Draften

RTT: Draften 2021

Äntligen är draften här! Hur ser din draftnatt ut?

Lasse: Vet ju att Magnus jobbar med en flaska rött och önskar att jag kunde köra på samma koncept, men blir nog en flaska välling redo här i stället. Men hoppas ju på en kombination såklart, bara rätt dryck hamnar i rätt person.

Magnus: Sätter klockan på 01:00 för att hinna vakna till ordentligt och få följa snacket inför, vem vet kanske händer något spännande att ta in. Sen är det vanliga rutinen, draftvine, lakrits och lite annat smått och gott. Första rundan avslutas med en poddinspelning med Mr Lasse-san.

Daniel: Jag behöver ju min sömn så jag går nog upp först vid 2.30. Räknar inte med någon större dramatik under de två första valen. Sen blir det kaffe, hets i vår Slack och uppdatering av våra listor med draftade spelare på webben.

Olof: Blir ett tappert försök att få några timmar sömn, på med det färdigladdade kaffet och plugga sista 10 minutrarna innan draften börjar. Är ju ingen draftnörd som mina kollegor, så jag gör det mesta av jobbet i efterhand. Lägg till lite stark snacks så man håller sig alert och iskallt vatten så blir detta en höjdpunkt som alltid.

Mattias: Ska väl försöka få lite sömn innan, men är inte så bra på sånt. Men går upp i god tid innan det drar igång, i alla fall en timme innan, så jag hinner fixa lite snacks, kolla lite uppsnack och skicka ut några tweets som är irrelevanta en timme senare. 

Svante: Jag kommer att försöka få lite sömn för att sedan gå upp runt 01-01:30. Då dukas det fram lite kakor, godis och läsk. Sedan blir det nog en del kaffe och snus för att hålla mig vaken. Möjligt att jag korkar upp något starkare om 49ers gör fel vid val #3.

 

Vid vilket val går förstarundans siste QB, och till vilket lag?

Lasse: Är ju svårt med eventuella byten under natten men jag tror att Washington eller Chicago plockar en, så vi säger val 20.

Magnus: Jag tror vi kommer se 5 quarterbacks gå innan val 10. Så 9 till något lag som klättrar upp. Patriots kanske. 

Daniel: Jag tror ju att det kan gå en QB i slutet av första rundan till något lag som trejdar upp. Jag gissar att Panthers kommer upp till pick #31 för att ta Kellen Mond.

Olof: Daniels resonemang där lagen värderar ett extra år på rookie-kontraktet är starkt, så chansen finns alltid att nån vill upp i slutet av första rundan. Men jag tror det är de 5 stora som går och den siste går som val #15. Inte säkert till Patriots dock.

Mattias: Gissar att någon faller lite så borde vara i mitten av första rundan, kanske några val tidigare. Tror inte att vi får se en sjätte quarterback klättra upp.

Svante: Chicago Bears gör en trejd för att ta sig tillbaka in i första rundan och välja Kyle Trask med ett av första rundans sista val. Säg val #31, det val som Ravens fick av Chiefs. Ravens får i sin tur några extra val senare i draften eller i draften nästa år.

 

När går första defensiva spelare och till vilket lag?

Lasse: Kan jag svara mellan val 7-10? Känns som alla där kan plocka en. Men kör på att Dallas plockar cornern Patrick Surtain med sitt val som nummer 10.

Magnus: Kommer nog vara en rusning på offensiva spelare till en början.. Eftersom jag satte val 9 på en QB så blir det Dallas som väljer första defensiva spelaren med val 10, låt säga att det blir Jaycee Horn. 

Daniel: Det blir med val nummer nio till Broncos. Gissar att det blir Patrick Surtain.

Olof: Broncos känns som den första tydliga kandidaten. Kan Micah Parsons intressera Broncos där kanske?

Mattias: Alla är ju så överens här innan mig, så får väl vara lite kreativ. Säger Falcons på #4, Kwity Paye? 

Svante: Patrick Surtain II kommer att gå till Dallas Cowboys på val #10 och därmed bli draftens första defensiva spelare.

