Eagles

Ingen Wentz, inga problem?

Philadelphia Eagles vann toppmatchen i NFC på bortaplan mot Los Angeles Rams. Man säkrade NFC East och tog ett säkrare grepp om NFC med tre omgångar kvar av grundserien.

Men man får klara sig utan lagets starkast lysande stjärna resten av året. QB Carson Wentz, som under sitt andra år verkligen tagit både sitt och Eagles spel flera steg framåt, slet av korsbandet i knät i andra halvlek och NFL är ytterligare en stjärna fattigare denna säsong.

Det hade varit väldigt naivt och tro att detta inte hade påverkat Eagles offensiv negativt vilket det med allra högsta grad kommer att göra. Men det behöver inte på något sätt betyda att man är ute ur matchen och chanserna för Eagles att ta hem sin första Super Bowl seger finns absolut kvar.

Minnesota Vikings som just nu jagar Eagles och är en match bakom tappade först Teddy Bridgewater och sen Sam Bradford till skadedjävulen vilket gav Case Keenum chansen att leda lagets offensiv, något han har gjort bra. Precis som Vikings så kan Eagles luta sig mot ett starkt och välfungerande försvar som efter en lite trög start har blivit allt mer samspelta och stabila. Nu kommer Nick Foles få chansen som QB hos Eagles och precis som Keenum kliver han in i ett offensiv med en bra linje som kommer att göra hans jobb enklare.

28 år gamla Foles är ingen skakig nykomling på darriga ben som kommer känna att det är allt eller inget i första serien mot Giants nästa vecka. Eagles draftade honom i tredje rundan 2012 och fick redan sitt första år chansen med Vick skadad. Samma visa 2013 när han på nytt ersatte en skadad Vick och gjorde det så bra att han senare blev uttagen till Pro Bowl.

Efter två mindre lyckade äventyr hos Rams och Chiefs är han nu åter i Eagles och får på nytt ersätta den skadade stjärnan. Jag tror man ska vara försiktig i sina förväntningar och inte direkt tro att vi kommer få se en Foles anno 2013. Men Eagles är just nu en så fungerande enhet både i offensiven och defensiven så det finns knappt ett bättre läge för en QB att få chansen. Eagles kommer inte på något sätt kräva att Foles på egen hand vinner matcherna och han kommer inte heller behöva vinna matcherna. Så länge inte Foles är en direkt bidragande orsak till att man förlorar matcherna ger jag fortfarande Eagles goda chanser.

Det är såklart inget snack om att man är ett sämre lag utan Carson Wentz och det ska bli spännande att se var man står när man möter rivalen Giants på söndag. Veckan efter tar man emot ett skakigt Raiders hemma, matchen som Nick Foles, 2013, fick sitt stora genombrott när han kastade för hela sju TD’s. Sista matchen är hemma mot ytterligare en rival, Dallas Cowboys. Så Nick Foles och Philadelphia Eagles har tre bra matcher att känna vart man står inför slutspelet utan Carson Wentz.

Nyheter

To Top