Prospect

Cooper Beebe (IOL, Kansas State), NFL Draft 2024

Cooper Beebe

IOL, Kansas State

Uppdaterad: 2024-04-27 05:56

Draftad av: Dallas Cowboys (Runda: 3, Plats: 73)

Genomsnittligt betyg: 72 (4)

Vikt: 152 kg
Längd: 193 cmMattias omdöme (71): En stadig pjäs som spelat left guard och har en överkropp som ett hus. Rör sig hyfsat för att vara 150 plus, men det är nog precis så han klarar sig på insidan. Våldsam punch och kraftfull nog att flytta på och kontrollera spelare med en arm. En riktig köttare i springspelet som är svår att fly när han får händerna på dig. Fotarbetet är knappast det snabbaste, men tycker ändå att han rör sig effektivt, även om det går lite långsamt. Är ju en pärla att se på film, men är han för trög? Kanske?Höll ändå ok mot Oklahoma. Pratas om hans korta armar, som kan vara en utmaning, i rätt system tror jag Beebe kan vara bra.

Lasses omdöme (68): Känns som han varit en av de bästa iOL i college en evighet, i varje fall de senaste tre åren. Oerhört mycket rutin och i stort sett inte missat en snap under sin tid i Kansas State. Påminner mer av en guard från den gamla skolan. Byggd som ett kylskåp där det är mer volym och styrka än rörlighet och smidighet som gäller. Spelar smart och döljer sin stelhet väl och har inga problem på snabba pulls och andra nivån. Större problem med att han ständigt kommer lite för högt upp ur sin stance och kommer ur balans både i pass och spring. Dominant i spring när han plöjer bort motståndare i college men tror tyvärr inte han kommer undan med det lika lätt i NFL. Men bra teknik och framförallt bra tajming i sin rörelse, kliver på och av double team perfekt och även om fotarbete kan förbättras speglar han helt okej i pass pro. Ser ut att läsa spelet bra och känns relativt kvick både i tanke och direkt av LoS. Känns aningen kort i pass, skulle gissa på korta armar, då han ofta har problem med försvarare upp i ansiktet. Helt klart min typ av Guard men tror tyvärr att det blir en tuff omställning att kunna dominera på samma sätt i NFL, men det betyder inte att han inte kommer hitta sin plats på en linje i NFL, för det tror jag.

Magnus omdöme (74): En personlig favorit. Beebe är en ångvält till left guard som skrämt försvarae i Big12 under senaste säsongerna. Väldigt bra under lång tid och har spelat både G och OT. Har kombinationen av tyngd, styrka och för storleken god atletisk förmåga. SFunktionell i sin rörelse och använder sig breda och starka överkropp för att flytta på folk. I spring har han styrkan och kraften med sig och kör över motståndare, bra vid POA och han är användbar som puller. Även om han inte är smidig så är hans rörelse effektiv och säker, tar fina vinklar och sätter blockar med kvalitet. Samlar pannkakor på löpande band med sin vilja att avsluta spelen. Lite slarvig med sina händer, men har tyngden och drivet för att lyckas ändå. Är lite trög ur sin stance, och kommer ofta lite för högt, kompenserar delvis med att läsa spelet snabbt. Trygg i pass, har styrkan och rörligheten för att både stå emot power och följa med lite kvickare motståndare. Kan vara lite trög i sidled om ytan blir för stor. Kortare armar gör att han släpper spelare tätt inpå. Ankrar bra och har överkroppsstyrkan att bryta ned motståndarna. Kommer behöva jobba på vissa detaljer, pad level, handplacering, men tror vi kommer se honom i NFL under många år framöver.

Highlights

Cooper Beebe (IOL, Kansas State), NFL Draft 2024

Nyheter

To Top