Draften

Redaktionen tycker till – Draft 2018

Äntligen är det dags att rikta blickarna mot Dallas och NFL draften 2018. Redaktionen har fått tycka till. Vem hoppas man på till ”sitt” lag? Vem blir kvar längst i green room? Hur många quartebacks går i den första rundan? Och mycket mer.

Vilket är ”ditt” lag och vem hoppas du ditt lag plockar med sitt första val?

Olof: The World Champions Philadelphia Eagles. Nånstans så vill man väl alltid se en spektakulär spelare i första rundan till sitt lag, så jag säger en RB och hoppas på att Guice har fallit.

Daniel: Buffalo Bills. Jag hoppas att dom lyckas få Josh Rosen (QB) eller Sam Darnold (QB) på något sätt. Två spelare som jag gillar väldigt mycket. Jag tror att dom har vad som krävs för att bli riktigt bra i NFL. Dom kan ta över efter Big Ben och Eli.

Mattias: Seahawks. Jag hoppas att de får tag i en bra offensiv linjespelare, kanske Isaiah Wynn eller Orlando Brown. Annars är det ju alltid kul med receivers, så kanske Courtland Sutton eller Dante Pettis, även om det är tidigt åtminstone för den sistnämnda.

Lasse: Hade gärna sett att mitt Dallas Cowboys väljer bästa tillgängliga kvar av LB, DT eller safety. Finns en LB Edmunds eller Smith kvar slå till! En Payne, Vea eller Hurst som DT hade suttit fint. Men Florida State’s safety Derwin James är nog den jag hoppas på mest.

Richard: Jag hoppas att Raiders väljer Minkah Fitzpatrick, handlar väl om ifall han finns kvar eller inte. Det behövs en stark ledare, en playmaker och en uppgradering i vårt secondary.

Magnus A: Jag håller på Ravens och hoppas att någon av de vassa försvararna faller till #16, Roquan Smith eller Minkah Fitzpatrick t.ex. 

 

 

 

Vilken spelare vill du inte att ditt lag väljer med sitt första val och varför?

Olof: Har svårt att säga en specifik spelare men efter att ha investerat en del kapital på sina corners så skulle jag bli besviken om Eagles tog en corner tidigt. De tar ofta lång tid att komma in i NFL och Eagles vinnar-fönster står just nu vidöppet.

DanielJosh Allen (QB) och Derwin James (S) känns väldigt överskattade. Det är möjlighet att dom kan utvecklas till något bra, men jag ser inte att dom motsvarar sina höga förväntningar.

Mattias: Jag tycker inte att det finns någon tight end som är självklar i första rundan, så Mike Gesicky eller nån skulle inte vara någon höjdare, även om jag gillar honom. Finns ett par receivers jag inte gillar heller, typ Christian Kirk eller D.J Chark.

Lasse: Oj finns så många. Förra året var jag ju förbannad över att man valde Taco Charlton. I år vill jag verkligen inte se DE Harold Landry, LB Rashaan Evans, Edge Marcus Davenport eller WR St. Brown då jag inte tror på någon av dem. 

Richard: En offensiv tackle. Raiders har ett stort behov, Donald Penn är snart 35 år och lär inte bli kvar 2019, dessutom saknas en RT. Men det finns ingen tackle värd att ta så högt upp.

Magnus A: En QB. Även om Flacco inte är ett toppnamn, och jag är förtjust i Lamar Jackson, så är vill nog låta Joe behålla jobbet ostört. Stärk upp runt honom ger bäst chans att vinna. Väljs en QB så kommer 2018 bli en lång och gnällig säsong där minsta misstag följs av veckor av surr.  

 

Förra året var Taco mannen Lasse inte ville se i Cowboys-tröjan. Det blir inte alltid som man vill..  (Photo by Christian Petersen/Getty Images)

 

Vilken position blir du besviken över att ditt lag inte väljer förstärker under draften?

Olof: O-line. Eagles har ett smygande behov på offensiva linjen och deras val i tredjerundan 2016 Isaac Seumalo kan få svårt att lyckas i NFL. Tror de var sugna på OL 2017 men lyckades inte hitta rätt då. Så ett måste i år.

Daniel: Linebacker och O-line (G/T) är två positioner som jag hoppas att Bills kan tillsätta ganska tidigt. Bortsett från QB då naturligtvis.

