bakom en av ligans sämsta linjer. Trots det har han alltid presterat. Undantaget var i fjol, då han spelade bakom den sämsta linjen i PFFs 7-åriga historia. När han nu kommer till Raiders kilopackade offensiva linje, med ett power-schema som passar honom och spelare som kan avlösa honom för vila, kommer MJD återvända till att vara en av ligans bästa running backs i ligan.

Jag skulle kunna skriva milalångt om alla spelare och argumentera för varför de kommer ha en fantastisk säsong. Om alla mina, väldigt tidiga, förhoppningar faktiskt blir verklighet är osäkert. Men såhär års är alla lag möjliga Super Bowl-vinnare och om vi fans inte köper den orimliga tilltron, vem gör det då?

Nyheter

To Top