Finns det någon spelare som kommer gå i första rundan som inte borde göra det?

Lasse: Det gör det ju alltid. En hel drös av dem eftersom du frågar mig. Står fast vid att OT Rashawn Slater inte hör hemma i första, samma med Edge Jayson Oweh.

Magnus: Seahawks har inget val i första, vilket gör det lite svårare. Jason Oweh kan vara en, talangfull med 0 sacks som pass rusher indikerar att han behöver jobbas på. Annars är det svårt att säga, Landon Dickerson går kanske i första, vilket är för högt i mitt tycke. (Ja, jag inser att Ravens väljer Oweh och Dickerson i natt..)

Daniel: Ingen running back borde gå i första rundan, men jag tror att både Najee Harris och Travis Etienne kan bli valda där. Och värst av allt är att Buffalo Bills ryktas vara ett av lagen som kan göra det här generalfelet. Jag hoppas att det bara handlar om rökridåer.

Olof: Det är här min kunskap börjar tryta. Men det är säkert nån taskig linebacker som smyger sig in i slutet som inte borde vara där. Eller nåt lag som fjantar sig och tar en center. 

Mattias: Det finns inte så många självklara prospects så här högt upp i draften och många kommer puttas upp. Man måste ju välja nån! Jag tror att det kan gå ett gäng offensiva linjespelare i första rundan som kanske inte är dåliga men har en lång resa för att bli dominanta spelare, som Cosmi, Mayfield, Leatherwood eller Humphrey.

Svante: Jag fortsätter på min teori om att Bears trejdar upp för Trask. Jag tycker inte att han förtjänar att gå i första rundan, men människor gör konstiga saker när de är desperata och Chicago Bears är i desperat behov av en quarterback.

Vilka  spelare som beräknas gå lite senare vill du lyfta i denna draft?

Lasse: Här måste jag ju hålla igen med namn. Men ett par som jag verkligen gillar som bör finnas kvar efter runda två är Edge Patrick Jones, G Trey Smith och DT Marwin Wilson.

Magnus: Gillar Spencer Brown, RT från Northern Iowa är en, Milton Williams från Louisiana Tech är en annan. Sen lyfter jag gärna  Robert Rochell, CB från Central Arkansas. Och WR D´wayne Eskridge. 

Daniel: Med senare så tänker jag runda tre och senare. Några spelare med stor potential där är Tommy Tremble, TE och Payton Turner, DE. Dessutom tror jag på Josh Palmer, en WR från Tennessee som troligen draftas dag 3. Han går nog odraftad men jag är ju nyfiken på om Jaret Patterson, RB från Buffalo kan slå sig in i ligan, han har haft sjuk produktion i college.

Olof: Herregud jag sa ju att jag inte har koll. Pass!

Mattias: Spelare utanför första rundan jag gillar är till exempel S Jevon Holland, ”Boogie” Basham Jr, DLs Levi Onwusurike och Alim McNeil eller Asante Samuel Jr om han faller.

Svante: Jag tycker att Gregory Rousseau faller oförskämt långt i de flesta mock drafts jag ser. Jag förstår att han är ung, något oslipad och kanske inte har den bästa tekniken då han inte spelat defensive end särskilt länge. Dock finns produktionen där, och jag är mer spänd på att se vart han kan hamna. Han var en dominant pass rusher i college trots att han var relativt ny på positionen, tänk vad han kan göra med rätt coachning och mer tid! Jag har även hört en del intervjuer med honom och han verkar ha ett riktigt bra huvud också.

Vilken position, kicker, punter och long snapper ej inräknat, blir sista positionsgrupp att bli vald?

Lasse: Det vet väl alla tänker jag? Går på oddsen här och väljer gruppen med mest djup. Blir en WR som plockas sist och kan till och med bjuda på att det blir Tim Jones från Southern Miss.

Magnus: Jag tror att det står mellan safety och running back. Gissar att safety är sista positionen som blir vald. 