Mattias: Jag tycker att Seahawks måste välja offensiv linje, pass rush och cornerback. Vi lär inte välja någon RB, i alla fall inte högt, vilket är lite trist då det finns ett gäng jag gillar!

Lasse: Safety och Linebacker måste plockas i någon av de tre första rundorna i varje fall. 

Richard: En cornerback måste vi ta i någon av de tre första rundorna. Det behövs en slot corner som kan starta och någon som utmanar Gareon Conley och Rashaan Melvin på utsidan.

Magnus A: En passmottagande tight end behövs för att få anfallet att klicka. En bra sådan.

 

Hur många QB väljs i första rundan? Vilka?

Olof: Jag tror det blir 6 stycken. Utan inbördes ordning: Rosen, Allen, Mayfield, Jackson, Darnold och att nån får panik och tradear upp sent i första för Mason Rudolph.

Daniel: Fem. Sam Darnold, Josh Rosen, Baker Mayfield, Josh Allen och Lamar Jackson.

Mattias: Jag tror tyvärr att det blir fem stycken, även om flera inte bör göra det. Darnold, Mayfield, Rosen, Jackson och Allen.

Lasse: Jag kör i min rankingordning då; Josh Rosen, Baker Mayfield och Sam Darnold. Sen blir ju säkert Josh Allen plockad och jag tror även Lamar Jackson plockas i första. Så fem stycken.

Richard: Darnold, Rosen, Baker, Allen, Jackson. Så fem, vilket är ovanligt många men klassen saknar toppnamn. Tror inte Mason Rudolph smyger sig in.

Magnus A: Jag tror det blir fem stycken, Darnold, Rosen, Allen, Baker och Lamar. 

 

Alla utom Olof* vänder Mason Rudolph ryggen. Vi får se om Mason väljs och gör Olof till redaktionens draftguru. (Photo by Brett Deering/Getty Images)

 

Vem är draftens säkraste val?

Olof: Tråkigt svar kanske men Quenton Nelson, OL från Notre Dame känns väldigt stabil.

Daniel: Quenton Nelson (G) kommer vara en stjärna från dag 1. Det spelar nog ingen roll var han hamnar, plugga in honom och kör på i 15 år bara.

MattiasHar jag lärt mig något genom åren är det att det inte finns några säkra val. Alla var HELT SÄKRA på att Trent Richardson var nästa Adrian Peterson. Men toppnamnen är väl det närmaste vi kommer, Quenton Nelson och Bradley Chubb.

Lasse: OG Quenton Nelson utan tvekan. Bästa guarden som kommit från college de senaste tio åren. 

Richard: Säkraste i att man vet vad man får så säger jag Roquan Smith. Han har ett högt golv och i rätt situation kommer han bidra direkt.

Magnus A: Tycker Minkah Fitzpatrick är en spelare som det lyser kvalitet om. Väldigt mångsidig också. Han är ett säkert namn. Guarden Nelson också.

”Yes, i am safe”

 

Vilken otippad spelare tror du väljs i den första rundan?

OlofJag får väl svara Mason Rudolph igen då. 

Daniel: D.J. Chark (WR) kan nog slinka in i slutet av första rundan. Jag kan tänka mig att lag som Jaguars eller Eagles skulle kunna vara intresserad av speedkulan från LSU.

Mattias: Alla tippar väl olika. Men Orlando Brown, Isaiah Oliver och Sony Michel är väl alla utanför i de flesta mocks och har god chans allihop

Lasse: Tror, precis som förra året, att det kommer bli ganska väntade namn runda 1. Två o-line som kan gå redan i första är OT Kolton Miller och G/C Billy Price. Ett par skills-spelare att hålla ögonen på är RB Sony Michel och WR D.J. Moore. 

Richard: DJ Chark från LSU kan mycket väl gå i första. Det finns alltid ett intresse av reveivers som är både stora och snabba, Chark var också en av de bästa spelarna på Senior Bowl.

Magnus A: Vet inte om det är oväntat, men USCs Ronald Jones  är en running back som haft en knagglig draftprocess men han är riktigt bra. Kan nog väljas i slutet av första.

 

Har du någon draftcrush som förväntas gå i de senare rundorna?

