College

Nästa äventyr väntar för John Franklin III

Serien Last Chance U, Netflix, har blivit en stor succé och många fick upp ögonen för en verklighet långt ifrån det glammiga livet i NFL eller för den delen de stora skolorna i landet.

Serien handlar om en liten skola, East Mississippi, mitt i ingenstans som de senaste åren dominerat Junior College scenen på ett sätt som sticker i ögonen på många. Vi får en inblick hur det kan se ut på en liten skola med allt från problem med betyg, skönhetstävlingar till riktiga rallarslagsmål.

En av anledningarna till skolans framgång är att man rekryterar lovande fotbollsspelare som på olika sätt stött på problem vilket lett till att de inte kunnat hoppa på college och spela fotboll för de större skolorna. Den vanligaste anledningen är helt enkelt att spelarna inte klarar de akademiska kraven för College och tar ett år i Junior College för att läsa upp sina betyg för att sen komma tillbaka.

En av spelarna vi får följa i serien är den lovande QB:en John Franklin III. Franklin fick chansen att ta över efter Jamies Winston i Florida State men när skolan satsade på en annan QB valde Franklin att flytta på sig och ta chansen att visa upp sig på en mindre skola i hopp om att kunna visa tillräckligt för att en annan skola i högsta divisionen skulle erbjuda honom en plats.

Det blev väl inte direkt som Franklin hade tänkt sig i den lilla hålan Scooba i östra Mississippi och vägen tillbaka till strålkastarna på den stora scenen var allt annat än spikrak. Tillslut fick han ett erbjudande från Auburn, ett av de största fotbollsprogramen i landet.

Där är Franklin nu en av tre QB’s som slåss om startjobbet inför årets säsong som är mindre än en månad bort. Franklin som var backup QB i Junior College har nu alltså chansen att starta för Auburn i SEC och kommer varje vecka att ställas mot framtida stjärnförsvarare.

Enligt huvudtränaren Gus Malzahn har all tre QB’s imponerat stort och än så länge är det ett jämnt lopp. Franklin själv är inte blyg och har klart för sig vad hans hoppas på.

”I believe I’m going to be out there on Sept. 3 the first snap of the game,”

Franklin, lika vass med fötterna som med sin arm, borde passa väl in i Auburn’s system som ofta förlitar sig på att deras QB ska kunna ta yards på marken. Cam Newton gjorde det när Auburn vann den nationella titeln och även Nick Marshall var ett ständigt springande hot.

Oavsett hur det går för John Franklin III ska det bli spännande att följa honom på de stora arenorna med det man såg i serien färskt i minnet.

Nyheter

To Top