Prospect

Braden Fiske (DL, Florida State), NFL Draft 2024

Braden Fiske

DL, Florida State

Uppdaterad: 2024-04-27 04:59

Draftad av: Los Angeles Rams (Runda: 2, Plats: 39)

Genomsnittligt betyg: 70 (4)

Vikt: 135 kg
Längd: 196 cmMattias omdöme (69): Atletisk lite längre tackle som testade bäst av alla DTs på combine (bäst på 40, vert och broad). Explosiviteten syns tydligt på film och Fiske är duktig på att ockupera ett double team, men han lever rätt mycket på att få ett tidigt övertag i sin bull rush. Utöver power har han inte många andra pass rush moves och han känns kanske en smula stiff när han måste ta sig ur en block. Är bäst med lite mer utrymme, kanske som en 3-4 edge. Hamnar lite för ofta på skridskor i telefonkiosken. Ser en stabil rollspelare som spelar spring och har liten uppsida som en rusher som ?pushar fickan? utan att få sacken.

Lasses omdöme (68): Flyttade inför säsongen från Western Michigan till Florida State och det tog ett tag innan han kom in i det. Såg hela tiden ut att göra de stora spelen utan att riktigt få till det där sista. Lossnade i slutet av säsongen och han avslutade riktigt starkt. Bred och kompakt byggd med känslan av ett kylsskåp på hjul i mitten av linjen. Lite för kort vilket påverkar för att nå runt och igenom. Reagerar bra på snap och är explosiv upp ur sin stance och tajmar kontakt bra med tung kraft. Just tajmingen tycker jag är det som ändrats mest under säsongen då han tidigt inte riktigt fick till det och fastnade direkt. Tycker fortfarande han har problem mot double teams och större motståndare som får tag i honom och neutraliserar hans styrkor, skulle behöva utveckla fler moves och en plan B och en plan C. Känns mer trygg emot spring där han tar rätt vinklar och stänger igen eller jagar ikapp RB för en TFL. Det jag kanske gillar mest är hur våldsamt han spelar genom hålen och in i kontakt och jag hade varit livrädd om han kom mot mig. Känns stark både över och under midjan men samtidigt, som ett kylskåp, lite för stel och blir ofta låst när spelet byter riktning och kommer även ur balans. Finns många plus med Fiske men jag tror det ni ser är vad man får, 24 år och känns som han nått sitt tak.

Magnus omdöme (67): Imponerade på combinen och sånt gör alltid avtryck. Längden och bredden finns där, är lite lättare i kroppen, och väldigt atletiska när det gäller fart och rörelse. Explosiv ur sin stance och har nästan alltid övertaget i spelen när han tajmar tack vare det. När han är som bäst så får han vansinnigt tryck och överrumplar offensiva linjemän. Spelar med en fin motor och driver sina ben genom hela spelet, hans plan B är ofta att fortsätta springa tills han är förbi, gör honom väldigt jobbig att möta i spel efter spel. Har bra händer som med små medel kan skapa yta för att komma förbi. Finns väldig potential i hans bull rush med tanke på explosiviteten, blixtrar till ibland. Är lite stel i riktningsförändringar och får ”börja om”. I spring spelet är han lite lätt i vissa lägen, kommer vara tydligare i NFL, men har sin genombrottskraft att falla tillbaks på. Visat att han kan prestera när han klättrar i nivå, spelade första 4 åren på Western Michigan och avslutade på Florida St. Hoppet från MAC till ACC är kanske litet i jämförelse med college till NFL, men likväl. Har utvecklats år för år och har absolut potentialen att bli en kaosmakare från insidan, men jag ser viss bust-potential.

Highlights

https://www.youtube.com/watch?v=5gMZAEtfo_M

Braden Fiske (DL, Florida State), NFL Draft 2024

Nyheter

To Top