Olof: Inte i de allra sista rundorna och jag vet inte hur troligt det är med tanke på att Eagles inte har några val i andra eller tredje rundan. Men nånting i mig har de senaste två åren sagt att RB Nick Chubb kommer landa hos Eagles. Fråga mig inte hur. 

Daniel: Jag har två running backs som jag tror kan bli riktigt värdefulla för sina lag. Nick Chubb verkar rankas någonstans i runda 2-3. Running backen från Georgia har snittat 6.3 yards över hela sin karriär. Att han tagit emot få passningar i college verkar ha skadat hans draftvärde och kanske begränsar urvalet av lag som kan tänkas välja honom. Jag är ändå bombsäker på att dom som väljer honom kommer att få riktigt bra produktion. Panthers är ett exempel, dom skulle kunna ersätta Jonathan Stewart med Chubb och få en riktig boost direkt. Kalen Ballage är en running back som förväntas draftas sista dagen och kan erbjuda riktigt fin uppsida. Lite av en Alvin Kamara – typ som passar fint i zonspelande anfall, gärna om han får springa på insidan. Kan bli en publikfavorit på liknande sätt som Kamara.

Mattias: RB Kerryon Johnson kan bli bra, tror jag. CB Parry Nickerson från Tulane är en grym cover-CB utan interceptions. 

Lasse: Hur många som helst. RB Ito Smith, OL Wyatt Tayler, S/LB Kyzir White, CB Rashaan Gaulden, ILB Christian Sam, LB Skai Moore, WR Jordan Lasley är några. 

Richard: Många! WR Jaleel Scott är en stor måltavla, djupt hot med bra atletisk förmåga. CB Parry Nickerson, en tuff corner som spelar större än han är och hela tiden får händerna på bollen.

Magnus A: Ja, finns det såklart. JaVon Rolland-Jones är en produktiv pass rusher från Arkansas State, Darius Leonard är en modern linebacker från South Carolina State, och Martez Carter är en kvick RB från Grambling State. Ska vi ta två till? Okej då. Daurice Fountain, en finurlig receiver från Northern Iowa, och Tarvarius Moore, en snabb och atletisk safety från Southern Miss. 

 

Vilken spelare kommer sitta kvar längst i greenroom?

Olof: Taven Bryant blir stackaren som får komma tillbaka dag 2 i år.

Daniel: Connor Williams (OT) är nog den av de som besöker draften som sitter kvar längst. Han kanske inte ens blir vald i första rundan. Jag tror att lagen ser honom som en guard i NFL och där är han ett lite oprövat kort.

Mattias: Det borde vara QB Josh Allen. Men de enkla pengarna är väl på LB Shaquem Griffin.

Lasse: Det säkra tipset är väl LB Shaquem Griffin men personligen är jag inget fan av CB Jaire Alexander så slänger in honom som en joker.

RichardTyvärr tror jag att Shaquem Griffin är kvar längst. Årets mest glädjespridande spelare med en fenomenal histora, men går kanske inte förrän runda tre.

Magnus A: Antar att det blir härlige Shaquem Griffin. En person som förmodligen kommer sprida massa glädje runt sig när han sitter där. 

 

Josh Allens stil faller inte Mattias i smaken. (Photo by Matthew Holst/Getty Images)

 

Sitter du uppe och kollar på draften?

Olof: Självklart, en av säsongen höjdpunkter. Vi är några ur redaktionen som ska samlas och käka gott, skratta åt varandras lags val och bita på naglarna tillsammans. Ska bli oerhört roligt.

Daniel: Ja, det tänker jag göra. Jag har ju bjudit hela redaktionen till Falköping för att kolla. Jag kan nog inte se den andra dagen fullt ut, men missar nog inget av dag 1 och dag 3.

Mattias: Självklart. Kanske inte alla rundor live, då blir man kanske inte helt populär. Men Daniel i redaktionen har bjudit in till uppesittarkväll för första rundan så där ska jag inte missa några val i alla fall!

Lasse: Självklart, större än Super Bowl för mig.

Richard: Torsdag och fredag garanterat. Lördag är jag på svensexa, men ska hålla mig uppdaterad.

Magnus A: Yes! På torsdag eftermiddag hoppar jag på tåget i Uppsala och reser till Falköping där draften följs med några ur redaktionen. Ska bli superkul!

 

Nyheter

To Top