Prospect

Jackson Powers-Johnson (IOL, Oregon), NFL Draft 2024

Jackson Powers-Johnson

IOL, Oregon

Uppdaterad: 2024-04-27 05:08

Draftad av: Las Vegas Raiders (Runda: 2, Plats: 44)

Genomsnittligt betyg: 74 (4)

Vikt: 145 kg
Längd: 191 cmMattias omdöme (68): Stabil tekniker med bra mix av styrka och rörlighet. Smart spelare som sällan gör misstag. Har lite smidighet när han klättrar till nästa nivå och lite av en mean streak när han får möjlighet. Borde kunna bli en stabil starter, men uppsidan är kanske begränsad för en spelare som saknar riktig atletisk förmåga för att vara ett vapen i de mest rörliga zonsystemen.

Lasses omdöme (70): Oerhört mycket snack om JPJ och att han ör en Center som kan smyga in i första rundan, men jag ser inte riktigt hans storhet. Men ska också erkänna att jag ganska ofta missar när det kommer till att spå in i framtiden för just C-positionen och att jag stör mig på tok för mycket på hans fula hjälm. Jag tycker han ser väldigt trög upp ur sin stance och kommer på tok för högt vilket gör att han tappar en del i balansen. Tycker inte heller han ser helt naturlig ut i Pass Pro och jobbar med ganska klumpig teknik och dåliga händer. Bättre i spring där han ser mer explosiv och kvick ut vilket leder till bra tryck in i kontakt. Ser även ut att ge allt i varje spel och spelar med en aggressiv ton. Bra sammarbete med sina guards upp i double team och ser smidig ut i rörelse. Positivt är att man borde kunna slipa bort hans brister men trots det kan jag inte riktigt se hans storhet.

Magnus omdöme (78): Mannen med dom tre efternamnen kan spela på samtliga tre positioner på insidan av den offensiva linjen, primär position har varit center. En underhållande spelare som har tuffheten, drivet och viljan att straffa den han möter. Han är lite stel och stubbig i sina rörelser, men kompenserar med kraft, balans och explosivitet. Stark överkropp som kan bryta ned försvararen. Bra blick för spelet och hjälper sin omgivning med double teams och chip blocks innan han tar sin spelare. Trots sin stubbighet så är han funktionell när han ska ut och röra sig, tar bra vinklar och använder sin styrka för att stänga ned. I pass har han en bred bas och kvickhet i sidled. Styrka att stå emot bull rush, när han blir flyttad så har han förmågan att ställa om och ankra med hjälp av armar och bål. Ser trögare ut än vad han kanske är. Kan dock bli lite rak i benen och skulle må bra av att jobba mer konsekvent med bend. Har fått en hamburgare namngiven efter sig i Eugene, bara en sådan sak. Tror han kommer bli en bra center i NFL, har egenskaperna som krävs.

Highlights

Jackson Powers-Johnson (IOL, Oregon), NFL Draft 2024

Nyheter

To Top