Daniel: Jag tror att det står mellan running back och safety men safetyn Trevon Moehrig knör sig nog in före någon running back.

Olof: Rolig fråga! Tänker att det är running back, stafety eller center som är de möjliga positionerna här, ett vanligt år hade TE också varit en kandidat men Pitts kommer ju gå svintidigt. Jag tror det blir center i år.

Mattias: Haha, ingen aning. En linebacker som kan spela special teams?

Svante: Jag antar att fullback inte heller är inräknat. Så jag säger att runningback blir den sista positionsgruppen att få en spelare vald. Jag tror att alla andra positioner, till och med safety, får minst en spelare vald i första rundan. En runningback tror jag dessvärre väljs först när vi kommer till andra rundan.

Vad är drömscenariot för ditt lag under första rundan?

Lasse: Vi har ganska många val i draften så behöver väl egentligen inte trejda ner. Men om vi kan gå mer ett par platser och välja Jaycee Horn. Annars är jag väldigt nöjd med vad de flesta tror och vi plockar Patrick Surtain med val 10.

Magnus: Drömmen är att Kwity Paye faller till #27 och att Ravens sedan trejdar ned med #31. Men om man väljer där så vore Rashod Bateman en kul spelare att få in. 

Daniel: Att en riktigt bra receiver, corner eller edge faller ner till Bills på val 30 på grund av att många quarterbacks väljs i toppen av första rundan.

Olof: Drömmen vore ju att Pitts eller Ja’Marr Chase faller litegrann ner till plats 7-9 och att Eagles konverterar något av sina många draftval och går upp för att plocka en riktigt vass passmottagare där. Står man kvar på 12 är min förhoppning att Waddle eller DeVonta Smith finns där.

Mattias: Ursäkta? #GoHawks

Svante: Jag vill ha Justin Fields till 49ers. Med det sagt så är jag helt okej med att det blir Trey Lance också. Båda två har den atletiska aspekten men även en väldigt stark och träffsäker arm. Det är spelare som jag skulle se fram emot att få se spela varje söndag.

Andra änden på den frågan, vem vill du inte se ditt lag välja?

Lasse: Har ju tyvärr hänt lite för ofta att Cowboys plockar spelare som jag inte varit alls förtjust i. OT Rashawn Slater eller OT Teven Jenkins med val 10 hade varit en stor besvikelse.

Magnus: Jag är rädd att man plockar någon med skadebekymmer, typ Caleb Farley eller Jalen Phillips. Bra spelare men stor risk. Landon Dickerson faller in där också. Dock brukar Baltimore vara rätt hårda i sina bedömningar av skador. 

Daniel: Det finns nog ingen särskild spelare som jag verkligen skulle hata för Bills. Men om Bills trejdar upp i första rundan för att ta en running back så kommer jag sjukskriva mig.

Olof: Blir inte ledsen när Jaycee Horn väljs, det är kanske det mest troliga scenariot just nu. Jag ser hellre att Eagles går WR i första rundan och CB i andra men troligtvis blir det tvärtom. Mardrömmen vore om man hugger Kwity Paye redan #12 som det börjat snackas lite om senaste dagarna. Säkert en bra spelare men inte det Eagles behöver allra mest just nu. Eller kanske det allra värsta som kan hända. Justin Fields faller och Eagles QB factory hamnar i en ny utdragen QB-kontrovers. Fy fan.

Mattias: … #GoHawks

Svante: Michael McCorkle Jones. Sedan 49ers bytte till sig val #3 så har det snackats om Mac Jones men jag har aldrig köpt det. Nu börjar jag dock bli mer och mer nervös att det kanske faktiskt blir det. Jag ser bara inte hur man kan lägga tre val i första rundan och ett i tredje rundan på en Kirk Cousins look-alike när det finns prospects som har bättre egenskaper på egentligen alla plan. Blir det McCorkle så gråter jag nog en skvätt, men kommer ju självklart hejja för hans framgång när säsongen väl börjar ändå.

RTT: Draften 2021

Nyheter

To Top